Såld

Ljus och välplanerad lägenhet med balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klostergången 5

3:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 247 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 85 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1968-1972
Adress:
Klostergången 5,
413 18 Göteborg
Perfekt utsikt för se över kön till bageriet!
Perfekt utsikt för se över kön till bageriet!

Beskrivning

Fantastisk trea med alla rätta förutsättningar för att trivas i bostaden. Generöst renoverad som är utförd utav fackmän. Ljus, rymlig och med god planlösning. Trivsamt kök med sittplats för större sällskap, genomgående fräscha ytskikt och fina golv. Härlig stor balkong som nås från båda sovrummen. Här bor man en våning upp med gott ljusflöde tack vare genomgångsläge. Generöst tilltaget vardagsrummet där man kan skapa ett extra rum utan att förlora den sociala och rymliga känslan. Bo i Sveriges största förening Brf Masthugget som är exceptionellt välskött med mycket god ekonomi. Möjlighet till garageplats mot mindre avgift. Barnvänligt område med förskola och skola inom gångavstånd. Även med närhet till det rikliga utbud som city och Linnéstaden har att erbjuda och promenadavstånd till natursköna Slottsskogen.

Rumsbeskrivning: Välkommen till Klostergången 5
Denna bostad gjorde en genomgående renovering med tidsramen nov 2015- feb 2016 med väl utvalda materialval.

Ljus och rymlig hall med fond vägg utav plankor i blå/grå/turkos ton och massivt vitlaserat furugolv som är genomgående i hela bostaden. Plats finns för både avhängning och hallmöbel. Ytterligare förvaring tack vare klädkammaren.

Fräscht badrum som renoverades 2015/2016 utav fackmän, våtrumsintyg finnes.
Ljust helkaklat badrum i mjuk ton som harmoniserar med väggarna. Utrustat med dusch, golvvärme, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, wc, handdukstork, handfatskommod samt ett förvaringsskåp.

Köket renoverat 2015/2016 med fabrikat från Ikea.
Utrustat med ekluckor med rostfria beslag samt vitt kakel, kolfilterfälkt, inbyggd ugn/micro, induktionshäll, kyl/frys, diskmaskin. Här finner du även en fondvägg med inspiration från New York.

Vardagsrum med generöst ljusflöde som skapar en känsla av rymd. Plats finns för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Tapetserat med i turkos färg samt en fondvägg i grenmönster.

Sovrum 1 rymmer dubbelsäng och har garderobsystem för klädvård och förvaring. Större tapet i mörkgrått samt mönstrat med vita grenar och vitlaserat furu på golv.
Utgång till inglasad balkong i söderläge. Utrymme finns för balkongmöblemang samt utrustat med infravärme (2018) för extra kärlek på vintern!

Sovrum 2 kan nyttjas idag som barn/gästrum och är tapetserat med en liggande tapet med ränder i vit/blå toner. Härifrån når du även den lummiga balkongen!

En välplanerad och ljus bostad med alla förutsättningar för att trivas!

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 247 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0009509%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på årstid samt personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0706.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 1968-1972.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 85 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Nytt avtal har per den 1/6-2015 tecknats med iTUX (systerbolag till ComHem), mer info kommer på föreningens hemsida. Internet: Nytt avtal har per den 1/4-2015 tecknats med iTUX för bredbandsnätet, vilket skall ge medlemmarna ännu större valmöjligheter. Mer info finns på föreningens hemsida.

Uteplats: Stor inglasad balkong i söderläge.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Energideklaration: Energiprestanda 167 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, källarförråd, målerilokal, snickeri, vävstuga, pingisrum, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Förråd på ca 7kvm utrustat med hyllsystem.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1172 st bostadsrättslägenheter, 8 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 25 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser, 19 p-platser samt 79 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 888 kr (2018). Årsavgifterna höjdes inte under 2018 men med 2 % per den 1 januari 2019. Ingen planerad höjning finns för 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2019-2022: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via ComHem, mer info på föreningens hemsida.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning