Såld

Etagevåning med solig söderbalkong mot innergården

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Torkelsgatan 3

5:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 548 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 101 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
2000
Adress:
Torkelsgatan 3,
416 58 Göteborg

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna mycket mysiga etagelägenhet i populära Lunden. Hjärtligt välkomna till Torkelsgatan 3! Genomgående för bostaden är sobra och trevliga ytskikt med parkettgolv som ger en naturlig bas att inreda till. Bostaden erbjuder ett socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, från denna del av bostaden når ni även den stora balkongen i soligt söderläge med utsikt över innergården. Kök med vit inredning och plats för ett matbord. På entréplan finner ni även ett sovrum med plats för dubbelsäng och ett väl tilltaget helkaklat badrum med egen tvättavdelning inklusive ett mycket uppskattat torkskåp. Från hallen ni finner trappan upp till etagevåningen, ett allrum för tv-hörna, två generösa sovrum samt ett helkaklat badrum med dusch och klädkammare för förvaring. Detta är en bostad att trivas i!

Varmt välkomna på visning!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostadens 101 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt hissen eller trapporna ta er upp till våning fyra för att sedan kliva in i hallen. Förvaring av ytterkläderna sker i via en klassisk hatthylla som ni finner intill trappan. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger parkett.

Vardagsrummet är en mysig plats där ni kan umgås med vänner och familj. Stora vackra fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och matsalsbord. Från denna del av bostaden når ni den stora balkongen i högt, fritt och soligt söderläge. Utsikt över den grönskande innergården och en perfekt plats där ni kan njuta under sommarens härliga månader. Skulle ni önska skymma er för solen men ändå vistas ute så har ni en markis som täcker hela balkongen om så önskas.

Vardagsrummet övergår sedan i köket i en halvt öppen planlösning. Kök bjuder in till härlig matlagning tillsammans med vänner och familj. Goda arbetsytor och bra med förvaring i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt med köksluckor i spegel tillsammans med rostfria beslag, ljust kakel på vägg och ljus bänkskiva i laminat. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl och frys. Intill det härliga fönsterpartiet har ett matbord för minst 6 gäster en given plats. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondvägg i ljusgrön och på golvet ligger parkett.

På entréplan finner ni ett av tre sovrum i bostaden. Möblerbart med dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Fönsterpartiet bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Väggarna är tapetserade i en behaglig beige nyans.

På nedre plan finner ni bostadens helkaklade badrum. Väggarna är kaklade i terrakotta och på golvet ligger även samma nyans i klinker. Inredningen består av WC, handfat med förvaringsskåp tillsammans med ovansittande spegelskåp, badkar med dusch och en handdukstork. Samt att ni i badrummet har en egen tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och ett väldigt uppskattat torkskåp som hjälper till med vardagssysslorna.

Tar ni trappstegen upp från hallen så finner ni etagevåningen. En allrumsdel som är öppen mer mot vardagsrummet där ni kan se ned på gästerna. Plats för en tv-hörna. Två mysiga sovrum finner ni på denna våning där det ena ger utrymme för en större dubbelsäng och förvaring via garderober samt ingången till klädkammaren. Snedtaket ger karaktär och väggarna är tapetserade i ljusa färger tillsammans askparkett. Det andra sovrummet disponera idag som kontor men här finner ni möjlighet att disponera som gästrum, arbetsrum eller barnrum. Väggarna är tapetserade i blått och på golvet ligger ekparkett.

Även här på etagevåningen finner ni ett helkaklat badrum. Ljust kakel på vägg tillsammans med mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med svart kommod med ovansittande spegel, handdukstork och en duschhörna med skjutdörr i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 548 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 656 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 710 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,2%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 750 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 350 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: LUNDEN 25:27.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns. Våningsplan 4 av 4.

Byggår: 2000.

Storlek: 5 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea ca 101 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 98 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-05.

Information Förening

Förening: Brf Vävlagaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 66 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Vävlagaren bildades strax innan fastigheten byggdes år 2000 och är belägen på Pärlstickaregatan 6-8 och Torkelsgatan 3-9 i stadsdelen Lunden i Göteborg. Föreningens fastighet består av fem sammanbyggda huskroppar som omringar en mycket trivsam innergård ihop med ett antal äldre fastigheter. Totalt finns 66 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Totalytan uppgår till 4 282 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd att hyra (separat kösystem), gemensamt cykelförråd utomhus samt ett soprum med avfallssortering. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo Hem och Fastighet AB. Under 2016 ökade föreningen sina amorteringar och man gjorde även omläggning av lån som bidrog till bättre villkor och ränta.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Löpande underhåll sker enligt underhållsplan med anpassningar till behov och verkliga förhållanden. Inga betydande renoveringar är planerade de närmsta två åren.
2019-2020 planerar föreningen att genomföra lagstadgad energideklaration, injustering av filter och ventilation samt OVK. Solpaneler på föreningens tak ska ses över för eventuell investering. Föreningen planerar även att se över fjärrvärmen samt värmeförlust fönster och isolering.
Gjorda renoveringar:
2008- Energideklaration gjordes.
2009 - Nytt fjärrsystem i garageporten samt att sophus och kulvertar målades.
2010 - Soprum renoverades samt installation av sophantering. Delar av fasad målades.
2012 - OVK besiktning.
2012-2015 - Renovering av innergården samt nya dräneringsrör utanför fastigheten.
2015 - Fläktsystemet har renoverats och justerats samt avloppsstammar och avloppsgrenar har spolats. Samma år tvättades samtliga fasader rena från algbeläggning och nedre delen av fasaderna mot Torkelsgatan
och Pärlstickaregatan har lagats och målats.
2016 - Ytterportar har slipats och lackerats, ny LED-belysning i alla gemensamma utrymmen samt nya postlådor på Torkelsgatan 7 och Pärlstickaregatan 6. Under året utfördes även en omfattande teknisk besiktning av hela fastigheten och en ny uppdaterad underhållsplan togs fram.
2018 utfördes ventilationsförbättringar.

Parkering: Föreningen förfogar över 17 garageplatser i anslutning till fastigheten. 6 av platserna har laddstolpar för elbilar. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/månad. Till platserna är det kö.
På återvändsgatan, bakom huset finns garageplats att hyra för ca 700kr/månad av KAB Fastigheter.
Man kan även hyra garageplats via Ernst Rosén som har garage på Danska vägen.
I området finns även två timmars gratis parkering.

TV och bredband: Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband via Comhem. Föreningen tittar på och ska snart ta beslut om de ska dra in fiber.

Gårdsplats: I föreningen finns en trevlig lummig gårdsmiljö med uteplats samt gemensamma fruktträd och bärbuskar.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med uppdelning 10/90.
Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning