Såld

Välplanerad tvåa med fint ljusflöde

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ernst Torulfsgatan 7E

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 805 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Ernst Torulfsgatan 7E,
416 73 Göteborg

Beskrivning

Med bekvämt läge en trappa upp i huset ligger denna välplanerade tvåa med fint ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck där vardagsrummet vetter mot väster medan köket och sovrummet vetter mot öster. Lägenheten erbjuder ett lättmöblerat vardagsrum, trivsamt kök, sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt stilrent helkaklat badrum. Lägenheten har bra ljusisolering som bidrar till en tyst boendemiljö och genomgående ljusa färgval som ger en neutral grund att inreda efter. Välskött förening med bland annat festlokal och bastu med relaxavdelning samt trevliga grannar.

I Munkebäck bor ni i lugna och trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska finns i närheten samtidigt som det är nära in till stan. Utanför huset finns en helt nyanlagd park. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan och Intill lockar många besökare med sina goda menyer och trevliga uteserveringar. Populära Sannegårdens pizzeria ligger även i närområdet. I Delsjöns naturreservat har ni tillgång till fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Dessutom ligger bostaden nära leden om man ska åka med bil.

Lägenheten ca 50 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Trivsamt kök med härligt ljusinsläpp. Köket renoverades 2010 och har köksinredning i ek med vitrinskåpsdel, bänkytor i lackat trä samt mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt side-by-side kyl och frys i fullhöjd med vatten- och ismaskin. Här ryms en matplats för fyra personer. Köket har bevarat brädgolv som bidrar med charm, vitmålade väggar samt infällda spotlights i taket.

Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffhörna och övrigt möblemang. Härligt ljusinsläpp från ett stort fönster i västerläge som vetter mot gården. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt med en fondvägg i ljusgrått.

Lägenhetens sovrum rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en stilren platsbyggd skjutdörrsgarderob. Sovrummet har parkettgolv och vitmålade väggar. Ett fönster i österläge bidrar med behaglig morgonsol.

Helkaklat badrum som renoverades 2011 med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med en dekorativ grå bård. Inredningen består av en wc, handfatskommod, spegel, väggskåp, handdukstork, en duschhörna med draperi samt både handdusch och taksil. I taket sitter infällda spotlights.

Ytskikten i hall, kök och sovrum är nymålade 2020 medan vardagsrummet målades 2013/2014.

Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 805 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,05%. Andel av årsavgift är 1,03418%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 378 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 260 kr/mån, och hushållsel 118 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1948.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 119 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-10-01.

Information Förening

Förening: Skf:s Anställdas Brf Nr 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 90 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: SKF:S Anställdas Brf Nr 3 består av 90 bostadsrättslägenheter och två hyreslokaler. Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Kålltorp 101:1 som är bebyggd med två flerbostadshus med adress Bromeliusgatan 14 A-G och Ernst Torulfsgatan 7 A-H.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensamhetslokal som ligger i källaren på Ernst Torulfsgatan. Det är en relativt stor lokal och ett mindre kök. I anslutning till lokalen finns även toalett. Det finns en tvättstuga i respektive hus i källarplan, med två tillhörande torkrum. Varje tvättstuga har tre maskiner, en centrifug och en torktumlare. I föreningen finns även bastu, hobbyrum, cykelrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-04-20).
I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2022.
2020 planerar man att se över de utvändiga trapporna till entréerna. Offerter tas in i dagsläget (2020-04-10) En ny energideklaration är beställd men ännu inte utförd. I övrigt har föreningen inga planerade renoveringar framöver.
Urval av utförda renoveringar:
1992 utfördes ett stambyte.
2004 lades taket om.
2005 omdränering.
2011 nedmontering av gasledningar samt uppförande av entrétak.
2012 byttes värmeventiler till element i källaren, kall- och varmvattenventiler i källaren, friskluftsventiler i lägenheterna, vattenledning och värmerör i källaren samt cirkulationspump. Samma år målades även fönster utvändigt.
2013 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugorna.
2014 installerades porttelefoner.
2015 OVK besiktning samt rensning av samtliga imkanaler. Samma år installerades fiber.
2019 renoverades trapphusen samt fick ny belysning. Samma år byttes även entrédörrar.

Parkering: Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser och 10 garage. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 300 kr/mån och garage ca 500 kr/mån. Till platserna är det flera års kö.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till Telenor. I månadsavgiften ingår basutbud av TV samt fiberbredband 100/100 Mbit. Föreningen har beslutat att förlänga sitt avtal med Telenor. Avtalstiden är 3 år och från och med 2019-10-01 ingår bredband 250/250 Mbit, telefoni mini, TV Bas, TV box och Premiumrouter.

Övrigt: Den nya medlemmen ska äga minst 50% av bostaden för att godkännas som medlem.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning