Villakänsla mitt i staden, vackert gårdshus från förra sekelskiftet

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Andra Långgatan 4E

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
4 750 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
1 853 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 65 kvm
Byggår:
1890
Adress:
Andra Långgatan 4E,
413 03 Göteborg

Beskrivning

Nu finns det något alldeles unikt att förvärva mitt i den myllrande Linnéstaden. Ett eget gårdshus med villakänsla på denna mysiga innergård på Andra långgatan 4E! Från gatan tar ni er in via den massiva porten och in på innergården där ni möts av ett vackert hus i ljust tegel med rött tak och gröna fönster. Gårdshuset är mycket välbevarat vilket gör detta extra speciellt. En välplanerad villa mitt i staden för paret eller den mindre familjen. Innanför ytterdörren möts ni av en öppen och härlig planlösning där kök, matsalsdel och vardagsrumsdel erbjuds. Inbjudande kök med luckor i massiv ek, en köksö som både hjälper till med förvaringen och låter gästerna sitta ned medan kocken dukar upp menyn för kvällen. På entréplan har ni även ett stort helkaklat badrum med egen tvättpelare som underlättar vardagssysslorna.

På ovanvåningen finner ni de mer privata delarna av bostaden. Här finns det ett generöst allrum med plats för soffgrupp, bord och tv-möbel samt utgången till bostadens balkong. Perfekt att duka upp en god frukost eller ta ett glas vin på kvällen medan solen är på väg ned. Bostadens rofyllda sovrum ger plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel och ljuset flödar fritt från takfönstret. Intill har ni en rymlig klädkammare som hjälper till med förvaringen av kläder och skor. Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt. En fantastisk bostad där ni kan flytta in och förälska er i tillvaron!

Linné är ett av stadens mest populära områden med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid hamnen. Mycket goda kommunikationer med Järntorget som knutpunkt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 750 000 kr

Avgift: 1 853 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,91%. Andel av årsavgift är 5,91%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 115 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 115 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3012.

Våningsplan: Gårdshus i två plan!

Byggår: 1890.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 65 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Övriga byggnader: Till gårdshuset hör ett separat förråd.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget 8:5. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 12 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Fastigheten med beteckningen MASTHUGGET 8:5 förvärvades 2009 och ligger i Göteborgs kommun. Fastigheten bebyggdes 1890 och består av 1 flerbostadshus. Fastighetens värdeår är 2009 då en totalombyggnad skedde.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 228 kvm, varav 1 088 kvm utgör lägenhetsyta och 140 kvm utgör lokalyta. Byggnaden innehåller 12 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BoDin ekonomi. Styrelsen har bedömt att om den tekniska förvaltningen av byggnaderna följer en underhållsplan, som kontinuerligt uppdateras, så bör byggnaderna ha en ekonomisk livslängd på minst 100 år. Linjär avskrivning sker med 1 %, vilket motsvarar en årlig avskrivning på 289 tkr och en total avskrivningstid på 100 år.
Efter styrelsebeslut sänktes avgifterna med 10 % 1 januari 2016. Sedan dess har avgifterna varit oförändrade och inga planer finns för närvarande att ändra (kontrollerat med ordföranden 20190401).

Föreningens ekonomi är fortsatt god.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan vilken upprättades 2012 och sträcker sig från 2013 och drygt 30 år framåt.
- Installerat professionella avfuktare i båda källarförråden (2018).
- Rustat upp innergården med nya växter och möbler (2019).

Parkering: För folkbokförd på adressen kan det ansökas om boendeparkering. För mer information om pris och områdessträckning gå in på www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även flertalet garage i området.

TV och bredband: ComHem. Kabel-TV (grundutbud ingår i avgiften) och bredband (ingår ej).

Gårdsplats: Föreningen har under 2019 rustat upp innergården med nya möbler och växter.

Övrigt: Föreningen har ingen separat policy gällande uppdelning av ägarandelar utan prövar varje enskilt fall.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter