Såld

Drömmig funkistvå med solig balkong högst upp i huset

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Räntmästaregatan 28B

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 753 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Räntmästaregatan 28B,
416 58 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker en perfekt planerad tvåa med balkong högst upp i huset, ni har nu hittat rätt. Hjärtligt välkomna till Räntmästaregatan 28B på toppen av mysiga Lunden!

Högst upp i huset finner ni denna mycket ljusa och inbjudande bostad i insynsskyddat läge. Genomgående sobra och stilsäkra ytskikt med en ursnygg rosa väggfärg i köket som bryter av och ger karaktär tillsammans med brädgolv i original. Inbjudande kök med gott om plats för matbord där gästerna kan sitta ned medan ni skapar menyn för kvällen. Från köket har ni dubbeldörrar i glas som leder er ut på balkongen, perfekt att avnjuta frukost eller middag på. Vardagsrummet är bostadens kärna och blir ett rum för umgänge i goda vänners lag med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Ni erbjuds även ett rofyllt sovrum med plats för en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter via klädkammare. Till sist har ni ett helkaklat badrum intill hallen med duschhörna. En bostad ni kommer trivas i!

Välkomna på visning!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostadens 51 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna ta er upp till våning fyra av fyra innan ni tar kliver in i denna inbjudande bostad. Otroligt fint ljusinsläpp i hela bostaden tack vare att det är en gemongångslägenhet med stora fönsterpartier i två väderstreck och ljusa trevliga ytskikt. Hallen är rymlig och möblerbar för den som önskar ytterligare förvaringsmöjlighet. Ytterkläderna kan ni hänga av er direkt till vänster. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet löper nyslipat brädgolv i original som är genomgående i hela bostaden.

Rakt fram, har ni det inbjudande köket och den fantastiska balkongen. Kliv ut här och njut av den härliga utsikten över takåsarna. Ni kan möblera med bord och stolar eller en mindre loungegrupp för att kunna sitta ned och njuta.

Köket är rymligt med härligt ljusinsläpp från dubbeldörrarna till balkongen. Det finns gott om förvaring för köksredskapen i flertalet över - och underskåp. Släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och rostfri bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys i rostfritt. Här har ett matbord för flertalet sittande gäster en given plats. Väggarna är beklädda med kakel och pärlspontpanel, med en härlig fondfärg i trendrätt rosa. På golvet finner ni även här brädgolv i original.

Vardagsrummet är en utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj. Stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord för den som önskar kunna ha större middagsbjudningar. På golvet ligger även här brädgolv i original.

Ett rofyllt sovrum med trevligt ljusinsläpp erbjuder möblering med en dubbelsäng tillsamman smed avlastningsmöbel. God förvaring för kläder och skor finns i två nyrenoverade garderober som är belägna i hallen utanför rummet. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med vitt kakel med avbrott för blå bård på vägg (gömt under kakelplast i vitt) och ljusblått klinker på golv. Ett vädringsfönster bjuder på naturligt ljus. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel och en duschhörna. Plats för badkar! (Ett badkar ingår i köpet och finns bevarat)

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 753 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och balkongtillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0625%. Andel av årsavgift är 1,1%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 477/1321.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Fiberutbud genom Telia, basutbud (18 kanaler ingår i avgiften). Internet: Bredband via FiberLAN. Hastighet upp till 100 Mbit/s. Betalas och beställs separat.

Uteplats: Balkong högst upp i huset och vetter i österläge.

Bilplats: Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för 300 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö.Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar mellan 150-200 kr/mån.

Energideklaration: Energiprestanda 177 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2012-11-27.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 8 kvm. I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum/snickerirum, relaxrum, bastu och övernattningslägenhet.

Information Förening

Förening: Brf Solgården i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Lunden 39:2 i Göteborgs kommun vilken förvärvades 2002. Fastigheten består av 3 flerbostadshus i 4 våningar med nybyggnadsår 1944 och värdeår 1963. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 861 kvm och fördelat på 90 lägenheter om sammanlagt 4 827 kvm samt lokaler om 65 kvm. Av dessa lägenheter är 87 st upplåtna med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt. Fastigheterna är belägna på Räntmästaregatan samt Snoilskygatan. För ytterligare information hänvisas senaste årsredovisningen samt föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Inför 2019 beslutade föreningen att sänka avgifterna med 5 %, tack vare god ekonomi. Kontrollerat med föreningen 20181228.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2016 investerade föreningen i en underhållsplan, utförd av extern teknisk konsult, för att planlägga för framtida underhållsarbete. Resultatet visar att föreningen inte behöver göra större investeringar förrän runt år 2025. Detta ger istället föreningen utrymme för långsiktigt föreningsarbete, där föreningen arbetar med att sänka föreningens avgifter, amortera påfastighetslånen och spara för framtiden och de investeringar som på längre sikt behöver göras.

2018 Ytterligare två balkonger har byggts
2017 En motion om att utreda hurvida vindsutrymmen kan byggas om till boyta för de lägenheter som bor högts upp i huset, antogs, och har således utretts under året.
2017 En av tre tvättstugor renoverades med nytt kakel
2017 Under året upprättade föreningen en bostadsrätt om ett rum och kök genom att bygga om ett tidigare skyddsrum på Snoilskygatan vilket ger ökade intäkter till föreningen.
2016 inköptes nya torktumlare för tvättstugorna på Räntmästaregatan 26 och 28 och ett webbaserat bokningssystem för tvättstuga, övernattningslägenhet och bastu infördes.
2014/2015: Balkongbyggnation utfördes.
2012: Några parkeringsplatser har utrustats med uttag för motorvärmare.
2011 - 2012: Översyn, modernisering och energioptimering av värmesystemet, injustering av radiatorer.
2011: Upprustning av innergård/park, omdränering av mark och anläggning av uteplatser/planteringar samt renovering av entrétrappor och räcken.
2009-2010: Renovering av all el och belysning i samtliga hus, iInstallation av fiberlan till samtliga lägenheter, totalrenovering av samtliga trapphus samt byte från 1-fas till 3-fas i samband med att stadsgasen stängdes av.
2009: Installation av säkerhetsdörrar.
2008-2009: Byte av yttertak samt tilläggsisolering vindar och ny fasadbeklädnad av samtliga hus.
2003 - 2004: Stambyte badrum samt renovering av badrummens ytskikt., byggnation av en ny tvättstuga samt renovering av befintliga tvättstugor, byggnation av gemensam bastu och relaxrum samt byte av entrédörrar.
1972-1973: Stambyte kök.

Övrigt: Två gånger om året anordnar föreningen städdagar.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning