Såld

Modern gavellägenhet med stor gårdsbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Peter Johansen
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Penselgatan 20

3:a Nya Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 827 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 85 kvm
Våning:
5/9, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Penselgatan 20,
417 24 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Kvillebäcken och Penselgatan 20! Lägenheten nyproducerades 2013 och har genomgående modern standard och klassiska materialval. Eftertraktat hörnläge som skapar en ljus och luftig atmosfär. Trevliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Två bra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i både garderober och en separat klädkammare. Helkaklat badrum med duschhörna och egen tvättavdelning.

Nya Kvillebäcken är en stadsdel i Göteborg som växt fram under de senaste åren och ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm.

Lägenhetens 85 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Ekparkett och ljusa väggar. I taket sitter dimbara infällda spotlights.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här kan man inreda med både soffhörna och matsalsbord för stora sällskap. Ekparkett och ljusa väggar. Härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till lägenhetens stora gårdsbalkong.

Köket har klassiska materialval och kvalitativa vitvaror från Husqvarna Electrolux. Köksinredning med vita släta luckor kombineras med arbetsytor i svart laminat och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenhetens största sovrum är generöst utformat och har ljusinsläpp från två fönster. Här finns plats för en dubbelsäng samt arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Ekparkett och sandfärgade väggar.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Ekparkett och ljusa väggar. Ljusinsläpp från ett fönster.

Modernt badrum med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat med svart kommod, spegelskåp med infälld belysning samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med praktisk arbetsbänk med det kända mönstret virrvarr, två väggskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna Electrolux. I taket sitter dimbara spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 827 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,3308%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 475 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 325 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1403/1403.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 9, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 85 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 73 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Silverlöken. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 81 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Silverlöken bildades 2011 och äger fastigheten Kvillebäcken 79:1 som är belägen på Färgfabriksgatan 6, 8 och Penselgatan 20 i Göteborg. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus om 8/10 våningar med 81 bostadsrättslägenheter. Fastighetens byggnader är uppförda 2013 av NCC Boende AB. Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar för parkeringsgaraget, ovanliggande gårdsanläggning och för sopsug.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns barnvagnsförråd och cykelrum i varje uppgång. I källaren finns även ett rum avsett för handikappfordon som behöver laddas. Föreningen har även 12 cykelgarderober i källaren som går att hyra för ca 125 kr/mån.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastum. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (2019-04-10).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Godkänt bygglov finns för inglasning av balkonger, går ut under 2019. I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade framöver.
Utförda renoveringar:
2016 förstärktes källar- och entrédörrar med brytskydd och inglasning av ett stort antal balkonger genomfördes. Åtgärdsarbeten i lägenheter utifrån 2-års garantibesiktningen genomfördes. Genomgång av brandskydd och underhållsbehov resulterade i att brandskyddsrutin och underhållsplan upprättades.
2017 genomfördes en OVK-besiktning.
2018 skapades fler garageplatser (bil/mc/moped) och kameraövervakning installerades i soprum och styrelserum.
2019 uppgraderades fastigheternas passersystem.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 42 parkeringsplatser i gemensamt garage under huset. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. Platserna administreras av Q-Park 0771-96 90 06. I dagsläget är det kö (2019-04-10). Möjlighet finns att hyra MC-plats av grannföreningen Brf Cyklisten till en kostnad om ca 250 kr/månad. Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 113 kr/mån. I dagsläget är det kö (2019-04-10). För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia triple play (tv, bredband & IP-telefoni).

Gårdsplats: Välskött innergård med planteringar och utemöbler.

Centrala Hisingen - Kvillebäcken

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter