Såld

Nyproduktion som inspirerats av 50-talets fina arkitektur

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Handelsmyntet 16

1:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 974 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Handelsmyntet 16,
414 81 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till nyproducerade Brf Götaporten som är en ny spännande del i Högsbo! Husen har utvecklats just för den här platsen och är inspirerade av 50-talets fina arkitektur som präglar omgivningarna. De moderna lägenheterna har redan från början detaljer och produkter av hög kvalité. Denna kvadratsmarta etta är genomtänkt planerad och har ett härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt generös västerbalkong mot gården. Klassiskt kök från Vedum med vitvaror från Electrolux samt helkaklat badrum med golvvärme, duschhörna och en kombinationsmaskin. Tidlösa ytskikt med genomgående mattlackad ekparkett, vita väggar och fönsterbänkar i kalksten. Perfekt för dig som söker ditt första egna boende med alla bekvämligheter, för studenten - eller för exempelvis arbetande på Sahlgrenska. Mycket goda kommunikationer och närhet till allt vad Göteborg har att erbjuda. Tänk dig känslan av att bo i en helt nybyggd bostad!

Preliminärt tillträde i slutet av augusti 2019!

Likt flera andra områden runt stadskärnan har utvecklingen av områdena runt Guldmyntsgatan börjat märkas, dels via nya moderna utvecklingsprojekt, men även genom att området blivit mer attraktivt. Området är lummigt och lagom trafikerat. Parker samsas med trivsamma gårdar och kommunikationerna är goda med spårvagn från närliggande hållplatsen Axel Dahlströms torg. Vid Axel Dahlströms torg finns även vårdcentral, bibliotek, bageri, bank, apotek med mera. På nära avstånd finner ni även Köpcentret 421 i Högsbo samt Frölunda Torg med dess stora utbud av affärer. Här bor ni även nära träningsanläggningar som Slottsskogsvallen och Frölundaborg där det finns friidrottsanläggning, gym, ishall med mera. Samtidigt är det även smidigt att ta sig ut till havet!

Lägenhetens 35 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående matlackad ekparkett och vitmålade väggar.

Ljust allrum som kan inredas med soffa, matplats och säng. Härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck med fönsterbänkar i kalksten samt utgång till lägenhetens rymliga västerbalkong som vetter mot innergården.

Köket har köksinredning i vitt från Vedums serie Annika med laminatbänkskiva i svart och stänkskydd i vitt kakel. Under överskåpen sitter infälld LED-belysning. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är i vitt utförande från Electrolux.

Välplanerat badrum med grått klinkergolv och vitt matt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, vit handfatskommod från Aspen samt duschhörna med vikdörrar i glas. Vardagslyx är att ni har en kombinationsmaskin med tvätt - och torktumlare underlättar vardagssysslorna. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 974 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,75%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2-1202/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns.

Byggår: 2019.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telenor (fd Bredbandsbolaget). Grundpaket ingår i avgiften. Internet: Telenor (fd Bredbandsbolaget). Medlemmarna tecknar eget abonnemang, hastigheter upp till 1000Mbit/s.

Bilplats: Under husen kommer garage att finnas. Kostnaden är 1200 kr/mån och separat kö tillämpas. Garageinfarten ligger vid gaveln vid första huset närmast Axel Dahlströms Torg.

Energideklaration: Status: Energideklaration behövs ej.

Övriga byggnader: Varje lägenhet har ett förråd i entréplan. På entréplan i varje hus finns en tvättstuga samt en cykelverkstad och cykelförvaring en s.k. cykelstudio!

Information Förening

Förening: Brf Götaporten . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 95 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar tre byggnader som ligger intill Axel Dahlströms Torg, mitt i hjärtat av omtyckta Högsbo. Fastighetsbeteckningen är Järnbrott 64:11. Fastigheterna stod klara under våren 2019. Bakom projektet står TB Gruppen och Liljewall arkitekter. Brf Götaporten består av tre byggnader, sju till åtta våningar höga. De moderna lägenheterna varierar från 1 till 4 rum och kök. Föreningens adresser är Handelsmyntet 14, 16 och 18.

Gemensamma utrymmen: Varje lägenhet har ett förråd i entréplan. På entréplan i varje hus finns en tvättstuga. När man bor nära staden så är givetvis cykel ett trevligt transportmedel. Brf Götaporten har tagit fasta på detta och i varje entréparti finns cykelverkstad och cykelförvaring en s.k. cykelstudio!

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av TB-Gruppen.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad av totalentreprenören under byggnadstiden. Efter slutbesiktningen ska föreningen teckna en fullvärdesförsäkring inklusive bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Då byggnaderna nyproducerades 2019 beräknas inget omfattande underhåll den närmaste 10-årsperioden.

Parkering: Under husen kommer garage att finnas där föreningen förfogar över 33 platser. Kostnaden är 1200 kr/mån och separat kö tillämpas. Garageinfarten ligger vid gaveln vid första huset närmast Axel Dahlströms Torg.

TV och bredband: Tv och fiberbredband från Telenor. IPTV ingår i avgiften men bredbandsabonnemang måste man teckna själv. Bredbandshastighet upp till 1000 Mbit/s.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning