Såld

Utmärkt centralt läge.

Staffan Lindberg
ansvarig mäklare
Nyproduktion, Fastighetsmäklare
0709-16 22 67 staffan.lindberg@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Engdahlsgatan 4

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 382 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Engdahlsgatan 4,
412 59 Göteborg

Beskrivning

Så gott som granne med Chalmers ligger denna välplanerade tvåa i eftertraktade Johanneberg. Belägen i lugnt kvarter med gångavstånd till centrala Göteborg med hela dess utbud av affärer, restauranger och kaféer. Goda kommunikationer. Lägenheten ligger på gaveln av huset och har ljusinsläpp från två håll. Renoveringsbehov, vilket ger tillfälle att utveckla bostaden med personlig prägel.

Lägenhetens 43 kvm är disponerade enligt följande:

Entré i mindre hall med avhängning.
Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti som sträcker sig längs ena väggen och ger fint ljusinsläpp.

Kök med matplats och stort fönster mot innergården

Rymligt sovrum med stort fönster och klädkammare för förvaring.

Helkaklat badrum med vitt klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna.

Ljusa väggar i hela lägenheten och parkettliknande plastmatta.

Då renoveringsbehov föreligger så finns här möjligheten att utveckla bostaden till ett drömboende.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 382 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,91292%. Andel av årsavgift är 0,91292%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 95.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1937.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Bostadsrättsföreningens analoga basutbud upphörde 2013-01-31. Via lägenhetens antennuttag distribueras kanalerna från det digitala marknätet. Internet: Startavgiften för ett nytt bredbandsabonnemang är 500 kr. I avgiften ingår en välkomstpremie i form av trådlös router. Anslutningsavgiften betalas till föreningens bankgiro 182 – 5041. Märk betalningen med ”Internet” och lägenhetsnummer. Bredbandet kostar endast 125 kr per månad och avgiften faktureras på månadsavgiftsavin för lägenheten. Välkomstpremien finns efter betald startavgift att hämta på styrelseexpeditionen. Det går inte att överlåta internetuppkopplingen till nästa ägare – varje ny medlem beställer sitt eget abonnemang. Det gäller även vid försäljning till en tidigare andrahandshyresgäst.

Installation och konfiguration av dator / brandvägg ingår ej. Fast pris för hjälp med installation, förutsatt fungerande dator, är 500 kr.

Bilplats: Föreningen förfogar över 23 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 250 kr/mån. Trycket på parkeringarna är stort och för närvarande är kötiden ca 3 år. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 112 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2011-04-26.

Information Förening

Förening: HSB Brf Johanneberg 1937. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Johanneberg 1937 grundades 12 oktober 1936 och den ekonomiska planen registrerades 1 januari 1937. Föreningen äger fastigheterna Johanneberg 42:1 och 42:2 med adresserna Engdahlsgatan 2 och 4 A-D samt Gibraltargatan 19 A-D. Föreningen består av 102 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två affärslokaler (Mona Livs samt Elias Hair Creation). De har ett nära samarbete med grannföreningen HSB:s Brf Johanneberg 1936 som består av tre hus. Mycket stabil och gedigen förening med välrenoverade fastigheter.

Besök gärna föreningens fina hemsida på www.johanneberg1937.se.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd, sopor slängs i sopnedkast (finns även för kompost). Tvättstugor, källarförråd och vindsförråd samt grillar som går att boka.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen avsätter varje år pengar till en yttre underhållsfond för att täcka periodiskt återkommande underhåll och för att sprida kostanderna jämt över flera år. Föreningens ekonomi är stark. Senaste avgiftshöjningen genomfördes 2005. Budget för kommande år utformas varje år under hösten.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en översiktlig 30-årsplan samt en mer detaljerad 5-årsplan som uppdateras varje år. Inga större kostnadskrävande planerade renoveringar inom 5-årsplanen. Föreningen fick i april 2019 godkänt bygglov för balkonger. Föreningen för diskussioner med Balkona AB som ska ta fram hållfasthetsberäkningar/relevanta ritningar mm. Lägenheterna på första våningen kommer ej kunna få balkonger utan kan endast erbjudas fransk balkong. Medlemmarna kommer själva att få bekosta sin balkong. Föreningen ser goda möjligheter till att starta balkongbygget under 2020.

Utförda renoveringar:
1982-1983 utfördes en ROT-renovering som innefattade byte av VA-stammar och elledningar, nytt tak med cementtakpannor, renovering av trapphus samt renovering av samtliga kök och badrum.
1982 byttes fasaderna till nuvarande plåtfasader, vilka är mycket robusta och underhållsfria.
1992-93 byttes samtliga fönster ut till moderna treglasfönster.
1999 utfördes dränering av Hus1 (Engdahlsgatan 2 samt Gibraltargatan 19A-D) då detta utsattes för stort vattentryck.
2004-2005 renoverades samtliga badrum med äldre golvbrunnskonstruktion
2006 renoverades trapphusen med ny färgsättning, belysning och ljudabsorbenter. Samma år utfördes även en dränering runt Hus 2 (Engdahlsgatan 4A-D) och på västra sidan av Hus 1.
2008 tvättades fasaderna från alger och smuts samt behandlades med smutsavstötande medel.
2012 byttes samtliga lås samt belysning i allmänna utrymmen.
2013 service av fönster och ventilation.
2014 moderisering av värmeanläggning.
2015-2016 monterades rostfri list samt plåt mot väggarna på varje trappsteg i alla trappuppgångar vilket ska skydda mot framtida putsskador på väggarna.
2016 utfördes en högtrycksspolning av avlopp i samtliga lägenheter.
2017 inspektion och mindre reperationer av yttertak.
2018 föreningen har ett balkongprojekt för att undersöka nybyggnation av balkonger.

Parkering: Föreningen förfogar över 23 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 250 kr/mån. Trycket på parkeringarna är stort och för närvarande är kötiden ca 3 år. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: År 1999 installerades ett data-/tele-/signalnät. Datanätet ger medlemmarna möjlighet till bredbandsuppkoppling och de egna telefonledningarna möjliggör att föreningen kan välja annan operatör än Telia om så önskas (även för nätanslutningen). SPA levererar kabel-tv via satellit. Kanalerna går ut analogt i nätet. Föreningens leverantör av nätaccess är Alltele. Uppkopplingen är 1 gigabit optisk fiber. Varje lägenhet har en egen switchport på 100 megabit och datorer ansluts med vanlig nätverkskabel - inga modem behövs. AllTele erbjuder fast telefoni till låg kostnad. För mer information om Kabel-TV, bredband och telefoni, se föreningens hemsida. www.johanneberg1937.se.

Övrigt: Fördelningen 10/90 är okej för delat ägande mellan barn och förälder.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning