Såld

Högst upp med balkong & låg avgift i absolut toppskick

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Lindhs Gata 1

1,5:a Norra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 916 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 38,1 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1960
Adress:
Doktor Lindhs Gata 1,
413 25 Göteborg

Beskrivning

I en av Guldhedens lägst belånade bostadsrättsföreningar finner ni denna totalrenoverade 1,5:a i absolut toppskick. Här kan man njuta av en snart helt nybyggd stor balkong högst upp i huset med panoramautsikt över takåsarna. Stora fönsterpartier ger bostaden rikligt med ljus. Väggarna är i en genomgående vit nyans och golven pryds av en vacker ekparkett. Även kök och badrum är renoverat 2015. Internet ingår i avgiften!

Rumsbeskrivning: Hallen är rymlig och har plats för både avhängning av ytterkläder och skor tack vare garderober längst hela väggen direkt till höger.

De påkostade köket är utrustat med stilrena köksluckor och ovan bänkskivan finns inbyggda spotlights. Här finns all utrustning man kan tänkas önska. Ugn och vinkyl för 7 flaskor i bekväm arbetshöjd. Induktionshäll, kombinerad kyl/frys & integrerad diskmaskin. Från köket nås även den stora balkongen i ett soligt läge. Här ryms utan problem både bord och stolar och utsikten är fantastisk.

Det luftiga vardagsrummet släpper in rikligt med ljus tack vare stora fönsterpartier i ett högt och fritt läge. Rummet rymmer utan problem en större soffgrupp samt kompletterande soffmöbler och matplats.

Vidare in från hallen nås det smakfulla badrummet. Helkaklat vitt med matchande svart klinkers på golv. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörr, infällda spotlights, handfat med kommod, handdukstork och infälld wc.

Till vänster från hallen nås det väl tilltagna sovrummet. Här ryms utan problem en dubbelsäng och här finns dessutom plats för en mindre arbetshörna direkt till vänster. Sovrummet upplevs mycket luftigt och ljust tack den specialbyggda öppningen mellan vardagsrum och sovrum.

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 916 kr/mån. Inkl. Värme, vatten, kabel-tv & bredband. El tillkommer på ca 100:- mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 300 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1055.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns. Våningsplan 7 av 7.

Byggår: 1960.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 38,1 m².

TV- och internetanslutning: Internet: Följande bredbandstjänster ingår i lägenhetens avgift: 100 Mbps bredband, IP-telefoniabonnemang och bas-TV (14 kanaler).

Uteplats: Balkong.

Bilplats: P-plats (P-däck och Garage)

All uthyrning och uppsägning av garage/parkeringsplatser sköts av Revisorsringen. Då det gäller P-platser på P-däcket och i garaget kan man mot en liten merkostnad erhålla plats med uttag för elektrisk motorvärmare.
Uppsägning måste ske senast en månad före avtalets upphörande för garage/parkeringsplatser. Vid frågor om lediga platser ring Revisorsringen, tel: 709 81 51,Tomas Blomkvist.

Det är tillåtet att parkera i 10 minuter i bostadsområdet i samband med av- och pålastning.

Besöksparkering
Föreningen har 19 besöksparkeringar i anslutning till P-däck och infart vid undre garageporten. Parkeringarna finns på platserna nr 35-41, 43-50 samt 57-60. Avgiften erläggs i P-automaten på P-däck, och är just nu månd-fred kl 8-18
3 kr/tim, övrig tid 2 kr/tim.
Sedan mitten av januari 2013 kan besökare till oss på Dr. Lindhs gata (och även S. Estrids gata) också betala med SMS. Avgiften är densamma som man betalar med mynt.

Energideklaration: Energiprestanda 101 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Doktor Lindh. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 226 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade år 1992 fastigheterna Guldheden 67:1, Guldheden 67:2, Guldheden 68:1 samt Guldheden 68:2. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 224 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Bostadsarean är 17 887 kvm och lokalarean är 2 820 kvm, lokalarean omfattar även kallgarage.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts via Revisorsringen.

Föreningens ekonomi är mycket god.
Lån per kvm uppgick 2017 till 2499:- vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000:- kr/kvm.

Från år 2020 kommer det ske en höjning av den tomträttsavgäld bostadsrättsföreningen nu betalar till Göteborgs kommun. Detta beror på att marktaxeringsvärdet höjts för fastigheterna. Det kommer därför eventuellt ske en höjning på 5% vid nästa årsskifte.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och har gjort flertalet förbättringar på fastigheterna de senaste åren såsom stamrenovering (2010-2011) och balkongbyte 2015-2016. Föreningen har under år 2018 rustat upp P-huset för 7,5 miljoner och även bytt radiatortermostater i alla husen.

Parkering: Utomhusparkering 283 kr mån. Garageplats med el 584 kr mån. Vid frågor om kö ringer man eller mailar revisorsringen: Jenny Bergendahl 031709 81 58 alt. jenny.bergendahl@revisorsringen.se.

TV och bredband: Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget som omfattar FiberTV, bredband och IP-telefoni. Bredbandet är 250/100 Mbit/s. FiberTV omfattar för närvarande 18 TV kanaler vara 12 stycken kan ses i HD kvalitet. I avtalet ingår en router och en digital TV-box.

Övrigt: För mer information gå in på föreningens hemsida: http://www.drlindh.se/.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter