Såld

Välplanerad tvåa med balkong i populära Brf Enerbacken

Såld

Lövgatan 2I

2:a Mölndal Enerbacken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 673 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1963
Adress:
Lövgatan 2I,
431 35 Mölndal

Beskrivning

Näst högst upp i huset ligger denna välplanerade genomgångslägenhet med fönster i två väderstreck samt grönskande utsikt och balkong. Lägenheten har ett generöst utformat vardagsrum, trivsamt kök med utgång till balkongen, rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter.

Här bor ni i en välskött HSB-förening med flertalet gemensamhetsutrymmen som t.ex. festlokal, gästlägenhet, motionsrum och bastu. Attraktivt område för er som vill bo med närhet till fina naturområden, badsjö samt gångavstånd till Mölndals Centrum.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Golven kläs genomgående av ett laminat golv i ljus träimitation.

Generöst utformat vardagsrum som kan inredas med både soffa och matsalsbord. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Trivsamt kök med utgång till bostadens härliga balkong. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Invid fönstret ryms en matplats.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. Även här vetter fönstret mot grönskande omgivningar.

Badrummet är inrett med wc, handfat och badkar. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 673 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och en avsättning till den inre reparationsfonden.
Till avgiften till kommer även ett obligatoriskt tillägg om 214 kr för internetuppkoppling.
(Avgift 3 459 + obligatoriskt tillägg 214 = 3 673 kr).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,38653%. Andel av årsavgift är 0,38271%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 250 kr och hushållsel 250 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 42-2021-3-184-4/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1963.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 61,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Bredbandsbolaget.
Internet: Bredbandsbolaget.

Energideklaration: Energiprestanda 141 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Flerbostadshus.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Enerbacken . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 224 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Pensén 1, Pensén 2 och Pensén 3. Byggnadsår är 1963. Föreningens byggnad består av 222 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 2 hyresrätter. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 16 606 kvm, hyreslägenheterna upptar 147 kvm därav.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Beslut om avgiftsförändringar görs vid budgetarbetet under hösten.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en 30-årig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras av styrelsen för att bevara fastigheterna i gott skick. I dagsläget pågår ett omfattande arbete av ventilationen för att förbättra inomhusklimatet i fastigheterna för att klara myndigheternas krav. Arbetet förväntas vara färdigt andra halvan av 2020.
Utförda renoveringar:
1987: Byte till treglasfönster.
2001-2003: Relining av avloppsstammarna.
2005: Byte från oljepannan till fjärrvärme som uppvärmningssystem.
2005-2009: Fasadrenovering och hydrofobering av fasaderna.
2009: Installation av joniseringsaggregat och filter i värmeledningssystemet.
2011-2013: Relining av tappvattenledningarna.
2015: Under våren avslutades arbetet med studien om att energieffektivisera föreningens fastigheter. Värmesystem på Lövgatan 2 balanserades och radiatorventiler byttes.
2016: Balanserades även värmesystemen på Lövgatan 4 och 6 samt Delbancogatan 9 och 11. Radiatorventilerna byttes till termostatventiler.
2017: Hydrofobering av fasaderna.

Parkering: I föreningen finns kallgarage samt parkeringsplatser med och utan el. Kostnad för parkeringsplats är ca 230kr/månad för vanlig och ca 330kr/månad för plats med el. Garage kostar ca 480 kr/månaden. Varje lägenhet kan få tillgång till en parkeringsplats eller en garageplats per lägenhet. Överskjutande parkerings- och garageplatser tilldelas efter ett ordnat kösystem som handläggs av föreningen. Föreningen förbereder p-platser med laddstolpar för elbilar, beräknas vara klart ca hösten 2019.

TV och bredband: Tv, bredband (fiber) och telefoni från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Gårdsplats: Mycket välskötta gårdar i Brf-Enerbacken. Här finns mysiga grillplatser, lekytor, lekplatser och fina grönområden.

Övrigt: Föreningen har trevliga aktiviteter för alla åldrar som bland annat föreläsningar, whiskeyprovning, pubkvällar med musikquiz, grillfest, sportevent på storbild, qigong, tomten kommer på besök och påskharen på besök. För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/molndal/brf/enerbacken/.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter