Snart till salu

Skandinavisk stil med en stor dos bevarad charm

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Brunkebergsgatan 3F

2:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
2 839 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1941
Adress:
Brunkebergsgatan 3F,
416 62 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Högt uppe på höjden och näst högst upp i huset ligger denna fina tvåa med skandinavisk stil och en stor dos bevarad charm. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och präglas av originaldetaljer som vitbehandlade plankgolv, fina spegeldörrar, takrosett och gjutjärnselement. Renoverat kök och badrum med tidlösa och genomtänkta materialval. Från sovrummet nås lägenhetens härliga balkong i fritt läge med vidsträckt utsikt över hustaken.

Brf Brunkebergsgatan 3 i Lunden är en bra förening med fin gemenskap och stabil ekonomi. Soldäcket är ett populärt tillhåll för föreningens medlemmar. Här bor man även nära en av Göteborgs bästa utsiktsplatser med fantastisk vidsträckt utsikt över stan!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. All tänkbar närservice finns på behagligt avstånd och det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås motionscentrum. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt.

Lägenhetens 53 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare med vacker spegeldörr i original. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, vitbehandlade plankgolv och ljus färgsättning.

Härligt kök som är genomtänkt planerat med såväl gott om förvaring som bra arbetsytor. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i massiv ek och mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Fint ljusinsläpp från ett fönster med utsikt mot innergården.

Ljust vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti i insynsskyddat läge. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Taket smyckas av en välbevarad takrosett i original.

Underbart sovrum i rofyllt läge med pardörrar ut till lägenhetens balkong som bjuder på vidsträckt utsikt. Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en arbetshörna eller byrå. Förvaringsmöjligheter i en klädkammare med vacker spegeldörr i original som även nås från hallen. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå nyans.

Modernt badrum med tidlösa materialval där både kakel och klinker går i samma fina gråa nyans. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod med rund spegel ovan, duschhörna med rak vikvägg samt både taksil och handdusch. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 2 839 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,34%. Andel av årsavgift är 2,56152%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 800 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr, hushållsel 300 kr och övrigt 300 kr.
Övrigt är kostnad för bredband. Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 13:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 29/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1941.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem.
Internet: Comhem.

Uteplats: Härlig balkong med vidsträckt utsikt över hustaken.

Bilplats: Föreningen har 11 parkeringsplatser som hyrs av medlemmarna. Kostnaden för att hyra en plats är 200 kr/månad. I dagsläget är det 11 personer i kö och låg omsättning (2019-04-16).

Energideklaration: Energiprestanda 139 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2010-03-24. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Brunkebergsgatan 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 45 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Brunkebergsgatan 3 förvärvadefastigheten Lunden 13:6 i Göteborg 2008. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 371 kvm, varav 2 331 kvm utgör lägenhetsyta och 40 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 41 lägeheter med bostadsrätt och 4 hyresrätter och 2 lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare samt två stora torkrum. I källaren i uppgång G finns föreningens hobbyrum som kan utnyttjas av föreningens medlemmar. På baksidan av huset finner ni även soldäcket som under sommartid är utrustat utemöbler samt grill. Det finns även en gästlägenhet att tillgå som är utrustad med fyra sängplatser, bord samt stolar som räcker till 8-10 sittplatser, ytterligare extra stolar finns att tillgå i lokalen. Det är även utrustat med ett litet kök.

Föreningens ekonomi: Det ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-16).

Försäkring: Fullvärdeförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2013 till 2023. Underhållsplanen uppdaterades 2016.
2019 planeras byte och injustering av radiatorventiler samt byte av cirkulationspump värme.
Gjorda renoveringar:
2018 byte av lägenhetsdörrar, port och ytterdörrar.
2017 Planering av beskärning av björk på innergård
2017 Byte av torkrumsaggregat
2016 Byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2016 Ny belysning i samtliga trappuppgångar
2016 Installation/montage av kod dosor till alla entréer in i fastigheten, samt nya lås i dörrarna
2014 Sockelputs innegård
2012 Fasadrenovering
2012 Renovering gemensamhetslokal
2001 Omläggning av tak
1980 Rörstambyte.

Parkering: Föreningen har 11 parkeringsplatser som hyrs av medlemmarna. Kostnaden för att hyra en plats är 200kr/månad. I dagsläget är det 11 personer i kö och låg omsättning (2019-04-16).

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har en trevlig gemensam innergård.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter