Såld

Funkisarkitektur & smidesbalkong i söderläge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Walleriusgatan 4

1,5:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 897 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Walleriusgatan 4,
412 58 Göteborg

Beskrivning

På Walleriusgatan i attraktiva Nedre Johanneberg ligger denna vackra 30-talsfastighet med tidstypisk funkisarkitektur. Bostaden präglas av generös takhöjd, fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt en fin smidesbalkong i söderläge. Yteffektiv planlösning som erbjuder ett rymligt vardagsrum, genomtänkt kök från Marbodal, avskild sovalkov med originaldörr och vackert fönster ut till köket samt helkaklat badrum med duschhörna och förberett för tvättmaskin. Välmående förening med god ekonomi. En bostad att trivas i!

Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Disponeras idag som en 2 rok, är registrerad som 1 rok i lägenhetsregistret då sovrummet ej har ett fönster mot utsidan.

Bostadens 47 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna att ta hissen eller trapporna upp till våning 2 innan ni kliver in i denna ljusa och hemtrevliga bostad. I hallen finner ni utrymme för ytterkläder via avhängning rakt fram och för er som önskar lite mer avlastnings finns möjlighet till möblering med byrå eller liknade också. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger mörkare laminat.

Kliv in i det stora generösa vardagsrummet. En utmärkt plats där ni kan umgås i goda vänners lag. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusgråa väggarna. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel och intill fönsterpartiet har ett matsalsbord för gäster en given plats. På golvet ligger vacker välbevarad ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

I anslutning till vardagsrummet finner ni köket. Här erbjuds ni ett välutrustat kök med god förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp. Inredningen går i vitt från Marbodal med köksluckor i spegel tillsammans med rostfria beslag, vitt kakel på vägg och en mörkgrå bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen från Siemens består av spishäll, inbyggdugn, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd mikro och en kombinerad kyl med frys. Ett mindre matbord för två finns det möjlighet för. Väggarna är målade i grått. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen med utsikt över omgivningen. Möblera med mindre bord och stolar för att kunna sitta ned och njuta av en härlig frukost i solen.

Avskilt från hallen finner ni det mysiga sovrummet. Dagsljuset flödar in genom ett mindre fönster från köket. i sovrummet kan ni möblera med en mindre dubbelsäng upp till 1,40 m. Väggarna är målade i vitt.

Det helkaklade badrummet finner ni i anslutning till hallen likaså. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och avlastningshyllor samt en duschhörna med vikbara väggar i frostat glas. Förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 897 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,84%. Andel av årsavgift är 3,91833%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1935.

Storlek: 1,5 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 47 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Bredbandsbolaget. Grundutbudet för TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören. Internet: Bredband via Bredbandsbolaget.

Bilplats: För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering inom område S.

Energideklaration: Energiprestanda 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2012-02-24.

Övriga byggnader: I föreningen finns cykelförvaring under tak på gården samt en gemensam tvättstuga som är placerad på vinden.

Information Förening

Förening: Brf Grönsiskan 7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Grönsiskan 7 bildades år 2009 och förvärvade samma år fastigheten på Walleriusgatan 4 med fastighetsbeteckning Johanneberg 7:7. På fastigheten uppfördes 1935 ett flerbostadshus med 5 våningar, oinredd vind samt källarvåning. Föreningen består av 25 lägenheter varav 24 upplåts med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförvaring under tak på gården samt en gemensam tvättstuga som är placerad på vinden. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Flertalet hyresrätter har sålts och inbringat bra intäkter till föreningen, vilket gjort att ekonomin ser mycket bra ut. Dessutom har föreningen kvar en hyresrätt som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång i föreningen. När lägenheten säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-16).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaden är i gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig fram till 2021. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. I dagsläget bygger man om cykelförvaringen på gården, ändrar sophanteringen samt bygger ett barnvagnsförråd i det tidigare soprummet.
I föreningen pågår även en diskussion gällande råvinden som har stor potential och man undersöker möjligheterna för vad man ska göra, inga beslut tagna i dagsläget (2019-04-16).
Urval av utförda renoveringar i fastigheten:
2010-2011 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum förutom i fem lägenheter som ansågs vara i gott skick, nya elstammar och elcentraler, fasadrenovering och nya balkonger mot gatan samt byte av lägenhetsdörrar.
2011-2012 målning av trapphus.
2012-2013 byte av entréparti.
2015-2016 total ombyggnad av källaren och nya källarförråd monterades.
2017 renovering/byte av fönster, balkongdörrar och burspråk samt renovering/byte av plåttak.
2018 utfördes OVK.

Parkering: För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering inom område S.

TV och bredband: Tv och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbudet för TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

Gårdsplats: Gemensam grönskande innergård med utemöbler.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning