Såld

Fantastisk villa med pool

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Långedragsvägen 54C

Nya Varvet

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 118 kvm
Biarea:
ca 68 kvm
Byggår:
1948
Tomtarea:
ca 612 kvm
Adress:
Långedragsvägen 54C,
426 71 Västra Frölunda

Beskrivning

På Långedragsvägen 54C i populära Nya Varvet finns nu chansen att förvärva en fantastiskt vacker villa som byggdes i slutet av 1940-talet.

Villan har generösa sällskapsytor med öppen spis, stort genomtänkt kök, tre sovrum med utrymme till att skapa ytterligare rum, två & ett halvt badrum, tvättstuga samt vinförråd. Huset har även en balkong samt en altan som leder ut till trädgården. I trädgården finns gräsmatta, stenläggning, buskar och fruktträd samt den ljuvliga poolen. Tack vare stora sällskapsytor bjuder denna vackra villa in till både poolparty och fantastiska grillkvällar. Huset har även ett tillhörande garage. Huset är besiktigat och dolda fel försäkrat 2019-05-06.

Nya Varvet är ett unikt och lugnt område med vackra omgivningar, många charmiga byggnader, litet trevligt torg samt härliga promenader till havet. Nära till bra kommunikationer med både buss och spårvagn samt populära förskolor och grundskolor.

Huset disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna att kliva in i denna inbjudande villa. Hallen är rymlig och bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Ljuset flödar fritt från andra delar av bostaden då planlösningen är öppen och genomgående. I hallen finner ni plats för att hänga av ytterkläderna och möblera med en mindre avlastningsmöbel för den som önskar. Praktisk klinker på golvet och väggarna är ljusa.

Intill hallen finner ni en gästtoalett med marmorgolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av vägghängd wc, handfat med vit kommod samt tillhörande spegelskåp.

I anslutning till hallen öppnar vardagsrummet upp sig och bjuder in till umgänge i goda vänners lag. I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Vardagsrummet övergår sedan till matsalen. Här finner ni plats för ett större matsalsbord där minst sex sittande gäster har en given plats vid större tillställningar och kalas. Väggarna här är målade i en vit kulör och på golvet ligger fiskbensparkett.

Den genomgående planlösningen leder er vidare in i köket. Stor yta med god förvaring i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i vitt med modernare köksluckor tillsammans med mörkare bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro i bra arbetshöjd samt en kombinerad kyl med frys i rostfritt. I köket finns det möjlighet att möblera med ett matbord för den som önskar. Från denna del av huset når ni ut till den fantastiska uteplatsen som har ett stort träddäck med plats för grillkvällar och poolparty.

Ta trappan upp till våning två och ni finner en mysig och privatare del av bostaden. Här finns tre sovrum och ett nyligen renoverat badrum. Här uppe kan man lätt göra om till fyra sovrum om så önskas. Från ett av sovrummen når ni ut till den härliga balkongen som bjuder på kvällssol.

Badrummet på våning två har fina materialval där grått klinkergolv kombineras med helkaklade väggar i vitt och ett fondparti i strukturerat metallskimrande kakel. Inredningen består av wc, snygg handfatskommod i vitt och trä, spegelskåp med infälld belysning, handdukstork, duschhörna med vikväggar i klarglas samt både handdusch och taksil. Generöst ljusinsläpp från ett stort fönster.

Källarplan utgörs av ett fridfullt badrum, tvättstuga, vinförråd och ett stort förvaringsrum. Badrummet inger en spakänsla med mörka toner där både golv och väggar går i grått. Inredningen består av wc, handfat med stor kommod i svart samt badkar på fötter med svart utsida.

Stor, ljus och praktisk tvättstuga med grått flytspacklat golv och vita väggar. Här finns generösa arbetsytor med infälld vask, flera förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare i bra arbetshöjd. Från källarplan når ni även husets garage.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 437 000 kr varav byggnadsvärde 2 617 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 38 167 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 15 929 kr/år, försäkring 6 200 kr/år, vatten/avlopp 5 751 kr/år, sotning 400 kr/år, underhåll 6 718 kr/år, och hushållsel 3 169 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1971-11-30) Stadsplan (1969-01-14).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 284:3.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2-plans friliggande hus med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1948.

Senaste renovering/ombyggnad:
2012 Nytt kök och nya vitvaror, ny el och strömbrytare, nya fönster och altandörrar, slipat golv samt lagt in nya golv och installerat fiber.
2013 Bytt plåt under balkong, nytt golv på balkong och nytt räcke samt gjort iordning trappan som går till andra våningen.
2014 Nytt badrum på övervåningen, nya garagedörrar och ny dörr i källaren samt vinkällare.
2015 Pool, dränerat tre sidor, lagt skiffer på framsidan och altan på baksidan samt dusch och platsbyggda möbler på altan.
2016 Bytt panel och målat huset samt nytt räcke på trappan. Nytt uterum och kodlås till alla dörrar.
2017 Ny tvättstuga och inköp av tvättmaskin (Miele) samt gjort nytt badrum med badkar, toalett samt tvättställ i källaren. Nya betonggolv samt putsat delar av källaren. Nytt golv i allrum och sovrum på övervåning.
2018 renoverat toaletten på entréplan med ny vägghängd wc, kommod, handfat, spegelskåp samt kakel samt marmorgolv. Ny torktumlare (Miele) samt målat trappan ner till källaren.
2019 installerat diskmaskin (Miele).

Storlek: Boarea ca 118 m², biarea ca 68 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: Isolerglasfönster, 3-glas och 2-glas kopplat.
Kommunalt vatten och avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 181 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2012-05-04.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem fiber.

Tomt: Tomtarea 612 m².

Långedrag

Långedrag med holmarna Saltholmen, Hinsholmen och Ängholmen gör att havet finns nära till hands var du än bor. Samtidigt ligger Göteborgs centrum på behändigt avstånd.

Karaktäristiskt för bebyggelsen i Långedrag är de pampiga och charmiga villorna med tinnar och torn. Dessa har anor från förra sekelskiftet då Långedrag började bli ett område för åretruntboende. På 1800-talet åkte badgäster med ångbåt från Göteborg till Saltholmen. 1907 byggdes Långedragslinjen och året därpå invigdes Saltholmens kallbadhus. Idag är Långedrags bebyggelse en spännande mix av äldre villakvarter, radhusområden, toppmoderna villor och några flerbostadshus.

I området kan man välja bland förstklassiga restauranger med vacker utsikt över skärgården. Utmed Saltholmsgatan och Torgny Segerstedtsgatan samt vid Käringberget hittar man mataffärer, mysiga butiker, apotek och vårdmottagningar. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torgs stora köpcentrum samt Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort. Långedrag är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och skolor att välja på. I stadsdelen finns också många föreningar inom idrott, musik och kultur. Träningsställen och idrottsplatser finns på nära håll. Skärgården och havet har en central plats, här finns flera småbåtshamnar och fina badplatser. Båtliv pågår året om. GKSS Hamn byggdes redan 1890 och här anordnas seglarskolor och regattor. Från Saltholmen går båtar ut till Göteborgs södra skärgård.

Långedrag inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning