Snart till salu

Väldisponerad citypärla på bästa adress

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kyrkogatan 42

1,5:a Inom Vallgraven

Kortfakta

Pris/Bud:
3 300 000 kr
Avgift:
2 957 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1886
Adress:
Kyrkogatan 42,
411 15 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Till er som söker en väldisponerad bostad med avskild sovalkov som är otroligt ljus och inbjudande har ni nu chansen att förvärva denna citypärla. Hjärtligt välkomna till Kyrkogatan 42B! Genomgående ljusa ytskikt tillsammans med härliga karaktärsdrag som framtagen tegelvägg och djupa fönsternischer i sten. Ni erbjuds ett välutrustat kök i vitt med en bardel för två sittande gäster, vardagsrumsdelen ger plats för soffa och matbord för fyra, sovalkoven kan ni möblera med en mindre dubbelsäng tillsammans med förvaringsmöbel. För ytterligare förvaring har ni en klädkammare intill. Till sist ett badrum i ljusa färger med egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. En bostad för er att trivas i!

På Kyrkogatan bor ni på anrik adress i ett av Göteborgs äldsta hus i lugnt och bekvämt läge med NK och Kungsgatan som närmaste granne. För den som bor inom Vallgraven ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Sköna oaser finner ni här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan.
Närhet till flygbussen, 3 min promenad så är du på Kungsportsplatsen där flyggbussarna till Landvetter stannar var 15 minut.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 47 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Tar ni klivet in i bostaden så möts ni av en ljus och hemtrevlig känsla. I hallen finner ni plats för ytterkläderna via avhängning. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Hallen övergår direkt sedan till allrummet som är en kombination av vardagsrum och kök.

I allrummet kan ni med enkelhet möblera med en soffa, bord och tv-möbel. Två vackra pelare ger karaktär till bostaden. I denna öppna del finner ni även kökdelen, stilrent i vitt med släta köksluckor tillsammans med en mörk och en ek- bänkskiva, vitt kakel på vägg och svarta läderhandtag som ger karaktär. God arbetsyta och bra med förvaring för köksredskapen i över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro och en kombinerad kyl med frys i rostfritt. Tillsammans med de vitmålade väggarna har det knackats fram tegel för lite rustik känsla. En utbyggd bar ger plats för två stolar för gäster att kunna sitta ned och avnjuta ett glas vin i väntan på att kocken tillagar middagen. Ett matbord där minst fyra gäster kan sitta ned har en given plats intill köksdelen. Samtliga väggar är målade i vitt.

Bakom de fina fönstren finner ni en avskild sovalkov med plats för en mindre dubbelsäng och förvaringsmöbel. För ytterligare förvaring av kläder och skor finner ni en intilliggande klädkammare.

Bostadens badrum har vitt kakel på vägg och en ljus våtrumsmatta på golv. inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegel, duschhörna med skjutdörrar, förvaringsskåp i spegel och en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 300 000 kr

Avgift: 2 957 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Föreningen köper in el gemensamt och sedan säljs till varje enskild lgh efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,1%. Andel av årsavgift är 4,1%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: INOM VALLGRAVEN 19:19.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1886.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 47 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 115 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-06-09.

Information Förening

Förening: Brf Kyrkogatan i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 23 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Fastigheten förvärvades 2003. Fastighetens nybyggnadsår är 1929 och består av, enligt fastighetsdata, 1 flerbostadshus i fyra våningar och med inredd vind. Husen på fastigheten är byggda under åren 1818-1929. Byggnadens värdeår är 1998.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 356 kvm, varav 1 138 kvm utgör lägenhetsyta och 218 kvm utgör lokalyta. Byggnaden innehåller 23 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan finns i källaren i uppgång A. Här finns det två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen förvaltas av BoDin ekonomi. Föreningen har inte haft någon avgiftsförändring under många år och har inga kommande inplanerade, kontrollerat med föreningen 20190424.
Föreningen köper in el gemensamt för alla lägenheter och vidarefakturerar dessa en gång i kvartalet. Elavläsning sker vid månadsslut. Medlem som vill ha extra avläsning får säga till om detta.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och består Föreningens byggnad bedöms vara i mycket gott skick och samtliga större underhållsarbeten/renoveringar har på senare år genomförts innefattande:
Rör & elstambyte -97
Nyinstallation hiss -97
Omputsning av fasad -07
Omläggning av tak -07
Asfaltering och målning av innergård -08
Utbyte av tvättmaskiner och reparation av tvättstuga -08
Elinstallationer -08
Egen fjärrvärmecentral installerad - 2015
Relining skett av fåtal kvarvarande äldre avloppsrör - 2015
Ny hyresgäst i befintlig frisörverksamhet - 2015

Föreningen har nu diskussion gällande balkongbygge in mot gården och lämnat förslag till stadsbyggnadskontoret för godkännande.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

TV och bredband: Föreningen köper gemensamt in ett grundutbud av analoga TV-kanaler via Com Hem. Detta ingår i avgiften.
Fiber är indraget i fastigheten vilket möjliggör bredbandsanslutning från Telia.
Fastigheten har också ett koaxialnät för TV vilket möjliggör bredbandsanslutning från ComHem. Inget av detta ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap mellan föräldrar/barn. Minsta andel 10 % ok.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning