Väldisponerad citypärla på bästa adress

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kyrkogatan 42B

1,5:a Inom Vallgraven

Kortfakta

Pris/Bud:
3 200 000 kr
Avgift:
2 957 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1886
Adress:
Kyrkogatan 42B,
411 15 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Till er som söker en väldisponerad bostad som är otroligt ljus och inbjudande har ni nu chansen att förvärva denna citypärla. Genomgående ljusa ytskikt tillsammans med härliga karaktärsdrag som framtagen tegelvägg, djupa fönsternischer i sten och två ståtliga pelare. Lägenheten erbjuder ett välutrustat kök, trivsamt vardagsrum, snygg platsbyggd sovalkov med plats för dubbelsäng, walk-in-closet samt badrum med tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. En bostad att trivas i!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus och hemtrevlig känsla. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläderna. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Hallen övergår direkt i allrummet som är en kombination av vardagsrum och kök.

Sociala ytor i öppen planlösning som med enkelhet kan möbleras med soffhörna och matsalsbord. Köket är stilrent och har släta köksluckor i vitt med svarta läderhandtag, bänkyta i ek samt vitt kakel. Här finns god arbetsyta och bra med förvaring i både över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och en kombinerad kyl med frys i rostfritt. Tillsammans med de vitmålade väggarna har det knackats fram tegel för lite rustik känsla. En utbyggd bar ger plats för två stolar för gäster att kunna sitta ned och avnjuta ett glas vin i väntan på att kocken tillagar middagen.

Platsbyggd sovalkov med fina spröjsade fönster som har plats för en mindre dubbelsäng och förvaringsmöbel. För ytterligare förvaring av kläder och skor finner ni en intilliggande walk-in-closet.

Bostadens badrum har helkaklade väggar i vitt och golvet kläs av en ljus våtrumsmatta. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegel, duschhörna med skjutdörrar, spegelskåp samt en egen tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.


På Kyrkogatan bor ni på anrik adress i ett av Göteborgs äldsta hus i lugnt och bekvämt läge med NK och Kungsgatan som närmaste granne. För den som bor inom Vallgraven ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Sköna oaser finner ni här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår'n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Närhet till flygbussen, 3 min promenad så är du på Kungsportsplatsen där flygbussarna till Landvetter stannar var 15 minut.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 200 000 kr

Avgift: 2 957 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Föreningen köper in el gemensamt och sedan säljs till varje enskild lgh efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,1%. Andel av årsavgift är 4,1%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: INOM VALLGRAVEN 19:19.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1886.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 47 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 115 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-06-09.

Information Förening

Förening: Brf Kyrkogatan i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 23 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Fastigheten förvärvades 2003. Fastighetens nybyggnadsår är 1929 och består av, enligt fastighetsdata, 1 flerbostadshus i fyra våningar och med inredd vind. Husen på fastigheten är byggda under åren 1818-1929. Byggnadens värdeår är 1998. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 356 kvm, varav 1 138 kvm utgör lägenhetsyta och 218 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan finns i källaren i uppgång A. Här finns det två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Föreningen har även ett cykelrum med enklare hobbyhörna.

Föreningens ekonomi: Föreningen förvaltas av BoDin ekonomi. Föreningens avgift har varit oförändrad under många år men har beslutat att höja avgifterna med 3% from 1 april 2021 (2020-12-27).

I föreningens kommande årsredovisning kommer man att kunna läsa om att de i april 2020 låste räntan på en del av sina lån. Föreningen erbjöd även sina lokalhyresgäster hyresstöd till maximala beloppet för att få statsstöd. Dessa stöd har under hösten beviljats av staten. Stödet balanserades upp likviditetsmässigt med ett amorteringsfritt halvår hos banken. Ena lokalhyreskontraktet förlängdes under året att gälla under ytterligare en treårsperiod. Föreningen kommer att under 2021 börja att ta ut maximal avgift, i enlighet med våra stadgar, för andrahandsuthyrning.
Föreningen köper in el gemensamt för alla lägenheter och vidarefakturerar dessa en gång i kvartalet. Elavläsning sker vid månadsslut. Medlem som vill ha extra avläsning får säga till om detta.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har godkänt bygglov för balkongbyggnation mot gården. Dock har det visat sig att för knappt hälften av balkongerna så är det svårare än beräknat att fästa dessa i fastigheten, alternativa lösningar undersöks.

Denna lägenhet är ej inkluderad i de lägenheterna som har problem med byggnation.

Kostnaderna för balkongerna står de enskilda medlemmarna för.
Föreningen planerar att renovera en av sina lokaler till en förädlad kommersiell lokal, dessa planer ligger på is med tanke på de förändrade förutsättningarna som pandemin skapade. I övrigt finns inga renoveringar inplanerade i närtid (2020-12-27).

Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och består Föreningens byggnad bedöms vara i mycket gott skick och samtliga större underhållsarbeten/renoveringar har på senare år genomförts innefattande:
1997 Rör & elstambyte samt nyinstallation hiss
2007 Omputsning av fasad och omläggning av tak
2008 Asfaltering och målning av innergård, utbyte av tvättmaskiner och reparation av tvättstuga samt elinstallationer
2015 Egen fjärrvärmecentral installerad, relining skett av fåtal kvarvarande äldre avloppsrör samt ny hyresgäst i befintlig frisörverksamhet
2017 Tilläggsisolering av samt ny ytbeläggning av fasad mot väster
2018 Målning av alla fönster utvändigt
2019 fick föreningen godkänt bygglov för balkonger mot gården.
2020 totalrenoverades en av föreningens lokaler till ett cykelrum med enklare hobbyhörna. Under året har man även utökat passagesystemet till att gälla fler dörrar än tidigare samt installerat elektriska dörröppnare på vissa dörrar.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

TV och bredband: Föreningen köper gemensamt in ett grundutbud av analoga TV-kanaler via Com Hem. Detta ingår i avgiften.
Fiber är indraget i fastigheten vilket möjliggör bredbandsanslutning från Telia.
Fastigheten har också ett koaxialnät för TV vilket möjliggör bredbandsanslutning från ComHem. Inget av detta ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap mellan föräldrar/barn. Minsta andel 10 % ok.

För mer info gå in på föreningens hemsida: https://kyrkogatan42.se/.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning