Såld

Högst upp i huset

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olivedalsgatan 9

3:a Linné

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 571 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 69,7 kvm
Våning:
10/10, hiss
Adress:
Olivedalsgatan 9,
413 10 Göteborg

Beskrivning

Ett stenkast från innerstadens puls och Slottsskogens grönska finner ni denna pärla som är belägen högst upp i huset på tionde våningen med utsikt över Olivedalsgatan och Norra Guldheden. Lägenheten bjuder på stora sociala ytor i öppen planlösning samt goda förvaringsmöjligheter

Här bor ni i en stabil förening med närhet till både stadspuls och naturområden. Föreningens faciliteter har bekvämligheter så som gym, bastu och övernattningsrum. Precis utanför porten har ni Linnéstadens rika utbud av caféer och restauranger. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn. I närområdet finns även skolor och förskolor.


Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med praktiskt genomgående parkett och ljusmålade väggar. Hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Bostadens första sovrum nås från hallen och där finner vi också parkettgolv. Här finns plats för säng och arbetshörna och på ena väggen finner vi en praktisk skjutdörrsgarderob.

Trevligt kök med ljusmålade väggar. Från köket har man utgång till lägenhetens balkong. Balkongen har ett högt läge på tionde våningen med utsikt över den trevliga innergården och blir en mysig oas under stora delar av året med sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Köksinredningen går i vitt och ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köksutrustningen består av en ugn, spis, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Här ryms ett matsalsbord utan problem för 4-5 personer.

Lägenhetens badrum är generöst utformat. Plastmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt badkar. Här finns även en tvättavdelning med förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

Lättmöblerat vardagsrum med fönster som har utsikt över Linnégatan. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Väggarna är målade i ljusgrå nyans med en gråmålad fondvägg.

Bostadens andra sovrum nås från vardagsrummet och där finner vi parkettgolv och ljusmålade väggar. Här finns också plats för dubbelsäng och arbetshörna samt även möjlighet till att sätta in en garderob.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 571 kr/mån. I avgiften ingår värme , vatten, kabel-TV samt bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,328%. Andel av årsavgift är 0,328%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 460 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån, och hushållsel 330 kr/mån.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen: 9:11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 083/1802.

Våningsplan: Våningsplan 10 av 10, hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 69,7 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Analogt basutbud från Comhem ingår i avgiften. Som HSB-hus har föreningen rabatter hos Comhem. Internet: Bredband via Comhem eller Bredbandsbolaget. Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget som innebär att bredband med en hastighet av 250/100 Mbit/s, telefoni samt en premiumrouter ingår i avgiften.

Uteplats: Balkong.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-09-27.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns ett cykelrum, två tvättstugor , tre gästrum, en föreningslokal, en motionslokal samt bastu.

Information Förening

Förening: HSB Brf Linné. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kommendantsängen 9:14 i Göteborg. Föreningen bildades 1984. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Nordenskiöldsgatan 2,4,6,10, Sveagatan 25,27,29, Olivedalsgatan 1,5A,5B,7A,7B,9 och Linnègatan 64-66.

Bostadsrättsföreningen Linnè har idag 270 lägenheter och 8 lokalhyresgäster.
I föreningen finns också garage för 92 bilar och 8 st platser för mc.

De olika entréerna är Linnégatan 64-66. Nordenskiöldsgatan 2,4,6 och 10, Sveagatan 25,27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A, 5B, 7A, 7B och 9.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensamma gästlägenheter, en festlokal och gym med bastu. Bokningsbart för medlemmarna via internet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är god och I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20191114.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår hissbyte på Olivedalsgatan och beräknas vara klart till midsommar.
2019 planeras hissbyte på Nordenskiöldsgatan 2 och 4 samt Sveagatan 25 och 27.
Gjorda renoveringar:
2011 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Linnégatan, Olivedalsgatan och Sveagatan.
2012 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Nordenskiöldsgatan och lokalen Gyllene Prag renoverades.
2013 underhåll av fasader mot gården, målning och justering av fönster mot Olivedalsgatan, utbyte av port till lokalen för sopsugen samt förse hissarna med innerdörrar.
2014 utbyte av hisskorg och styrenhet på Sveagatan 29 samt målning och justering av Olivedalsgatan 1-9.
2015 målningsarbeten på fönster, tak och ränndalar.
2016 byttes två hissmotorer. Under året renoverades även föreningslokalen och gymmet fräschades upp.

Parkering: Föreningen förfogar över 92 garageplatser för bilar och 8 platser för MC. Ca 7 års kötid och en plats kostar 850 kr/månaden
Boendeparkering finns att tillgå i området.

TV och bredband: Tv från Comhem och bredband från bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen vill träffa köparna innan godkännande av medlemskap.
För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning