Såld

Stilsäkert boende med nyrenoverat badrum och härlig västerbalkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skäpplandsgatan 15

3:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 123 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
1960
Adress:
Skäpplandsgatan 15,
414 78 Göteborg

Beskrivning

För er som bara vill flytta in och njuta av tillvaron! Nu har vi denna stilrena och välplanerade trea att erbjuda er. Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt tillsammans med ett renoverat kök från 2014 och ett nyrenoverat badrum i fina material från 2017 med egen tvättmaskin som underlättar vardagen. Öppen social planlösning där kök och vardagsrum går i varandra. Väldisponerat kök i vitt som bjuder in till härlig matlagning och vardagsrummet där familj och vänner kan umgås. En härlig västerbalkong att njuta av under sommarens varma månader, två mycket bra sovrum där en klädkammare hjälper till med förvaringen. Fönsterpartier i två olika väderstreck gör att bostaden upplevs otroligt ljus. Tack vare att bostaden befinner sig på fjärde våningen har man en ljuvlig utsikt över bland annat Änggårdsbergen från kök, sovrum samt badrum.

Skäpplandsgatan ligger där Högsbo möter Änggården och Kungsladugård. Alldeles i närheten ligger Marklandsgatan, vilket ger en direkt tillgång till ett rikt utbud av kollektivtrafik och bara fem minuter till Linnéstadens och Majornas butiker och kaféer samt till kulturhuset, badhuset och köpcentret vid Frölunda torg. Ta cykeln till Slottskogen en fin sommardag på bara några minuter!

I ett lugnt område bor man tryggt i denna förening med närhet till allt man kan tänkas önska som exempelvis Axel Dahlströms torg med bra utbud av affärer, caféer och apotek samt bra cykelvägar både till Citypulsen samt havets salta bad.

Bostadens 73 kvadratmeter dospineras enligt följande:

Redan i hallen får ni en härlig känsla av rymd. Den öppna planlösningen från kök och vardagsrum låter ljusflödet från fönsterpartierna leta sig hela vägen till hallen. Häng av er ytterkläderna direkt till er höger innan ni fortsätter in i bostaden. Väggarna är målade i vitt och på golvet löper ekparkett tröskelfritt.

Kök och vardagsrum går i en härlig öppen planlösning. Köket, som totalrenoverades under 2014 har vit inredning från Ikea. Mycket goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Till den vita inredningen har det valts vitt kakel på vägg och en mörk bänkskiva i betong. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och varmluftsugn i bra arbetshöjd och en inbyggd vinkyl samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. Ett väldisponerat kök som bjuder in till härlig matlagning. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp.

Vardagsrumsdelen öppnar sig från köket och det blir en social yta perfekt för umgänge i goda vänners lag. Här finner ni olika möbleringslaternativ som inkluderar ett större matsalsbord för minst 8 sittande gäster och en soffgrupp med bord samt tv-möbel. I taket finner ni infällda spotlights. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen i soligt västerläge. Sitt ned här och njut under våren – och sommarens härliga månader.

Bostaden erbjuder två bra sovrum i varierande storlek. Det större sovrummet ger er utrymme för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. En utmärkt plats för avkoppling. Förvaringen av kläder och skor sker bäst via en intilliggande klädkammare. Bostadens mindre sovrum ligger också i anslutning till klädkammaren och disponeras idag som barnrum. Här kan ni göra kontor eller gästrum om så önskas. Väggarna är målade i en lugnande kulör.

Det helkaklade badrummet, renoverades under 2017 i mycket stilrena materialval. Stora ljusgråa kakelplattor ger ett enhetligt intryck. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel, duschhörna med takdusch från Gustavsberg och glasvägg samt en inbyggd tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 123 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,5212%. Andel av årsavgift är 1,5216%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: JÄRNBROTT 122:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 34/1501.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8, hiss finns.

Byggår: 1960.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 73 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Skäpplandsgatan 13-17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 72 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2012 och tog över ägandet av fastigheten Järnbrott 122:2 sommaren 2013. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 80 lägenheter, var av 7st är hyresrätter. Föreningen kommer att sälja dessa i takt med att de sägs upp av nuvarande hyrestagare.

Föreningen upplåter marken med tomträtt, omförhandling kommer ske 2020.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. I den ekonomiska planen räknade föreningen med en årlig höjning av avgiften på 2 procent per år.
Under 2016 gjordes en sänkning på 10 procent, eftersom föreningens ekonomi tillät det.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda renoveringar:
1998 - Lägenheternas fönster byttes.
1998 - Fasad mot väster är tilläggsisolerad med plåt.
2001 - Tvättstugan renoverades.
2005 - Sopsugen renoverades.
2009 - Avloppsstammarna relinades.
2015 - Balkongerna renoverades och förstorades/glasades in.
2015 - Nya armaturer i källaren.
2015 - Husets fasad/grund dränerades.
2015-2016 - Vatten- och avloppsledningar byttes ut i källar- och bottenplan.
2016 - Trädgården gjordes om och utomhusbelysning installerades på fler platser.
2016 - Ytterdörrar byttes ut till säkerhetsdörrar.
2016 - Entréerna målades om, fick ny belysning samt tak utomhus.
2016 - Renovering av värmecentralen. Nytt system för portlås och telefoner. Nya lägenhetsdörrar.
2018 - Sopsuganläggning renoveras.

Planerade renoveringar:
2019-21 - Nya takbeläggning, omfogning av tegelfasad, nya entrédörrar. Renovering av källare och trapphus. Nya hissar.
2022-25 - Nya ventilationsaggregat, renovering av tvättstugan. Eventuellt utbyte av vatten- och avloppsledningar.

Parkering: Föreningen har 44 parkeringsplatser, varav 19 är med el. Separat kö gäller.

TV och bredband: Ansluten till Com Hems kabel- och bredbandsnät. Föreningen har tecknat ett utökat gruppavtal med Com Hem som innebär att alla medlemmar får bredband 100/10 Mbps och digitalt baspaket för TV. Ett abonnemang för bredbandstelefoni ingår också för den som så önskar. Finansieringen sker genom att 150 kr/mån debiteras på månadsavin för alla medlemmar som en separat obligatorisk kostnad.

Gårdsplats: Grillplats och sandlåda.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter