Såld

Etagelägenhet med balkong & lugna lummiga omgivningar

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kobergsgatan 4

3:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 998 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75,5 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Kobergsgatan 4,
416 71 Göteborg

Beskrivning

På Kobergsgatan i Strömmensberg bor ni på en lugn återvändsgata i ett lummigt och barnvänligt område med närhet till både natur och stadens puls. Här bor man högst upp i huset med insynsskyddat läge och fri utsikt. Lägenheten har en trevlig planlösning i etage med vardagsrum, kök och gästtoalett på entréplan samt två sovrum och badrum avskilt beläget på övre plan. Härlig balkong med utgång från vardagsrummet som vetter mot de lugna och lummiga omgivningarna på husets baksida.

Mycket välskött förening med flera gemensamhetslokaler samt en väldigt mysig gemensam innergård med grillmöjligheter och lekplats.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. I närområdet ligger en förskola och på behagligt avstånd ligger kulturhuset Kåken, restauranger, mysiga caféer och vardaglig service. Goda kommunikationerna med både buss och spårvagn som tar er in till stan på cirka 10 minuter.

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Plastmatta i träimitation och vitmålade väggar.

Trivsamt kök med fint ljusinsläpp och fri utsikt. Köket har köksinredning i vitt i originalutförande med dubbla överskåp och ljust kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Plastmatta i träimitation och vitmålade väggar med en ljus mönstrad fondtapet. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Ljust och härligt vardagsrum med flera fönsterpartier samt utgång till lägenhetens soliga balkong i söderläge. Balkongen är belägen högst upp i huset så den har många soltimmar och fri utsikt mot de lummiga omgivningarna på baksidan av huset. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Plastmatta i träimitation och vitmålade väggar. Från vardagsrummet går trappan som leder upp till övre plan och under trappan finns en klädkammare.

På entréplan finns även en gästtoalett som har sandfärgad plastmatta och ljusa helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat och spegelskåp.

ÖVRE PLAN

På övre plan ligger lägenhetens två sovrum belägna tillsammans med ett badrum och en klädkammare. Det största sovrummet är väl tilltaget och präglas av ett generöst fönsterparti samt snedtak. Rofyllt beläget med fri utsikt och grönskande trädtoppar utanför fönstret. Plastmatta i träimitation och vitmålade väggar.

Det mindre sovrummet har även det ett generöst fönsterparti med insynsskyddat läge. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Plastmatta i träimitation och ljus tapet.

Badrummet har sandfärgad plastmatta och helkaklade väggar i en puderrosa ton. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 998 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,11721%. Andel av årsavgift är 1,11689%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1096/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 1942.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 75,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem erbjuder TV och bredband. Bredbandsbolaget erbjuder bredband via fiber i alla lägenheter. De har också erbjudanden när det gäller digital-tv, bredband och IP-telefoni.

Uteplats: Föreningen har en gemensam innergård med tillgång till bänkar, bord och grill.

Bilplats: Väldigt smidigt område om du har bil då det är fri parkering på gatan alldeles utanför porten.

Föreningen disponerar även över 24 parkeringplatser längs Kobergsgatan. Dessa p-platser har el-uttag för motorvärmare och kostar f.n 200 kr per månad. Alla platser är uthyrda och kön/väntetiden är relativt lång.

Föreningen är även delägare i Strömmensbergs P-platsförening, som disponerar en större parkeringsplats (95 platser, utan eluttag) med infart från Storhöjdsgatan. Platserna kostar f.n 140 kr per månad. Även här är alla platser uthyrda, men omsättningen är större och väntetiden kortare. Kontakta Fastighetspartner för mer information.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-10-31.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 132 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Göteborgshus nr 1 äger fastigheten Bagaregården 36:13. Den omfattar 132 lägenheter med en sammanlagd boyta på 6780 kvm, fördelade på 16 uppgångar med adresserna Kobergsgatan 2-8, 12-14, 18-30 samt Morängatan 8-12.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor i källaren, en på Kobergsgatan 6 och en på Kobergsgatan 12. Varje tvättstuga har två maskinparker med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum vardera samt en separat centrifug. Det innebär att två hushåll kan tvätta samtidigt. Det finns även mangelrum.
-Bastu i källaren vid Kobergsgatan 26.
-Hobbyrum i källaren vid Kobergsgatan 24.
-Pingisrum i källaren vid Morängatan 8.
-Motionsrum i källaren vid Kobergsgatan 2. Det innehåller två träningscyklar, två roddmaskiner, en "Cross-trainer" och ett "Hemmagym" med diverse lyft-, drag-, böj- och sträckmöjligheter.
-Cykelrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har mycket god ekonomi.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras takrenovering (eventuellt även installation av solceller) samt bättringsmålning av fasad ca 2020 och renovering av entrépartier ca 2021.
Gjorda renoveringar och underhållsarbeten:
Huset byggdes 1942 och moderniserades 1985-86. Då tillkom bl.a nya stammar för el och VVS samt balkonger och hissar.
2004 - Ommålning av fasad.
2007 - Avspolning av avloppsstammar och byte av vissa ventiler.
2010 - Tele2 installerade fiberlan.
2013 - Ventilationen sågs över och ersattes med nya fläktar med modern styrning. Det är inte tillåtet att sätta in egen fläkt i lägenheten.
2014 - Renovering av hissar, fasadarbeten samt översyn av värmesystemet.
2015 - Byte av radiatorventiler.
2016 - Relining av stammarna.
2018 - Målning av gemensamma utrymmen. Renovering av värmesystem.

Parkering: Föreningen har 24 parkeringsplatser längs Kobergsgatan. Dessa platser har el-uttag för motorvärmare och kostar ca 200 kr/mån. Alla platser är uthyrda och kön/väntetiden är relativt lång. Dessa platser administreras av RIksbyggen. Föreningen är även delägare i Strömmensbergs P-platsförening, som disponerar en större parkeringsplats (95 platser, utan eluttag) med infart från Storhöjdsgatan. Omsättningen av parkeringarna här är större och väntetiden troligtvis kortare. Dessa platser administreras av Fastighetspartner. På gatan utanför Kobergsgatan 12-30 är det fri parkering med vissa tidsrestriktioner samt även på vissa övriga gator i området.

TV och bredband: Tv via Comhem. Bredband via Comhem samt fiber via Telenor (fd Bredbandsbolaget).

Gårdsplats: Föreningen har en väldigt mysig gemensam innergård med gräsytor, fruktträd, grillmöjligheter och lekplats.

Övrigt: Vid badrumsrenovering får du som medlem 10 000 kr i bidrag för utbyte av brunnen. OBS! Endast om hela ytskiktet byts ut och görs av certifierad fackman.
Föreningen har en egen fastighetsskötare som har hand om bland annat gräsklippning och andra sysslor.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning