Såld

Kvadratsmart charm med utsiktsläge

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ostgatan 20

Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 988 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 41 kvm
Våning:
8/9, hiss
Byggår:
1962
Adress:
Ostgatan 20,
412 75 Göteborg

Beskrivning

På våning 8 av 9 möts ni av en ljus tvåa med vidsträckt utsikt över takåsar och grönska. Bostaden är lättmöblerad och erbjuder ett rymligt vardagsrum med fransk balkong, charmigt kök med originaldetaljer samt matplats för trevliga middagsbjudningar. Separat sovrum som rymmer säng samt förvaring. Badrummet är helkaklat och renoverades på uppdrag av föreningen i samband med stambytet. I växande Kallebäck bor man i direkt anslutning till Delsjöområdet med både söta bad, härliga strövområden samt golfbana. Goda kommunikationer med 50-bussen alternativt en kort promenad över gångbron för att nå spårvagn 2 och 4. Cykelavstånd till både stan och skolor. Varmt välkommen på visning!

Ljus entréhall med goda avhängningsmöjligheter. Parkettgolv.

Vi fortsätter in i det stora vardagsrummet där man enkelt möblerar med soffgrupp, matbord eller kanske arbetsplatsen? Parkettgolv. Från rummet finns en fransk balkong perfekt för vädring samt för att fånga solen. Strålande utsikt över nejden från lägenhetens alla rum.

Köket har en mysig matplats med plats för flera vid matbordet. Köksinredning i välbevarad originalutförande ger bostaden en genuin känsla. Här finns en spis med ugn samt kyl/frys och gott om förvaringsutrymme. Parkettmönstrad plastmatta.

Sovrummet inrymmer både säng och förvaring av kläder och på golvet ligger ett laminatgolv.

Badrummet renoverades i samband med stambytet och är stilrent helkaklat med grått klinkergolv och ljusa kaklade väggar. Här finns badkar, handfat samt toalett och badrumsskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 988 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 137 kr. Andel i föreningen är 0,1348%. Andel av årsavgift är 0,1348%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 449 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 304 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 355.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 9, hiss finns.

Byggår: 1962.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 41 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Fransk balkong.

Bilplats: Parkeringsplats finns att hyra för 150 kronor i månaden. Separat kö.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 123 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-02-19. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 7 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 st. bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler.

Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under många år har föreningen haft oförändrade avgifter, men inför att föreningen ska förnya tomträttsavtalen 2019, 2021 och 2022 kommer höjningar att ske. Styrelsen har gjort revidering och kommit fram till en plan för stegvis höjning under de närmast kommande fem åren. Avgiften kommer att höjas med ca 1,5% från och med 2019.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en god strategi och en väl utarbetad underhållsplan. Under kommande år kommer löpande planerade underhållsåtgärder att vidtas enligt underhållsplan. Föreningen kommer med start i januari 2019 starta hissprojektet. Planen är att man gör 8 hissar per år, troligtvis 5 på våren och 3 på hösten. Detta arbete beräknas ta ca 2 år. Entréer samt trapphus kommer även de att målas om men först efter den planerade hissrenoveringen.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Renovering av tvättstugorna och byte av avloppsstammar i bottenplattan. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Renovering av tvättstugorna.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018: Projektering av hissarna inför byte.

Övrigt: Från och med 2018 vill föreningen gärna träffa nya köpare för att infomera om föreningen inför godkännande av medlemskapen.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter