Såld

Toppskick i hjärtat av Johanneberg och granne med Chalmers

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gibraltargatan 58

1,5 Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 147 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 46 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1940
Adress:
Gibraltargatan 58,
412 58 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till denna luftiga 1,5 rummare om 46 kvm i mycket gott skick på attraktiva Gibraltargatan. Genomgående smakfullt och modernt inredd med planeringssmarta lösningar såsom öppnad vägg mellan det stilrena samt rymliga köket och vardagsrummet.

Här bor man bra med ett underbart läge endast en kort promenad från evenemangsstråk, Avenyn, Chalmers, Göteborgs universitet samt vackra Näckrosdammen. På bara några minuter tar du dig till de olika centrala stadsdelarna med spårvagn, cykel eller till fots. Bra med förvaringsmöjligheter i form av en rymlig garderob i hallen. Låg månadsavgift där bredband ingår, samt en engagerad förening med god ekonomi. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området.

Detta är lägenheten för er som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Interiör: Bostadens 46 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Du välkomnas in i lägenhetens ljusa hall som fungerar som lägenhetens nav, härifrån når du samtliga rum. Direkt in till höger hittar du det moderna köket som är en fröjd för såväl inredningsfantasten som mästerkocken, rymligt vardagsrum med sovalkov samt ett kliniskt renoverat badrum. Vitmålade väggar med vackra fönsterpartier och genomgående brädgolv. Kombinationen av bevarade historiska vingslag och omsorgsfulla val ger ett modernt boende som skapar mervärde i livet.

Kök: Köket präglas av smakfulla materialval och modern utrustning. Kombinerad kyl och frys samt ugn med bred gasolspis och diskret fläkt i rostfritt ovan köksbänk. Resterande arbetsyta består av grå laminat som går i linje med övrig köksinredning och bryter smakfullt mot de stora kakelplattorna i högvitt. Med utdragbara lådor och rikligt med förvaring är detta ett kök som rymmer nästan allt man kan önska..

Badrum: Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och klinkers på golvet. Den stilrent vita kommoden ger bra förvaring. Tack vare den kromade handdukstorken kan du alltid se fram emot en varm handduk efter duschen.

Vardagsrum och sovalkov: Stort, öppet och luftigt vardagsrum med sovalkov. Här finns gott om utrymme för möblering som passar de mysiga tv-kvällarna, men det finns också gott om plats över för arbetshörna, låt fantastin flöda! Som bostadens ess i rockärmen finns en rymlig garderob för säsongernas alla kläder. Öppna med fördel upp fönstren under sommarhalvåret och njut av Johanneberg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 147 kr/mån. Inkl värme, vatten, kabel-tv och Bredband från Com Hem.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,21903%. Andel av årsavgift är 3,21659%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 220 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 120 kr/mån.
Enligt Schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 47:15.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1940.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 46 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och självdrag.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör ett förråd.

TV- och internetanslutning: TV: Via Com Hem. Internet: Via Com Hem.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området. Följande måste uppfyllas för att vara berättigad till boendeparkering. Folkbokförd på adressen, samt ägare av bilen. Se ytterligare information på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 166 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-12-19.

Information Förening

Förening: Brf Berglärkan nr 15. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: En välskött bostadsrättsförening som bildades år 1998 med en totalyta om 1286 kvm. Föreningen består av 23 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: 2002-2003 Rörstambyte.
2004 Elstambyte.
2005 Renovering trapphus och byte till säkerhetsdörrar.
2008: Byte el-ledningar i källare.
2009-2010 Byggnad av nya balkonger.
2014 Installation av nytt portlås.
2014 Spolning rör.
2015 Byggnation av två nya lägenheter på vinden. Målning av källare, byte till automatisk tändning/släckning av ljuset, källarförråden byttes från träskiljeväggar till Troax stängselväggar (Gjordes i samband med starten av vindsbygget).
2016 OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Renovering hiss. Nytt plåttak inkl. målning (gjordes i samband med vindsbygget).
2017 Byte av termostater samtliga radiatorer
2017 Byte expansionskärl värmesystem
2017 Målning trapphus och ytterdörr
2018 Beläggning av sten på baksidan

Föreningen följer underhållsplan, för närmare beskrivning se årsredovisning.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning