Såld

Stilrent renoverad landshövdingspärla

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Thorburnsgatan 8B

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 395 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1941
Adress:
Thorburnsgatan 8B,
412 64 Göteborg

Beskrivning

Perfekt som första boende, som studentbostad eller övernattningsbostad i det centrala och populära området Johanneberg. Landshövdingscharm med fina ytskikt och vackra parkettgolv ger en härlig bas att inreda till. Ni erbjuda ett allrum där ni kan möblera med soffa, bord och en mindre dubbelsäng. Köket är stilrent renoverat i grått och bjuder in till härlig matlagning där gästerna kan sitta ned intill vid köksbordet och vara delaktiga. Ett stilrent och fräscht helkaklat badrum finner ni intill hallen tillsammans med goda förvaringsmöjligheter via klädkammare. En bostad att trivas i!

Varmt välkomna på visning!

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. I närheten finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via en klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger enstavig ekparkett.

Vidare in i bostaden möts ni av det inbjudande allrummet. Ett fönsterparti som bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. I allrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. Ni har även möjlighet att möblera med en mindre dubbelsäng. På golvet finner ni klassisk ekparkett i fiskbensmönster.

Det mysiga köket bjuder in till härlig matlagning. Ett fönsterparti låter ljuset flöda fritt och en matplats för minst 4 gäster har en given plats intill. Köket har nyligen renoverats och fått inredning i en härlig grå kulör med släta köksluckor tillsammans med bänkskiva i trä. Vitvarorna består av spis, inbyggd ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger askparkett.

Det helkaklade badrummet har stilrena materialval med vitt kakel på vägg tillsammans med mörkgrå klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och en duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 395 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,14416%. Andel av årsavgift är 1,14416%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 342 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 197 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG KROKSLÄTT 11:12.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1206.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1941.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 166 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2010-10-14. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Drivhusgatan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 69 st lägenheter och 18 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Drivhusgatan bildades 2004 och äger fastigheterna Göteborg Krokslätt 11:10, 11:11 och 11:12 med adresserna; Helmutsrogatan 5A-B, Drivhusgatan 5-13 samt Thorburnsgatan 8-10. Välskött förening som ombildades 2004. Föreningen består av 69 lägenheter som ombildades september 2004. I dagsläget finns det en hyreslägenhet kvar som ännu ej är ombildad. Föreningen har även 18 st lokaler.

Gemensamma utrymmen: Två stycken tvättstugor med torkrum, två stycken cykelförråd och en gästlägenhet med kök och badrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. 2014 ombildades och såldes en av föreningens hyresrätter vilket gav ett tillskott till föreningens ekonomi.
Månadsavgiften sänktes den 1/1-2012 med 3 % och var kvar på den nivån år 2013, då inkluderat med Bredband, telefoni och TV. Oförändrad avgift för år 2014 och år 2015. Avgiften sänktes januari år 2016. Sänkningen har möjliggjorts på grund av överskott de senaste åren och det fördelaktiga ränteläget.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har tillsammans med HSB satt en underhållsplan som uppdateras löpande. Inga stora renoveringsprojekt ligger planerade under de närmaste åren.
2024 planeras renovering av taket men kan komma att tidigareläggas. I samband med takrenoveringen kommer de även passa på att renovera hängrännor och fönster.
Gjorda renoveringar:
2009/2010 Stamrenovering med nya badrum samt nyinstallation av elsystem i 3-fas.
2010 Renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar.
2011 Utvändig målning av alla fönster.
2012 Brandutredning samt översyn av tak (kommer göras löpande var tredje år).
2012/2013 Byte av termostater för att minska värmekostnader.
2013 Inköp av större kärl för grovsopor.
2014 Byte av stammarna i bottenplattan, "relining" samt renovering av sprickbildning i fogar samt på kakelplattor i badrum.
2015 Färdigställande av övernattningslägenhet, installation av tre nya tvättmaskiner samt fasadtvätt.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Nya utemöbler på innergården.
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats
2017: Relining och byte av dagvattenbrunnar.
- Ett avtal med Q-park trädde i kraft för att ha bättre koll på det parkeringsplatser föreningen disponerar över.
- Brandskyddsarbete utfördes i form av nya brandsläckare, skyltar m.m
- Nytt hyresavtal för en utav lokalerna
- Slamsugning
- Nya tv-boxar samt uppgradering utav bredband, 250/100 istället för 100/100mbit.

Parkering: Föreningen förfogar över 15 st parkeringsplatser. I dagsläget är det kö till samtliga.

TV och bredband: Digital fiberTV- T1 Bas via Bredbandsbolaget.
Bredband 250/100 via Bredbandsbolaget.

Övrigt: Föreningen delar innegård med grannföreningen med gemensam fastighetsskötsel.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter