Charmig tvåa i Linnéstadens stämningsfulla kvarter

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Andra Långgatan 8

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 490 000 kr
Avgift:
3 312 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1873
Adress:
Andra Långgatan 8,
413 03 Göteborg
Skansen kronan
Skansen kronan
Utsikt från Skansen kronan
Utsikt från Skansen kronan
Järntorget
Järntorget
Tredje långgatan
Tredje långgatan
Linné
Linné
Villa Belparc
Villa Belparc

Beskrivning

En ypperligt planerad tvåa i Linnéstadens fantastiska kvarter finns nu för er att förvärva. Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt med stora vackra fönsterpartier med djupa nischer som bjuder på rikligt med ljus. Köket är bostadens hjärta, rymligt nog för både familj och vänner ska kunna sitta ned kring långbordet och njuta av en god middag tillsammans. Rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter beläget mot innergården och ett trevligt vardagsrum med plats för soffgrupp samt ett helkaklat badrum i vitt med egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. här bor ni med närhet till allt vad Göteborg har att erbjuda. Fantastiska kvarter som bjuder på allt från grönskande i Slottsskogen till fantastiska restauranger och uteliv. Stabil förening med populär innergård.

Linné är en stadsdel som berör och få är de som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra samtidigt som stamgästernas klirrande glas hörs från de välsmakande restaurangerna och en doft av nyrostat kaffe letar sig ut från områdets mysiga caféer. Hela stadsdelen genomsyras av en trygg och avkopplande atmosfär och det är lätt att fatta tycke för dess genuina charm.

Bostadens 69 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna in i denna ljusa och möblerbara hall. Plats för ytterkläder finner ni direkt till er vänster via krokar alternativt via garderober lite längre in. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger fin ekparkett i vitlaserad ask.

Bostadens stora och sociala kök öppnar sig till höger från hallen. Ljust inbjudande där ni kan laga många goda middagar till vänner och familj. goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en ljus bänkskiva. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i rostfritt. tack vare kökets storlek ryms här ett större matsalsbord för minst 10 sittande gäster. Väggarna är målade i vitt tillsammans med fondvägg i behaglig grön nyans och framtaget tegel som ger karaktär. Stora fina fönsterpartier med djupa nischer ger rikligt med ljus och lugn från den härliga innergården.

Vardagsrummet öppnar upp sig för umgänge i en soffgrupp. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar förutom soffa, bord och tv-möbel. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger även här den vitlaserade ekparketten.

Sovrummet är rofyllt och en utmärkt plats för avkoppling. Beläget mot den lugna innergården kan ni sova gott i en dubbelsäng. Förvaringen av kläder och skor sker bäst via två inbyggda garderober. Plats för ytterligare förvaring om så önskas. Vitmålade väggar och vitlaserad ask på golv.

Ljust renoverat badrum helkaklat i vitt. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas och en egen tvättmaskin med överskåp som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 490 000 kr

Avgift: 3 312 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,0726%. Andel av årsavgift är 5,0726%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: MASTHUGGET 8:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss.

Byggår: 1873.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda 228 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2014-05-14. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Skutan 3:8 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 21 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 9 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skutan 3:8 i Göteborg består av 21 lägenheter varav en hyresrätt samt 9 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten hösten 2014. Adresserna är Andra Långgatan 8A-D.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, soprum och gemensam tvättstuga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningen har en god ekonomi. Avgifterna ligger på en normal nivå och föreningen får gott om intäkter från 9 lokaler. Det är två lägenheter som fortfarande upplåtes med hyresrätt vilket är en framtida intäkt för föreningen när dessa lägenheter säljs. Föreningen sänkte avgiften med ca 12% i januari 2017. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar men då det väntas en del större renoveringar av fastigheten kan det eventuellt bli aktuellt med en avgiftshöjning.

Kommande/gjorda renoveringar: Husens byggår är 1873 men har renoverats flertalet gånger sedan dess.
Senaste stora renoveringen gjordes 1983 då samtliga lägenheter fick nya kök och badrum.
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 11 år framåt. Kostnader för åtgärderna de närmaste 11 åren beräknas uppgå till ca 4 mkr och finns reserverade i en underhållsfond.
Under 2019 planeras renovering av fasad och trapphus samt byte av fönster.

Parkering: Adressen Andra långgatan 8 är berättigad till boendeparkering inom område "M". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem.

Övrigt: Styrelsen vill träffa köparna innan de godkänns som medlemmar.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter