Såld

Charmigt hus med alla förutsättningar för att skapa ett drömboende

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se
Gunilla Jansson
assisterande mäklare

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Björnåsvägen 77

Sävedalen Puketorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Biarea:
ca 81 kvm
Byggår:
1942
Tomtarea:
ca 667 kvm
Adress:
Björnåsvägen 77,
433 68 Sävedalen

Beskrivning


Välkomna till Björnåsvägen 77 där ett charmigt litet hus väntar på sin nästa ägare. Här finns alla möjligheter att skapa sitt drömhus. Huset har nyligen bytt tak samt fått fasad och fönster målade. Resterande behöver ses över så här finns de perfekta förutsättningarna för att få renovera och inreda precis som man vill. Källaren är idag oinredd och har flera bra utrymmen och även ett garage. Huset är beläget på en lummig och grönskande trädgårdstomt i ett lugnt och mycket barnvänligt område.

I Puketorp bor man inramad av vacker natur med Knipeflågens naturreservat i ryggen med flertalet vandringsleder och badställen. Förskola och skola finns endast några hundra meter bort och bussen går precis utanför Björnåsvägen. Vallhamra Torg med affärer och närservice ligger också mycket nära. Här finns allt man kan önska. Varmt välkomna att boka er på visning!

Entréplan
Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning direkt innanför dörren samt en inbyggd garderob lite längre in. Ljusa mönstrade tapeter på väggarna och plastmatta på golvet.

Kök
Trivsamt och ljust kök med vita luckor och fönster åt två håll. Plastmatta på golvet och ljusa tapetserade väggar. Utrustningen består av kyl, spis med fläkt och diskmaskin.

Vardagsrum
Rakt fram från entrén når man husets vardagsrum. Här ligger en ljusgrön heltäckningsmatta på golvet och väggarna är har vita tapeter. Från vardagsrummet når man två av husets tre sovrum.

Sovrum 1
Det högra sovrummet av de två sovrummen som nås från vardagsrummet är något rymligare och har vita tapeter och en rosa heltäckningsmatta samt tre garderober.

Sovrum 2
Det vänstra av de två sovrummen som nås från vardagsrummet har en mörkgrön sjögrästapet och brun heltäckningsmatta samt tre garderober.

Badrum
Badrum i originalutförande med klinkergolv och halvkaklade väggar. Här finns toalett, handfat och badkar.

Toalett
Intill badrummet finns även en separat toalett med plastmatta på golvet och tapetserade väggar, toalett och handfat.

Sovrum 3
Rymligt sovrum med ljusgula tapeter och laminatgolv samt en inbyggd garderob.

Källarplan
Nedför trappan kommer man till det f.d. pingisrummet som passar bra som en gillestuga. Här är det uppreglade och tapetserade väggar samt betonggolv. I resterande del av källarplanet är det oinrett med målade betongväggar samt betonggolv. Här finns pannrum med en arbetsbänk och hyllor, tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och dusch, matkällare, förråd samt garage.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 315 000 kr varav byggnadsvärde 1 403 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 31 781 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 19 882 kr/år, försäkring 2 221 kr/år, vatten/avlopp 4 839 kr/år, och hushållsel 4 839 kr/år.
Renhållning ingår i VA-posten.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1945-12-07) Stadsplan (1941-03-21).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Puketorp 108:1.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1942.

Senaste renovering/ombyggnad: Tillbyggnad av garage och sovrum 1968
Dränering 1987
Fjärrvärme installerades 2007
Fasaden målades om 2016
Taket lades om 2016.

Storlek: Boarea ca 81 m², biarea ca 81 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Tegelpannor. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glas kopplade och 3-glas isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen fjärrvärme.
Elförbrukning: 18 490kWh/år.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-08.

Uteplats: Altan intill entrén, delvis under tak. I söderläge mot trädgårdssidan.

Tomt: Lummig trädgårdstomt med fruktträd, blomsterrabatter och häck.

Sävedalen Puketorp

Sävedalen ligger i Partille kommun, precis intill Göteborgs stadsgräns. Området består av blandad bebyggelse med allt ifrån äldre villor till moderna radhusområden och bostadsrätter. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i med naturen i nära anslutning.

Sävedalens köpgata är en levande shoppinggata som löper genom hela dalen. Här finns all tänkbar service med butiker, matbutiker, restauranger, bageri, bensinstation och kommunikationer mot både Göteborg och Partille. Längs gatan ligger bland annat Sävedalens delikatessfyllda saluhall, Triumfglass mysiga café och Oves välkända gatukök. Varje vår och höst arrangeras även en trevlig marknad längs köpgatan. Vid Vallhamra torg som är Sävedalens nya centrum med stora framtidsplaner finns också flertalet butiker, en välsorterad mataffär, café, blomsterbutik och mycket mer. Det är inte heller långt till Partille centrum samt Allum köpcentrum. Även Östra sjukhuset ligger på bekvämt avstånd.

Kommunikationerna är goda med E20 i nära anslutning som smidigt tar er till både Göteborg och Alingsås. Det finns även bra bussförbindelser. För barnfamiljen finns flertalet förskolor som ligger inom gångavstånd samt två grundskolor upp till årskurs 9. I Partille centrum finns gymnasium.

Rekreationsområden med fina vandringsleder och elbelysta motionsspår finns bland annat i Delsjöns naturreservat och Skatåsområdet samt runt Kåsjön. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen som är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer och Vallhamra Idrottsplats erbjuder bland annat fotbollsplaner, ishall och inomhushall.

Planritning