Såld

Fantastisk etta på bästa adress med balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Vägen 6B

1:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 832 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
3/5, ej hiss
Byggår:
1906
Adress:
Södra Vägen 6B,
412 54 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk, kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken finner du ett stenkast bort. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En riktig liten oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Belägen på våning 3/5, med en fantastisk balkong mot föreningens lugna innergård. Lägenheten bjuder även på exemplariska förvaringslösningar i det väl tilltagna sovrummet liksom höga fina fönsterpartier, fotlister och stuckaturer.

Anrik byggnad från 1908 med en mycket lågt belånad och välskött bostadsrättsförening.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Bostadens 38 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I hallen möts man direkt av lägenhetens karaktär. Den ovanliga takhöjden, orginalsnickerier, gjutjärnsradiator, stuckaturer och spegeldörrar skapar en autentisk känsla av att man blivit träffad av historiens vingslag. Från hallen har man goda förvaringsmöjligheter för säsongens kläder och skor i form av garderober direkt på höger sida. På vänster sida hittar man det stilrena badrummet. Badrummet är utrustat med duschhörna, WC, handfat samt ett stort badrumsskåp som möjliggör tacksam förvaring. Tack vare den kromade handdukstorken kan man alltid se fram emot en varm handduk efter duschen.
Hallen leder sedan in till köket. Det moderna köket med gedigen träskiva i ek är en fröjd för inredningsfantasten såväl som mästerkocken. Utrustningen består av kyl/frys, varmluftsugn, gasspis och diskmaskin. Lägenhetens goda disposition tillåter utrymme för ett större köksbord, perfekt för middagarna med vänner och familj. Vidare når man vardagsrummet. Tack vare lägenhetens disposition ryms soffa, tv-hörna, säng och skrivbord. Från vardagsrummet når man bostadens trivsamma balkong i fritt läge med makalöst trevlig uppsyn över föreningens lugna innergård, här blir man ordentligt bortskämd med eftermiddagssol efter en slitsam dag på jobbet eller i skolan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 832 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,425%. Andel av årsavgift är 2,43%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Heden 27:18.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 100017.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, ej hiss.

Byggår: 1906.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Via Com Hem. Internet: Via Com Hem.

Information Förening

Förening: BRF Södra Heden Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 19 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Heden 27:18 i Göteborgs kommun vilken förvärvades år 2010. Fastigheten består av ett flerbostadshus med nybyggnadsår 1906. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1680kvm och fördelas på 19 lgh samt lokalyta om 122 kvm. Alla lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Föreningens anses ha en mycket god ekonomi med en belåning om endast 963 kr/kvm samt en hög soliditet om 94 % (2018 årsredovisning)

För mer info se bifogad årsredovisning samt stadgar.

Gemensamma utrymmen: - Tvättstuga i markplan med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
- Föreningslokal
- Gemensamt cykelrum.

Kommande/gjorda renoveringar: Exempel på utfört underhåll:
2017 - Mindre reparationer av tegelfasad mot Södra vägen
2017 - Förstärkning av brandskydd i trapphusen
2013 - Byte av fönster i uppgång 6B
2012 - Renovering ventilationskanaler samt rökgaskanaler
2011 - Byte av elstamledningar.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs stad tfn: 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se.

TV och bredband: Via Com Hem.

Övrigt: Varje år arrangeras vår och höststädning.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning