Såld

Rymlig tvåa som enkelt kan göras om till en trea

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Pinnharvsgatan 2A

2:a Bifrost

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 787 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1970-1971
Adress:
Pinnharvsgatan 2A,
431 47 Mölndal

Beskrivning

Välplanerad 2a som enkelt kan göras om till en trea!

Välkommen till denna välplanerade bostad beläget på populär adress mitt i Mölndal. Lugnt och härligt område med närhet till det mesta så som natur, centrum och bra kommunikationer med både spårvagn och bil. Denna rymliga tvåa fördelar sig på ett rymligt och härligt vardagsrum med stort ljusinsläpp, stort sovrum, ett mindre kök med fina materialval samt ett välplanerat badrum. Bostaden har även en stor och härlig balkong. Goda kommunikationer till Göteborgs centrum.

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt kommunikationer som lätt tar er in till centrala Göteborg. Inte mindre än nio olika busslinjer passerar och i närområdet finner ni mataffärer, pizzeria samt en trivsam liten fruktaffär. Området är lugnt och fridfullt och ligger i anslutning till Safjällets Naturreservat som erbjuder många stigar och leder att välja mellan och är perfekt för er som älskar natur och friluftsliv.

Lägenhetens 66 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en möblerbar hall med fri avhängning direkt till er höger. I anslutning till hallen har ni även tillgång till en stor klädkammare där det mesta får plats.

Mellan hall och vardagsrum finner ni en större yta perfekt lämpad för en matgrupp som rymmer 8 personer.

Generöst tilltaget vardagsrum med härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här ryms både soffgrupp med tillhörande möblemang samt kontorshörna. Ytterligare plats för vitrinskåp eller byrå

Kök som har rikligt med förvaringsmöjligheter samt charmfulla orginaldetaljer.

I anslutning till hallen finner ni lägenhetens sovrum. Ett rogivande rum där en dubbelsäng med tillhörande sängbord får plats utan att ta för mycket anspråk utav ytan. Rummet erbjuder ett stort platsbyggt spegelskåp så förvaringsmöjligheter finns det gott om.

Helkaklat badrum med ljusa färgval. Inredningen består av WC, handfat, spegelskåp med belysning samt duschhörna med dörrar i klarglas. Önskas förvaringsmöbel i badrummet finns det utrymme för detta.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 787 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,21455%. Andel av årsavgift är 0,21455%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: MÖLNDAL PINNHARVEN 1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 380/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1970-1971.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 66 m².

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem alternativt Bredbandsbolaget.
Internet: Bredband via Comhem alternativt Bredbandsbolaget.

Bilplats: Föreningen har ca 107 bilgarage, ca 284 p-platser med tillhörande elstolpe, ca 4 mc-garage och ca 16 husvagnsparkeringar. Kostnad för att hyra respektive plats är ca 600kr/mån för garage, 300 kr/mån för p-plats, 150 kr/mån för MC-plats samt 235 kr/mån för husvagnsplats. Vid överlåtelse skall köparen få förtur till säljarens p-plats (ej garage). Det finns även 43 avgiftsbelagda besöksparkeringar med myntautomat (2kr/tim) och sms tjänst.

Övriga byggnader: Förråd i trappuppgången.

Information Förening

Förening: HSB Brf Tegen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 447 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Tegen äger och förvaltar fastigheterna Pinnharven 1 och Rullharven 1. I föreningen finns det 447 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt samt 2 lokaler på tillsammans 108 kvm. HSB Brf Tegen är en mycket välskött förening med låga avgifter och aktivt föreningsliv för de som önskar. Grönområden och trevliga gårdar för avkoppling, umgänge och solning när vädret tillåter. Föreningen har även en nyrenoverad festlokal samt en övernattningslokal. Närhet till Safjället, Mölndal Centrum, skola och dagis. Det är cykelavstånd till Åby idrottsområde där det finns gym, is- och simhall samt tennis. Bra kommunikationer i närheten, lätt att ta sig med buss till både centrala Göteborg, Mölndals Centrum, Sahlgrenska och Chalmers.

Gemensamma utrymmen: De gemensamma tvättstugorna är belägna på entréplan och nås via gårdarna. Det finns även cykelrum, gym, övernattningslägenhet, samlingslokal samt jordlotter för medlemmarna att nyttja.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen adminsitreras av HSB Mölndal. I oktober varje år sätter styrelsen budgeten för kommande år.

Försäkring: Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar AB.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. I dagsläget pågår fasad- samt fönsterbyte, arbetet påbörjades under juni 2017 och beräknas vara klart till sommaren 2019. Fasadrenoveringen omfattar ny underhållsfri ytterpanel och ny isolering samt nya 3-glasfönster mot väst. Rensning av alla ventilationskanaler ska göras efter fasadrenoveringen. Styrelsen planerar även att spola stammarna med tidsplan är ej satt.

Gjorda renoveringar:
2006 Balkong och fönster renovering. Byte av fläktar, renovering av övernattningslokal på Släpharvsgatan 5.
2007 Stammarna spolades. Omlägging av tak på samtliga hus.
2009 Gårdarna görs om med nya planteringar, stensättningar mm.
2010 förbättrades styr- och reglersystem för fjärrvärmen samt byte och injustering av termostatventilerna på radiatorerna. Under samma år upprustades vissa parkeringsplatser.
2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år påbörjades radonåtgärder och postboxar installerades i trapphusen.
2013 fortsättning OVK-besiktning av ventilation samt radonåtgärder. Under samma år iordningställdes gymmet.
2014 fortsatta insatser för godkänd OVK-besiktning. Installation av radonsugar i ytterligare 4 hus.
2015 fortsatt reparation av balkongtak samt renovering av garage och soprum. Under samma år upprustades vissa parkeringsplatser och de sista tvättstugorna renoverades. Fortsatt arbete för godkänd OVK-besiktning.
2016 avslutades OVK-besiktning av ventilationen.
2018 byttes plåttaken på 60 garage.

Parkering: Föreningen har ca 107 bilgarage, ca 284 p-platser med tillhörande elstolpe, ca 4 mc-garage och ca 16 husvagnsparkeringar. Kostnad för att hyra respektive plats är ca 600kr/mån för garage, 300 kr/mån för p-plats, 150 kr/mån för MC-plats samt 235 kr/mån för husvagnsplats. Vid överlåtelse skall köparen få förtur till säljarens p-plats (ej garage). Det finns även 43 avgiftsbelagda besöksparkeringar med myntautomat (2kr/tim) och sms tjänst.

TV och bredband: Föreningen ett kollektivt gruppavtal med Telenor för TV, Bredband och telefoni. Man betalar endast för samtalsavgift för den fasta telefonin.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ Planlösning
Alternativ Planlösning
Counter