Såld

Ljus etta med lugnt läge och stabil brf

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vingagatan 4B

1:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 543 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Vingagatan 4B,
414 61 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av Majorna finner ni denna otroligt charmiga enrumslägenhet med kvadraten på rätt ställen. Bostaden andas 20-tal genom sitt vitmålade trägolv, lister, takrosett, gjutjärnselement, fina snickerier samt vackra spegeldörrar. Köket har totalrenoverats med alla bekvämligheter man önskar som bra förvaring, intigrerad kyl/frys och diskmaskin samtidigt som man bevarat originalskafferiet. Den generösa takhöjden tillsammans med genomgångsläget gör att det naturliga dagsljuset flödar genom bostaden. Bra allrum med plats för dubbelsäng, vardagsrumshörna och skrivbord samt badrum med dusch.
Föreningen har en gemensam lugnt belägen trädgård med uteplats för grill och picknick samt bra grannsämja. Varmt välkommen på visning!

På Vingagatan bor ni i hjärtat av Majorna mitt bland fina gamla funkis- och landshövdingshus samt natursköna omgivningar. Stadsdelen är sprudlande och här finns ett rikt utbud av mysiga caféer och restauranger samt små butiker och trevliga promenadstråk. På behagligt promenadavstånd ligger flera mataffärer samt två gym. Det är även nära till härliga Slottsskogen samt smidigt att ta spårvagnen eller cykeln ut till havet. Goda kommunikationer in till stan och endast tre hållplatser från Järntorget. För den med bil finns det bra parkeringsmöjligheter med boendeparkering.

Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Hallen utgör lägenhetens centrum och öppnar upp mot denna 20-talspärla. Redan i hallen skvallras det om de tidstypiska detaljerna så som generös takhöjd, fina listverk och vackra spegeldörrar. Hallen erbjuder plats för avhängning av ytterkläder och skor i hallens garderober.

Köket är luftigt och bjuder in till social samvaro. Köksinredningen är i vit högglans och ger generös förvaring. Den grå bänkskivan får bra arbetsbelysning av infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består av en integrerad kyl/frys och diskmaskin, ugn, mikro, glaskeramikhäll samt kolfilterfläkt. Matbordet har sin givna placering invid fönsterpartiet och ger plats för ett sällskap på 3-4 personer. De vita väggarna lyfter fram det vackra fönstret som vetter mot den mycket välskötta innergården.

På andra sidan hallen möts vi av det väl tilltagna allrummet som både ger plats för en vardagsrumsdel samt en sovrumsdel. Tack vare rummets utformning är kvadraten lättmöblerade. Plats för dubbelsäng, soffa med tillhörande soffbord och tv-möbel. Även ett skrivbord gör sig rätt i rummet vid behov. Rummet präglas av de fina listverken, gjutjärnselement och en vacker takrosett. Ett rum att trivas i!

Badrum utrustat med wc-stol, handfat i kommod med ovansittande spegelskåp samt duschhörna. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta.

Välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 543 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,81786%. Andel av årsavgift är 3,80871%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 181 kr/mån fördelat enligt följande:
Uppvärmning 1 kr/mån, försäkring 30 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablonkostnad och kan variera på årstid samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 30302.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1931.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem. Internet: Bredband via ComHem. Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Bilplats: Föreningen förfogar över 6 st parkeringsplatser där det för tillfället är en ledig. En parkeringsplats kostar 465kr/månad att hyra.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 127 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till föreningen hör en gemensam tvättstuga. Till lägenheten hör även ett förråd med plats för förvaring.

Information Förening

Förening: Brf Vingabåken.
I föreningen finns 28 st lägenheter varav 5 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Majorna 327:3 och Majorna 327:10. Föreningen registrerades 2006-09-22 och förvärvade fastigheten under 2007. Brf Vingabåken förvaltas ekonomiskt av SBC. Föreningen består av två flerbostadshus i 3 våningar. 23 lägenheter upplåtes med bostadsrätt samt 5 lägenheter hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 036 kvm, varav 923 kvm utgör lägenhetsyta och 113 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget kontrollerat 10/10-19.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2009-2038. Närmst i planeringen ligger iordningsställande av innergården till hösten då föreningen ska flytta sophanteringen samt lägga en stig (skiffer) över gården. Samt ta bort lite asfalt på Såggatan 48.

Planerat underhåll:
2019 Energideklaration
2019 Byte mattor trapphus
2020 Spolning VA
2020 Renovering Trapphus

Utfört underhåll:
2014 Byte lägenhetsdörrar
2013 Uppgradering av tvättstugor
2013 Nya entrédörrar i båda fastigheterna
2012 Totalrenovering källare Såggatan
2012 Takomläggning Såggatan
2012 Installation av postboxar
2012 Inredning av råvind Såggatan
2011 Renovering brunn Såggatan
2011 Byte källarfönster Vingagatan
2011 Port Vingagatan
2011 Fasadrenovering
2011 Friskluftventiler
2011 Takrenovering Vingagatan
2011-2010 Ventilation
2011-2010 Byte av källardörrar enligt brandskyddsnorm
2010 Målning tvättstugor
2010 Rengörning självdragskanaler
2009 Grind mot Såggatan.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning