Såld

Rymlig villa med trivsamt och barnvänligt läge, kort promenadavstånd till hav och natur

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Solhjulsvägen 2

Hovås

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 176 kvm
Biarea:
ca 125 kvm
Byggår:
1968
Tomt:
ca 1 107 kvm
Adress:
Solhjulsvägen 2,
436 50 Hovås

Beskrivning

Välkomna till denna rejäla villa på totalt 301 kvm. Stora sociala utrymmen på entréplan med vardagsrum och kök i öppen anslutning till varandra. Utgång till två stora nybyggda altaner med sol från morgon till kväll. Flexibel planlösning med möjlighet till många sovrum för den som vill. Insynsskyddad tomt med gott om plats för sällskap och lek. Bergvärme, omlagt tak och nyligen omdränerat. Fint läge alldeles i närheten av Askimsbadet och vacker natur.

Rumsbeskrivning:
Entréplan: Praktisk hall med plats för ytterkläder och förvaring i garderober.
Gästtoalett med fönster i anslutning till hallen. Kakel på väggar och klinker på golvet.
Luftigt kök med matsal och vardagsrum i anslutning. Köket är välutrustat med häll, inbyggnads ugn- och mikro, diskmaskin, hel kyl och frys. Praktisk köksö som ger ytterligare förvaring och goda arbetsytor.
Matsal i vinkel med vardagsrummet, plats för stort matbord. Enhetlig ekparkett i matsal, vardagsrum och tv-rum/bibliotek.
Vardagsrum med flera fönsterpartier som ger härligt ljus och utgång till den nybyggda altanen med plats för flera olika möbleringar. Soligt och insynsskyddat läge med gräsmatta intill. Vardagsrummet har en modern kamin som effektivt ger mysig värme i stora delar av entréplan.
Tv-rum/bibliotek/sovrum i anslutning till vardagsrummet.
Två sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng och förvaring i helt garderobsparti.
Badrum med badkar och fönster. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.
Övre plan: Stort allrum med plats för både soffgrupp och mysig läshörna.
Två sovrum, bägge möjliga att dela av till ytterligare sovrum för den som vill.
Toalett med duschkabin.
Källarplan: Hel källare med gillestuga, tvättstuga, bastu, flera förråd och garage.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 987 000 kr varav byggnadsvärde 2 323 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 37 000 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 18 000 kr, försäkring 6 500 kr, vatten/avlopp 4 500 kr, renhållning 2 000 kr, sotning 1 000 kr och hushållsel 5 000 kr.
Riktvärde.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 14-IM1-61/2110.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1480K-1999F122.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Ledning Mm.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:25.

Planbestämmelser: Detaljplan (1998-12-08).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Hovås 459:3.

Typ: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1968.

Storlek: Boarea ca 176 m², biarea ca 125 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä/tegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2- och 3-glasfönster.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Antenn för marksänd tv.
Internet: Fiber via Telia, Öppen Fiber.

Övriga byggnader: Friliggande förrådsbyggnad på tomten.

Tomt: Tomtarea 1 107 m².

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Nya Hovås är en ny liten stadsdel i området, där visionen är att skapa en småskalig blandstad i världsklass. När området är färdigställt beräknas det finnas ca 1300 bostäder, 20-30 butiker samt 600 nya arbetsplatser. I området finner vi Spektrumhuset som håller på att utvecklas till en 5000 kvadratmeter stor kunskapsgalleria som erbjuder en mix av aktiviteter, butiker och mötesplatser. På bottenplan finns Small Shops och en restaurang med bowlinghall i källaren. På plan ett finns ett kunskapstorg för kulturverksamheter och i de övre planen färdigställs nu en grundskola för årskurs 4-9 där skolgården ligger på taket.

Både Origohuset och Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, frisörer, träningsställen och apotek. Högsbo 421 och Frölunda Torg ligger också på nära avstånd.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor att välja på. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning öppen för allmänheten.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter