Såld

Högst upp i huset med solig söderbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kobergsgatan 14

2:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 696 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 40,5 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Kobergsgatan 14,
416 71 Göteborg

Beskrivning

Högst upp i huset ligger denna ljusa tvåa om 40,5 kvm med bra planlösning som har totalrenoverats under de senaste åren. Lägenheten har en generös takhöjd och fina bevarade fönsterbänkar i natursten. Socialt vardagsrum med utgång till en solig söderbalkong med högt läge och fin utsikt över de lummiga omgivningarna. Sovrummet är rofyllt och har en både snygg och smart platsbyggd förvaringslösning. Lägenheten passar såväl singeln som paret!

Mycket välskött förening med flera gemensamhetslokaler samt en väldigt mysig gemensam innergård med fruktträd, grillmöjligheter och lekplats.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. Här bor ni med behagligt avstånd till kulturhuset Kåken, restauranger, mysiga caféer och vardaglig service. Det är även nära till Ica Munkebäck. Goda kommunikationerna med både buss och spårvagn som tar er in till stan på cirka 10 minuter.

Lägenhetens 40,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Lägenheten har genomgående en generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Trivsamt vardagsrum med utgång till lägenhetens soliga söderbalkong i högt läge med utsikt över den grönskande innergården. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Golvet kläs av ekparkett och de vitmålade väggarna bryts av med en mönstrad fondtapet.

Köket renoverades 2014 samt även 2019 då man bytte diskho, blandare, kakel och målade om. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkyta i ek samt stänkskydd av vita stora stående kakelplattor. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll (Ikea), frånluftsfläkt (Franke), varmluftsugn (Ikea), inbyggnadsmikro (Siemens) samt en kombinerad kyl/frys (Whirlpool). Samtliga vitvaror installerades 2014. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Det rofyllda sovrummet är målat i en dov mörkblå nyans som skapar en mysig atmosfär. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och här finns en snygg och smart platsbyggd förvaringslösning som täcker förvaringsbehovet. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster med grönska utanför.

Badrummet renoverades i december 2017 med tidlösa färgval som ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt duschhörna med både handdusch och taksil.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 696 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6029%. Andel av årsavgift är 0,60242%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 330 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 180 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1064/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 1942.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 40,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 135 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-05.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 132 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Göteborgshus nr 1 äger fastigheten Bagaregården 36:13. Den omfattar 132 lägenheter med en sammanlagd boyta på 6780 kvm, fördelade på 16 uppgångar med adresserna Kobergsgatan 2-8, 12-14, 18-30 samt Morängatan 8-12.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor i källaren, en på Kobergsgatan 6 och en på Kobergsgatan 12. Varje tvättstuga har två maskinparker med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum vardera samt en separat centrifug. Det innebär att två hushåll kan tvätta samtidigt. Det finns även mangelrum.
-Bastu i källaren vid Kobergsgatan 26.
-Hobbyrum i källaren vid Kobergsgatan 24.
-Pingisrum i källaren vid Morängatan 8.
-Motionsrum i källaren vid Kobergsgatan 2. Det innehåller två träningscyklar, två roddmaskiner, en "Cross-trainer" och ett "Hemmagym" med diverse lyft-, drag-, böj- och sträckmöjligheter.
-Cykelrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har mycket god ekonomi.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras takrenovering (eventuellt även installation av solceller) samt bättringsmålning av fasad ca 2020 och renovering av entrépartier ca 2021.
Gjorda renoveringar och underhållsarbeten:
Huset byggdes 1942 och moderniserades 1985-86. Då tillkom bl.a nya stammar för el och VVS samt balkonger och hissar.
2004 - Ommålning av fasad.
2007 - Avspolning av avloppsstammar och byte av vissa ventiler.
2010 - Tele2 installerade fiberlan.
2013 - Ventilationen sågs över och ersattes med nya fläktar med modern styrning. Det är inte tillåtet att sätta in egen fläkt i lägenheten.
2014 - Renovering av hissar, fasadarbeten samt översyn av värmesystemet.
2015 - Byte av radiatorventiler.
2016 - Relining av stammarna.
2018 - Målning av gemensamma utrymmen. Renovering av värmesystem.

Parkering: Föreningen har 24 parkeringsplatser längs Kobergsgatan. Dessa platser har el-uttag för motorvärmare och kostar ca 200 kr/mån. Alla platser är uthyrda och kön/väntetiden är relativt lång. Dessa platser administreras av RIksbyggen. Föreningen är även delägare i Strömmensbergs P-platsförening, som disponerar en större parkeringsplats (95 platser, utan eluttag) med infart från Storhöjdsgatan. Omsättningen av parkeringarna här är större och väntetiden troligtvis kortare. Dessa platser administreras av Fastighetspartner. På gatan utanför Kobergsgatan 12-30 är det fri parkering med vissa tidsrestriktioner samt även på vissa övriga gator i området.

TV och bredband: Tv via Comhem. Bredband via Comhem samt fiber via Telenor (fd Bredbandsbolaget).

Gårdsplats: Föreningen har en väldigt mysig gemensam innergård med gräsytor, fruktträd, grillmöjligheter och lekplats.

Övrigt: Vid badrumsrenovering får du som medlem 10 000 kr i bidrag för utbyte av brunnen. OBS! Endast om hela ytskiktet byts ut och görs av certifierad fackman.
Föreningen har en egen fastighetsskötare som har hand om bland annat gräsklippning och andra sysslor.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning