Snart till salu

Välplanerad tvåa näst högst upp i huset

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ranängsgatan 6

2:a Stampen

Kortfakta

Avgift:
4 196 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
1927
Adress:
Ranängsgatan 6,
416 64 Göteborg
Gemensam balkong
Gemensam balkong

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Näst högst upp i en gedigen stenfastighet anno 1927 finner ni denna välplanerade och tysta tvåa med rymliga rum och fönster i två väderstreck. Köket och sovrummet vetter mot gården medan vardagsrummet har utsikt över hustaken mot Nya Gårda samt mot Läppstiftet som är ett känt landmärke. Genomgående generös takhöjd och genom både köket och sovrummet löper en synlig takbjälke som blir ett fint karaktärsdrag. Lägenheten erbjuder ett stort lättmöblerat vardagsrum, trivsamt kök, rofyllt sovrum och helkaklat badrum. Tillgång till en gemensam gårdsbalkong som nås från trapphuset samt en innergård med utemöbler och grill.

Här bor man med centrumkärnan och evenemangsstråket på behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan har bland annat välutrustade gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Några favoritställen som finns i närområdet är Burgersson, Mañana, Ölstugan Tullen och Odinsgrillen. Ni bor även nära Odinsplatsen som är en grön oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en stor och rymlig möblerbar hall med plats för avhängning. Här finns gott om utrymme för garderober om man önskar. Golvet kläs av eklaminat och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights.

Trivsamt kök som delvis renoverades 2013. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i massiv ek samt vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis (2010), fläkt (2010) samt kyl med frys (2019). Golvet kläs av eklaminat och väggarna är målade i mörkgrått. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrummet är generöst utformat och kan inredas med soffhörna och matplats. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i ljusgrått. I taket sitter infällda spotlights.

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter i en tre garderober. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i en fin mörkblå nyans. Rofyllt läge med fönster mot gården.

Helkaklat badrum med grafitgrått klinkergolv och vitt kakel med en grå bård. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, vägghylla, handdukstork samt duschhörna med rundade vikdörrar i glas.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 4 196 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,483%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 525 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 275 kr och hushållsel 250 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1503.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6, hiss finns.

Byggår: 1927.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Energideklaration: Energiprestanda 129 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Stampen 19:10. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 18 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Stampen 19:10 är en trivsam mindre förening som består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Huset byggdes 1927 och består av 1 flerbostadshus i 5 våningar. Bostadsrättsföreningen registrerades 2005 och förvärvade 2005 fastigheten Stampen 19:10.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan är belägen på entréplan och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkrum och mangel. I föreningen finns även cykelrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen förvaltas av Anna Nilsson Cosher. Föreningens ekonomi är god och stabil. Just nu bygger man upp underhållsfondens saldo. Avgifterna planeras att höjas med ca 1-2% årligen de närmsta åren (2019-10-21).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2011 till 2041. Man önskar hålla nere kostnaderna för de boende och samtidigt hålla hög standard på huset genom att kontinuerligt utföra renoveringar. Inga stora renoveringar är på gång just nu, men man har bra koll på löpande underhåll då fastigheten är från sent 1920-tal.
Våren 2020 planerar man att måla fasaden och runt fönster mot gården samt resterande halva delen av taket. Man planerar även att göra åtgärder efter OVK-besiktning.
Urval av utförda renoveringar:
2018 OVK, rensning av en avloppsstam samt reparation av hissdörr.
2017 genomfördes ett byte av stammarna i källaren och en relining av stammarna ut mot gatan.
2016 Stora delar av föreningens fasad renoverades.
2013 rengjordes och tätades föreningens samtliga fönster. Samma år utfördes även markarbete samt stenläggning av gården.
2011 Nyinstallation av hiss.
2011 Pga fuktgenomslag i delar av fasaden som vetter mot gatan har denna renoverats. Detta är färdigställt och besiktigat.
2010 Renovering av trapphus. Byte av entrédörr.
2009-2010 Renovering av gården. Numera en grön och trevlig gård med grillplats.
2009 Renovering av trapphus och entré. Renovering av torkrum samt ny torktumlare. Byte av ventilationstrumma. Ommålning av soprum och cykelrum
2008 Omputsning av fasad och balkongrenovering.
2006 Ommålning av fönster och yttertak samt renovering av samtliga badrum.
1985 utfördes rörstambyte och elstambyte.

Parkering: I föreningen finns 1 garageplats som kan hyras till en kostnad av ca 1 100 kr/mån. I dagsläget är det kö till denna plats.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem. Bredband via Telenor och Comhem.

Gårdsplats: Härlig gårdsmiljön med möjlighet att grilla och sitta och äta på stolarna och borden som finns här för alla medlemmar. Skönt med stor gräsmatta.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter