Såld

Perfekt läge mellan Slottsskogen och Linnéstadens puls

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordenskiöldsgatan 23

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 618 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78,5 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
1984
Adress:
Nordenskiöldsgatan 23,
413 09 Göteborg

Beskrivning

På eftertraktade Nordenskiöldsgatan ligger denna 3:a med balkong i söderläge. Ljus genomgående planlösning, två välplanerade sovrum och klädkammare för utmärkt förvaring. Härligt vardagsrum med stora ytor för socialt umgänge. Här bor man mitt bland Linnéstadens myller med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. Några minuter från porten ligger Slottsskogen med all sin prunkande grönska och rekreation. Hiss finns!

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 78,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna att kliva in i denna hemtrevliga trea. Häng av ytterkläderna till vänster i hallen via en klassisk hatthylla eller i garderoben intill. En bit in i hallen har nu plats för hallmöbel. Väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet är en ypperlig plats för umgänge i goda vänners lag runt antingen ett större matsalsbord eller i soffan. Koppla av här, kolla en bra film eller utmana varandra i sällskapsspel. Ett stort fönsterparti tillsammans med balkongdörren bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i den ljusa färgsättningen på vägg. Går ni ut på balkongen har ni utsikt över gatan och de vackra sekelskiftesfastigheterna mitt emot. Balkongen ger plats för en mindre möblering med bord och stolar.

Bostadens kök är generöst tilltaget med en avskild plats intill fönsterpartiet för matsalsbord. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med rostfri bänkskiva och vitt kakel på vägg. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en fullstor kyl och frys i vitt.

Bostaden erbjuder två mycket bra sovrum där båda ger plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Båda rummen har garderober som hjälper till med förvaringen och sen finns även en klädkammare som nås från vardagsrummet.

Badrummet är delvis kaklat i vitt tillsammans med blå våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat i vitt med spegel, badkar med dusch och en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 618 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,54664%. Andel av årsavgift är 1,54627999%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: OLIVEDAL 7:18.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 29/1303.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8, hiss finns.

Byggår: 1984.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 78,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 127 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-04-26.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Nordenskiöldsgatan 23-25. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olivedal 7:18 i Göteborgs kommun med 65 stycken lägenheter och 2 stycken lokaler. Byggnaden är uppförd under år 1984. Fastighetens adress ör Nordenskiöldsgatan 23, 23 A-B och 25. Totala bostadsarean är på 4 991 kvm och lokalarean är 201 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tre tvättstugor med totalt sju tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt två manglar. I föreningen finns även en övernattningslägenhet, bastu och cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen sänkte avgifterna med 10 % inför 2019 och innan det med 4 % 2014 & 5 % 2010. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar inför 2020, kontrollerat med föreningen 20191115.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen utför löpande underhåll och har i dagsläget inga större arbeten planerade.
Under 2020 kommer föreningen att genomföra fasadrenovering, renovering av tre soprum och OVK ventilationskontroll.
Utförda renoveringar:
2004 installerades nytt portlåssystem.
2008 energideklarerades fastigheten och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2009 målades tvättstugor om och samtliga lampor i entréer och trappuppgångar byttes till närvarostyrda lågenergilampor. I samband med detta renoverades tak i trappuppgångar.
2011 installerades rörelsestyrd belysning i förråd, tvättstugor och andra allmänna utrymmen.
2012 utfördes fasadreparation samt hydroforbering av söder- och västerfasad.
2013 målades taket på gatuhuset och trappor och golv fräschades upp i entréerna.
2014 utfördes renovering av gästlägenheten. Samma år utfördes målningsarbete och renovering av fönster på gathusen mot gården samt service av hissar, ventilation och garageport.
2015 högtrycksspolades stickledningar från tvättställ och golvbrunnar i badrum och kök. Ett brandskyddsarbete genomfördes och en cirkulationspump till värmesystemet samt pump till varmvattensystemet installerades. Dagvattenledningen reparerades och i samband med detta fuktsanerades trädgårdsrabatten, stödmuren och nedgången till grannfastigheten.
2016 gjordes renovering av garaget och ny asfaltsbeläggning lades från gatan till garaget. Samma år utfördes reparation och målning av fönster på gårdshuset samt en ny rökgasfläkt installerades.
2017 utfördes blästring och målning av taket på gårdshuset, två fläktaggregat underhölls i gårdshuset och anslutning för digital-TV i samtliga lägenheter installerades.
2018 byttes hissvajer och kameror installerades i garaget.

Parkering: Föreningen förfogar över 25 parkeringsplatser. 570 kr/månaden och i dagsläget kö till samtliga om ca 8 års kötid.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via ComHem.

Gårdsplats: Mysig och lugn innergård med grill och utemöbler.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning