Såld

Helt nybyggd lägenhet i fastighet anno 1965

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordenskiöldsgatan 19

1,5:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 608 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
1/9, hiss
Byggår:
1956
Adress:
Nordenskiöldsgatan 19,
413 09 Göteborg

Beskrivning

Helt nybyggd 1,5:a om 55 kvm med kök, vardagsrum och sovalkov i öppen planlösning. Lugnt belägen med fönster mot innergården. Lägenheten har ett bekvämt läge på våning ett men då huset är i suterräng bor man ändå högt upp med insynsskyddat läge. Tidlöst kök från Marbodal med vitvaror från Electrolux. Goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare och stort helkaklat badrum. Välskött förening med utmärkt ekonomi och låga avgifter!

I Linnéstaden bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. På kort gångavstånd ligger Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. Goda kommunikationerna med både buss- och spårvagn från närliggande hållplats.

Lägenhetens 55 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning, en garderob, ett städskåp samt en rymlig klädkammare som även utgör lägenhetsförråd. Vid entrén ligger praktiskt grått klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljust vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här kan man inreda med soffa och matplats samt säng i sovalkoven. Ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med lugnt och insynsskyddat gårdsläge.

Köket har köksinredning från Marbodal i tidlöst vitt som kombineras med bänkskiva i hårdvaxoljad ask och stänkskydd i vitt liggande kakel. Ovan arbetsytorna sitter infällda dimbara spotlights. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys.

Välplanerat badrum med grått klinkergolv och vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp och duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 608 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,24%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 23.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 9, hiss finns. Våningsplan 1 av 9.

Byggår: 1956.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 55 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Information Förening

Förening: Brf Bergfästet 13-11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Bergfästet 13-11 äger fastigheten Olivedal 13:11 med adress Nordenskiöldsgatan 19. Fastigheten bebyggdes 1956 och föreningen förvärvade fastigheten 2003. I föreningen finns det 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 affärslokaler med hyresrätt som huserat länge i huset. Föreningen har under 2019 byggt två nya lägenheter som kommer säljas.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga som renoverades 2018.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har god ekonomi där bidragande faktorer är stora hyresintäkter som är en stor trygghet för föreningen samt mycket likvida medel i kassan. Under 2019 byggdes 2 nya lägenheter där det tidigare garaget varit, dessa är under försäljning och kommer inbringa intäkter till föreningens kassa. Föreningen har som målsättning av fortsätta vara en äkta förening. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-11-26).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017 och 2046. Inom en 5 års period planeras ett större fläkt och ventilationsprojekt i fastigheten.
Gjorda renoveringar:
2019 Byggnation av nya lägenheter i föreningens garage.
2018 Renovering av fönster och tvättstuga.
2016 Renovering av lokal.
2014-2015 Förstärkning av tak i garage med nytt bjälklag samt renovering av ytskikt i garage, relining köksstammar och avloppstammar samt renovering av hiss.
2013-2014 Målning och omläggning av tak.
2013 Nya radiatorventiler och termostater.
2012 Förbättring ventilation i lokal.
2009 Ombyggnad av lokal till lägenhet.
2005-2006 Renovering av balkonger samt fasadrenovering.
2004 Omläggning av tak.
1990 Nybyggnation av badrum och avloppsstammar.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Föreningens egna parkeringarna är prioriterade för lokalhyresgäster. Finns i princip ej i fastigheten för bostadsrättsinnehavare.

Garage finns i närliggande kvarter med möjlighet att hyra in sig i mån av plats.

TV och bredband: Digital-tv small och bredband 100 Mbit från Telia ingår i avgiften.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning