Genomgående välplanerad tvårumslägenhet i gott skick med inglasad balkong i söder

Jonas Criff
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 73 jonas.criff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Vaktmästaregången 5

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
2 795 000 kr
Avgift:
3 231 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 57 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1968-1972
Adress:
Vaktmästaregången 5,
413 18 Göteborg
Välkommen högst upp i huset med utsikt över Masthuggets takåsar
Välkommen högst upp i huset med utsikt över Masthuggets takåsar
Hallen binder ihop bostaden och leder dig till samtliga rum
Hallen binder ihop bostaden och leder dig till samtliga rum
Gott om förvaring genom både över och underskåp
Gott om förvaring genom både över och underskåp
Matplatsen har även den trevlig utsikt
Matplatsen har även den trevlig utsikt
Till höger från entrén återfinns badrum och sovrum
Till höger från entrén återfinns badrum och sovrum
Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen
Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen

Beskrivning

I en lugn oas mellan Linnéstaden och Majorna finner ni populära Masthugget och Vaktmästaregången 5. Här finns tillfälle att förvärva denna ytterst välplanerade tvårumslägenhet i ett genomgående gott skick. De många och generösa fönsterpartierna sprider ett behagligt ljus som flödar genom bostadens alla rum och de ljusa och sobra ytskikten skapar en perfekt bas för egen inredning. Planlösningen fördelar sig över ett trevligt kök med tillhörande plats för matbord, ett generöst tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen i söder, ett rogivande sovrum , samt ett badrum i gott skick. Välkommen hem - helt klart att flytta in!

Rumsbeskrivning: Trevlig hall med direkta avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Ytterligare förvaring finns genom 2 st. rymliga garderober. På golvet ligger ett klinker som bryts av mot ljusa väggar.

Stort vardagsrum som är lättmöblerat och ger plats för både större soffmöbel och matsalsmöblemang. Tack vare att bostaden ligger högst upp i huset har man fint ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna. Ljusa väggar. Parkettgolv i holländsk läggning.

Optimalt utformat kök vilket är lättarbetat och bra arbetsytor finns. Tacksam förvaring i skåp och lådor samt ordentlig matplats för 4-6 personer. Stilren köksinredning och snyggt kakel ovan diskbänk. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd ugn, spishäll samt ho. Bra avställningsyta.

Mysigt sovrum som erbjuder gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord utan problem. Plats finns även för skrivbordsmöbel eller byrå om så önskas. Snygg skjutdörrsgarderob följer längs ena väggen i rummet. På golvet ligger snyggt trägolv.

Mycket fräscht badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Badrummet innefattar praktiskt badrumsinredning med förvaring, dusch samt wc.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 795 000 kr

Avgift: 3 231 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,07408%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr och hushållsel 300 kr.
Enligt schablon.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 834.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 1968-1972.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 57 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via iTUX (systerbolag till Comhem), mer info finns på föreningens hemsida.
Internet: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Mer info finns på föreningens hemsida.

Uteplats: Inglasad balkong som vetter mot soliga söder med behaglig trätrall under fötterna.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 184 st lägenheter varav 88 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1096 st bostadsrättslägenheter, 57 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 31 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 472 garageplatser samt 71 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Gästlägenhet finns för uthyrning.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 1374 kr (2016). Årsavgifterna höjdes med 2 % per den 1 januari 2019.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2017-2020: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2017-2025: Trapphusrenovering
2018-2021: Relining av befintligt avloppssystem
2018-2026 Tvättstugerenovering
2020-2025: Takomläggning.

Parkering: garage-plats går ev att ordna.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter