Såld

Västerbalkong & högt läge i huset

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Birkagatan 16B

2:a Örgryte Kärralund

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 569 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Birkagatan 16B,
416 56 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till lugnet i staden! Örgryte stoltserar med många härliga grönområden och närhet till natur, bad och centrum. Näst högst upp i huset finner ni denna trivsamma tvåa med genomgående generös takhöjd, ljusinsläpp från fönster i öst och väst samt balkong i västerläge. Lättmöblerat vardagsrum som erbjuder flera möbleringsalternativ, välplanerat rymligt kök, insynsskyddat sovrum med gott om förvaring samt ljust badrum med egen tvättmaskin.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. I närområdet ligger Delsjöområdets naturreservat med härlig natur, sjöar för svalkande bad och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. Här finns även närhet till tennisklubben GLKT och Nordic Wellness. I området ligger mataffären Tempo, mysiga caféer och vid Bö affärscentrum finns ytterligare mataffärer, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans eller 3:ans spårvagn, som har en hållplats alldeles i närheten. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Lägenhetens 54 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Tarkettgolv och vita tapetserade väggar.

Ljust och rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket som är renoverat 2018 har köksinredning i vitt med släta luckor från Marbodal, laminatbänkskiva i svart och vitt kakel. Under överskåpen sitter infällda spotlights som belyser arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn (Elektro Helios), kolfilterfläkt (Witt Karma, 2018), diskmaskin (Bosch, 2018) samt kombinerad kyl med frys Electrolux, 2018). Tarkettgolv och vita tapetserade väggar. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Trivsamt vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong i västerläge. Vardagsrummet kan inredas med såväl soffhörna som matsalsbord och övrigt möblemang. Tarkettgolv och vita tapetserade väggar.

Insynsskyddat sovrum med fönster mot öster som ger ett behagligt ljusinsläpp. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter finns i form av fyra garderober. Tarkettgolv och väggar målade i en fin sandfärgad ton.

Rymligt helkaklat badrum som renoverades 2013. Svart klinkergolv med golvvärme och ljust kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork, duschhörna samt tvättmaskin (Electrolux, 2018). Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och ljusinsläpp.

Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 569 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för fiberbredband tillkommer om 165kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,47911%. Andel av årsavgift är 5,47911%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 305 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 160 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1947.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda 247 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-03-28.

Information Förening

Förening: Brf Birkagatan 16. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 17 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Birkagatan 16 är en äkta bostadsrättsförening med 17 lägenheter i Göteborg. Föreningen bildades år 2009. Föreningen innehar fastigheten Göteborg Torp 33:3 med tomträtt vars avtal löper t.o.m. 2026 och förnyas därefter var tionde år. Fastigheten består av ett flerbostadshus byggt 1947 med adress Birkagatan 16.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, hobbyrum, pingisrum samt en tvättstuga. Tvättstugan ligger i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, en
centrifug samt ett torkrum. Det finns även ett övernattningsrum med dubbelsäng för uthyrning till besökande gäster.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. Föreningen förändrade avgifterna senast den 1 januari 2019 då de höjdes med 2%. Det finns inga planerade avgiftsförändringar inför 2020 (2019-11-04).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och reviderades senast i november 2017. Inga kommande stora renoveringar den närmsta framtiden. Föreningen undersöker möjligheterna kring bergvärme.
2020 Planerar man att renovera/byta ut fastighetselen.
2022 Isolering vind samtidigt som byte av tak.
Urval av utförda renoveringar:
1984 Stambyte i kök och badrum utfördes.
2009 Säkerhetsdörrar installerades samt trappuppgångar och källardörrar målades om.
2011 Ett antal fönster mot baksidan av huset byttes ut.
2012 Renovering av tvättstugan samt nya tvättmaskiner och torktumlare och samarbete med IL Recycling inleddes för återvinning av avfall.
2013 Rörelsedetektorer installerades i källargången och gamla kopplingar på vattenrör i källaren byttes ut.
2014 OVK, övergripande renovering och byte av fönster och balkongdörrar, byte av vattenmätare, gjort om en del av det gamla skyddsrummet till källarförråd som hyrs ut, justerat takventilation, byte av samtliga stuprör samt tätning av fotrännor samt åtgärdat regnvattenläckage på vinden.
2015 Dränering mot gångbanan (mot spårvägsspåren), En större energibesiktning som ska leda till lämpliga åtgärder, spolning och filmning av spillvattenledningar, spolning av filmning av avloppsstammar i bottenplattan samt besiktning genom Anticimex.
2016 Byte av stammar och relining i bottenplattan samt byte av brunnar, balkongbesiktning samt genomgång av självdragskanaler i ventilationssystemet.
2017 Fiberinstallation för bredband, tvättat balkonger, ommålning källaren samt renoverat övernattningsrum.

Parkering: Föreningen har två stycken parkeringsplatser, men de hyrs ej ut permanent utan kan användas vid behov av alla medlemmar.

TV och bredband: Tv via Telenor. Fiberbredband med hastighet 250/100 via Telenor, obligatoriskt tillägg till avgiften om 165 kr/mån.

Övrigt: Aktiv förening som värnar mycket om gemenskap, med bidrag och ansvar från varje medlem samtidigt så arbetar styrelsen mycket med att försöka förbättra föreningens ekonomi.

Örgryte Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter