Såld

30-tals charm i mysiga Jakobsdal

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Påskbergsgatan 12

3,5:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 305 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Påskbergsgatan 12,
412 68 Göteborg

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1930 i Jakobsdal/Örgryte bor man på en höjd med vidsträckt utsikt över Göteborg. Lägenheten ligger högt upp i huset och har genomgående högt i tak vilket bidrar till ett härligt ljusflöde genom bostaden. Lättmöblerat allrum med utgång till en härlig fransk balkong med västerläge samt fantastisk utsikt mot Liseberg och Gothia towers. Lägenheten har även fått en nybyggd stort balkong redo att avnjutas. Kök med plats för matbord samt ett badrum med fina och tidlösa inredningsval. Härlig gemensam innergård med utemöbler och grill.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Bostadens 73 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och väl tilltagen hall där golvet är belagt med en klassisk fiskbensparkett i ek tillsammans med vita sobra ytskikt vilket är genomgående i bostaden och ger en neutral bas att inreda efter.

I direkt anslutning till hallen finner ni det härliga köket. Här går skåpsluckor och lådor i vitt med fina beslag och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av spishäll med varmluftsugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Vid fönstret ryms en matplats där ni kan blicka ut över gården under morgonkaffet.

Bakom köket har ni jungfrukammaren som idag används som barnrum/gästrum. Plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang eller liten kontorshörna om så önskas. En inbyggd garderob i original med överskåp erbjuder förvaringsmöjligheter.

Ta er vidare till matsalen som är en härlig och social yta med plats för flera sittande gäster. Här har ni även en dekorativ öppen spis som smyckar rummet och bidrar med en mysfaktor. Den fina fiskbensparketten som tröskellöst fortlöper från hallen återfinns här och sträcker sig ut till vardagsrummet.

Generöst och mysigt vardagsrum med plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här är ett rum att trivas i. Från detta rum kommer man ut på den franska balkongen som vetter ut mot Påskbergsgatan och bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Master bedroom är även det generöst till ytan och en dubbelsäng med tillhörande sängbord har en självklar plats i rummet. En inbyggd garderob i original erbjuder plats för förvaring och ger en härlig touch till rummet. Plats finns för ytterligare förvaringsmöblemang. Från sovrummet har ni även den nybyggda balkong som vetter mot gården.

Tidlöst badrum som renoverats under 2014 med grått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, dusch med vikbara dörrar samt tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett källare - och vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 305 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband från ComHem.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,82%. Andel av årsavgift är 3,82%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 340 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 140 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 33:10.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 107/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1930.

Storlek: 3,5 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 73 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem. Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats. Kösystem tillämpas. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

I föreningen finns två gemensam tvättstugor som är belägen på entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. En tvättstuga i varje trappuppgång. Det finns även barnvagnsrum i entréplan samt cykelförråd på innergården.

Information Förening

Förening: Påskbergsgatan 10-12.

Allmänt om föreningen: Brf Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10 och 12. Föreningen består av två flerbostadshus med 34 lägenheter med en total bostadsarea om 1 839 kvm. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor. En tvättstuga per trapphus samt cykelförråd på innergården.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. Mycket trevlig förening med stabil ekonomi. I dagsläget finns det inga inplanerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-10-08.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar inplanerade framöver.

1985-1986 utfördes en större renovering av fastigheter. I samband med det gjordes ett stambyte.
2012 större översyn och rengöring av hissar och maskinrum.
2012-2013 större ommålning av trapphusen, entréer, dörrar och räcken. Samtliga belysningsarmaturer är utbytta till retromodeller med lågenergilampor passande husets byggnadsstil.
2013 installation av rörelsevakt i entrén samt ny uteplats på gården.
2014 installation av ny torktumlare samt fläkt i torkrummet. Samma år utfördes även installationsarbete av regnvattenränna med tiIhörande rör utanför 12an's gårdsentré samt renovering av miljörum.
I januari 2015, i samband med stormen Egon slets det loss flera plåtar från undertaket mot gatan. Dessa ersattes och översyn och förankring av resterande delar av undertaket utfördes.
2015 utfördes även en OVK-beskitning där vissa lägenheter fick anmärkningar och lägenhetsinnehavarna måste byta fläkt innan ombesiktningen.
2015 Nya fläktar på taken har installerats.
2015 Ny torktumlare är installerats och torkrummen är ommålade.
2016 OVK besiktning utfördes. Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.
2017 Nytt cykelförråd på innergården
2017 Cykelgarage på gården är uppfört för att frigöra ytterligare en garageplats.
2017 Ny portanläggning är installerad
2017 Utförd spolning
2019 Nybyggnation av balkonger
2019 Gjordes även underhåll (tätning/listbyte) av balkongdörrar som vetter ut mot Liseberg.

Parkering: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats. Kösystem tillämpas. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med korvgrillning.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning