Såld

Insynsskyddad gavellägenhet med bevarad originalcharm & fönster i tre väderstreck

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bögatan 43A

2:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 549 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Bögatan 43A,
412 72 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en ljus och rymlig gavellägenhet med fönster i tre väderstreck som ger fint ljusinsläpp och fin utsikt mot grönskande omgivningar. Här bor man insynsskyddat och tryggt i en lugn boendemiljö med trevliga grannar. Lägenheten har generös takhöjd och tidstypiska bevarade detaljer som fina originaldörrar i trä, platsbyggda garderober med överskåp och tidstypiska beslag, gjutjärnselement samt fönsterbänkar i marmor.

Tack vare att lägenheten ligger endast en trappa upp i huset i nära anslutning till uteplatsen så får man känslan av att ha en egen uteplats. Dessutom ställer sig styrelsen positiva till bygget av balkong. Likaså är de positivt inställda till att sälja råytan i källaren under bostaden. Detta ger möjlighet att bygga till ett rum i etage. Till bägge åtgärder måste bygglov sökas samt godkännas av föreningen.

Generöst utformat vardagsrum med gavelläge samt yteffektivt arbetskök med bra förvaring och utrymme för en mindre matplats. Sovrummet har ett rofyllt läge utan direkt insyn och goda förvaringsmöjligheter medan badrummet är utrustat med tvättmaskin och har en bevarad badrumsdörr med frostad glasruta som bidrar med charm samt rikligt ljusinsläpp från ett stort fönster.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats och skola inom kort avstånd. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. På 10 minuter är ni på Avenyn. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur, sjöar för svalkande bad och Skatås motionsanläggning. På nära håll ligger även Göteborgs fältrittklubb och GLTK med tennisbanor och gym. Flera närbutiker på gångavstånd (Tempo Skatås, Tempo Örgryte). Vid Bö affärscentrum finns även servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang samt blomsterbutik.

Lägenhetens 53 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt en klädkammare som bidrar med goda förvaringsmöjligheter. Ekparkett i original och vita väggar med en blommönstrad fondtapet. Lägenheten har fina bevarade originaldörrar och generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Yteffektivt kök med goda förvaringsmöjligheter i dubbla överskåp och fint ljusinsläpp. Köket har köksinredning i vitt, bänkytor i mörkgrå laminat och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis (Elektro Helios, 2016), frånluftsfläkt (Franke, 2017), diskmaskin (Cylinda, 2016) samt kyl med frys (Electrolux). Laminatgolv med underliggande originalparkett och ljusa nymålade väggar. Här ryms en matplats för två till tre personer. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp. Köket är delvis renoverat 2019.

Vardagsrummet är generöst utformat och har ett eftertraktat gavelläge med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Här finns plats för både soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Ekparkett med underliggande originalparkett och vitmålade väggar.

Rofyllt sovrum med originalparkett och fondvägg i en behaglig grå nyans. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i tre platsbyggda originalgarderober med överskåp och tidstypiska beslag. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har ljust sandfärgad plastmatta och ljusa helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, dusch med draperi samt en tvättmaskin (Bosch, 2017). Ett dubbelfönster bidrar med rikligt ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Badrummet stambyttes och renoverades 1996 men fick ny handfatskommod och blandare 2016 samt ny blandare till duschen 2018. Fin bevarad originaldörr med frostad glasruta som bidrar med charm.

Lägenheten har säkerhetsdörr vilket bidrar till att det känns extra tryggt.

Till lägenheten hör ett vind- och ett källarförråd.

Styrelsen ställer sig positiva till att sälja råytan i källaren under bostaden. Detta ger möjlighet att bygga till ett rum i etage. Likaså är de positivt inställa till bygget av balkong. Till bägge åtgärder måste bygglov sökas samt godkännas av föreningen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 549 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,81%. Andel av årsavgift är 4,16028%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 250 kr och hushållsel 200 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 98:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Övrigt: Styrelsen ställer sig positiva till att sälja råytan i källaren under bostaden. Detta ger möjlighet att bygga till ett rum i etage. Likaså är de positivt inställa till bygget av balkong. Till bägge åtgärder måste bygglov sökas samt godkännas av föreningen.

Information Förening

Förening: Brf Bögatan 43. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bögatan 43 består av 27 lägenheter varav 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2006 och köpte fastigheten 2008 (äger marken). Fastigheten är naturskönt belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren i uppgång C. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och mangelrum. I källaren finns även ett cykelrum. Gemensam gård med utemöbler och grill.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2046. Underhållsplanen uppdaterades 2018.
Föreningen har tagit in offerter gällande dränering av fastigheten, inga beslut tagna i dagsläget. Några av lägenheterna har fått bygglov för att bygga upp på vinden.
Planerade renoveringar de närmsta åren enligt underhållsplanen:
2019-2020 Byte av källarfönster samt renovering av entrédörrar.
2020-2021 Renovering av uppgångar.
Urval av utförda renoveringar:
1999 Stambyte samt renovering av kök och badrum.
1998 Byte av lägenhetsfönster i syd och västlig riktning.
2002 Balkongrenovering.
2009 Byte takfläktar.
2009 Omfogning av tegelfasader i väst, syd och östlig riktning.
2009 Omläggning yttertak och stuprör. Samma år gjordes även en OVK.
2011 Kodlås till entrédörrar.
2012 Byte lägenhetsdörrar.
2013 Renovering av lokal i källaren.
2014 Byte lägenhets- och trapphusfönster.
2015 Byte av elsystem och elstammar till samtliga lägenheter.
2017-2018 Fläktbyte av samtliga takfläktar samt i samtliga lägenheter.
2018 Godkänd OVK samt installation av 3-fas till samtliga lägenheter.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 14 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 450kr/mån.Till platserna är det kö. Svårt att säga kötid då det beror på omsättning. Fri parkering i området.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och Internet via Comhem.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter