Såld

Renoverad 60-tals charm med fantastiska ytor

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kalkongatan 12

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 220 kvm
Biarea:
ca 59 kvm
Byggår:
1968
Tomtarea:
ca 1 701 kvm
Adress:
Kalkongatan 12,
431 63 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Med ett högt och vackert utsiktsläge längst in på en återvändsgata finner vi detta trivsamma välrenoverade hem med plats för den stora familjen. Bostaden som är fördelad på två plan inrymmer fem bra sovrum samt tv-rum och hobbyrum. Två renoverade badrum och gott om förvaringsutrymme. Det övre planet består av ett imponerande vardagsrum med en värmande braskamin. Öppen planlösning med matsalen intill köket och härifrån har man utgång till en skyddad uteplats på husets baksida med en fin utsikt över berggrunden och naturen. Entréplanet bjuder på en välkomnande rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Stort ljust allrum med många fönster samt ett hobbyrum varifrån garaget nås. Sovrum samt badrum, klädkammare/förråd och tvättstuga. Garage samt ytterligare parkeringsplatser på uppfarten. Bostaden är besiktigad och protokollet finns under dokument och länkar. Varmt välkommen på visning till ett hem där hela familjen trivs!

Bostadens disposition:

Entréplan
Här möts man av en rymlig och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter. Förrådet under trappan är perfekt för skor och ytterkläder. Marmorgolv i hela hallen ända ut till andra sidans groventré. Intill hallen finns ett nyrenoverat sovrum med plats för två sängar. Parkettgolv. I suterrängplanet finns också ett generöst allrum med stora fönsterpartier som vetter ut mot husets framsida och trädgården. Parkettgolv. Rejält hobbyrum med fint stengolv. Från rummet nås garaget samt ett förråd. Tvättstuga samt stor klädkammare/förråd. Helkaklat renoverat badrum (våtrumsintyg finns). Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat, kommod, badrumsskåp samt eluppvärmd handdukstork. Bakom de spegelförsedda skjutdörrarna står bergvärmepumpen. Stilrent utförande med vita stora kakelplattor på väggarna samt mörkgrått klinkergolv. Skön underliggande golvvärme.

Övre plan
Från hallen leder en trappa oss upp till övre plan där vi möts av det fantastiska vardagsrummet som har stora fönsterpartier och vacker utsikt över nejden. Utgång till balkong i soligt läge. Centralt på övre plan finns en vacker braskamin som skänker värme och stämning åt rummet. Parkettgolv i original. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matplatsen och köket och härifrån har man utgång till husets stenbelagda baksida samt en träaltan. Köket är stort med gott om förvaring och arbetsytor. Köksinteriören består av luckor i björk samt massiva bänkskivor av ek och sten. Rostfri gasspis samt fläkt, kyl, frys och inbyggnadsmikro. Parkettgolv.

Övervåningen har också fyra fina sovrum, samtliga med garderobsförvaring och i god storlek. Huvudsovrummet har dessutom utgång till husets baksida samt en walk in closet med fönster. Rummen har parkettgolv. Badrummet på övre plan har både badkar och dusch. Helkaklat med vitt kakel på väggarna samt grått klinkergolv. Här finns ett dubbelt handfat, wc samt badrumsskåp. Trevligt med fönster för det naturliga ljusinsläppet. Intill badrummet finns dessutom en gästtoalett, även denna är renoverad med kakel på väggarna och klinker på golvet vilket matchar det intilliggande badrummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 446 000 kr varav byggnadsvärde 3 522 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 40 000 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 22 000 kr/år, försäkring 10 000 kr/år, och vatten/avlopp 8 000 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen. I posten VA ingår vatten, avlopp och renhållning.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Strutsen 1.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med garage i suterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1968.

Senaste renovering/ombyggnad: Nuvarande ägare förvärvade huset 2007. Samma år installerades bergvärme samt att man dränerade husets fram och kortsidor. Ca 2008 dränerades baksidans mur. 2009 byttes samtliga fönster utom sidoljus vid entrédörren. 2009 renoverades tegelfasad mot söder och i samband med detta hydrofobrerades fasad mot söder. 2011 renoverades taket. 2016 har sovrum 1 intill entrén fått ny golvkonstruktion med nivellsystem vilket är passivt ventilerat. För övriga renoveringar och förbättringar, se frågelistan.

Storlek: Boarea ca 220 m², biarea ca 59 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 5-6 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Suterräng. Stomme: Murverk, lättbetong. Fasad: Tegel samt trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glas isoler samt kopplade fönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme med radiatorer samt elvärmegolv.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 84 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-12.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber installerades 2016.

Uteplats: Skyddad uteplats på husets baksida vilken nås från köket. Uteplats även på huset framsida.

Tomt: Spännande tomt med gräsmatta, träd, buskar och planteringar. Hör finns även en fontän samt en liten grotta för familjens små äventyrare.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning