Såld

Renoverad 60-tals charm med fantastiska ytor

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kalkongatan 12

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
8 rum
Boarea:
ca 220 kvm
Biarea:
ca 59 kvm
Byggår:
1968
Tomtarea:
ca 1 701 kvm
Adress:
Kalkongatan 12,
431 63 Mölndal

Beskrivning

Med ett högt och vackert utsiktsläge längst in på en återvändsgata finner vi detta trivsamma välrenoverade hem med plats för den stora familjen. Bostaden som är fördelad på två plan inrymmer fem bra sovrum samt tv-rum och hobbyrum. Två renoverade badrum och gott om förvaringsutrymme. Det övre planet består av ett imponerande vardagsrum med en värmande braskamin. Öppen planlösning med matsalen intill köket och härifrån har man utgång till en skyddad uteplats på husets baksida med en fin utsikt över berggrunden och naturen. Entréplanet bjuder på en välkomnande rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Stort ljust allrum med många fönster samt ett hobbyrum varifrån garaget nås. Sovrum samt badrum, klädkammare/förråd och tvättstuga. Garage samt ytterligare parkeringsplatser på uppfarten. Bostaden är besiktigad och protokollet finns under dokument och länkar. Varmt välkommen på visning till ett hem där hela familjen trivs!

Bostadens disposition:

Entréplan
Här möts man av en rymlig och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter. Förrådet under trappan är perfekt för skor och ytterkläder. Marmorgolv i hela hallen ända ut till andra sidans groventré. Intill hallen finns ett nyrenoverat sovrum med plats för två sängar. Parkettgolv. I suterrängplanet finns också ett generöst allrum med stora fönsterpartier som vetter ut mot husets framsida och trädgården. Parkettgolv. Rejält hobbyrum med fint stengolv. Från rummet nås garaget samt ett förråd. Tvättstuga samt stor klädkammare/förråd. Helkaklat renoverat badrum (våtrumsintyg finns). Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat, kommod, badrumsskåp samt eluppvärmd handdukstork. Bakom de spegelförsedda skjutdörrarna står bergvärmepumpen. Stilrent utförande med vita stora kakelplattor på väggarna samt mörkgrått klinkergolv. Skön underliggande golvvärme.

Övre plan
Från hallen leder en trappa oss upp till övre plan där vi möts av det fantastiska vardagsrummet som har stora fönsterpartier och vacker utsikt över nejden. Utgång till balkong i soligt läge. Centralt på övre plan finns en vacker braskamin som skänker värme och stämning åt rummet. Parkettgolv i original. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matplatsen och köket och härifrån har man utgång till husets stenbelagda baksida samt en träaltan. Köket är stort med gott om förvaring och arbetsytor. Köksinteriören består av luckor i björk samt massiva bänkskivor av ek och sten. Rostfri gasspis samt fläkt, kyl, frys och inbyggnadsmikro. Parkettgolv.

Övervåningen har också fyra fina sovrum, samtliga med garderobsförvaring och i god storlek. Huvudsovrummet har dessutom utgång till husets baksida samt en walk in closet med fönster. Rummen har parkettgolv. Badrummet på övre plan har både badkar och dusch. Helkaklat med vitt kakel på väggarna samt grått klinkergolv. Här finns ett dubbelt handfat, wc samt badrumsskåp. Trevligt med fönster för det naturliga ljusinsläppet. Intill badrummet finns dessutom en gästtoalett, även denna är renoverad med kakel på väggarna och klinker på golvet vilket matchar det intilliggande badrummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 446 000 kr varav byggnadsvärde 3 522 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 40 000 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 22 000 kr/år, försäkring 10 000 kr/år, och vatten/avlopp 8 000 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen. I posten VA ingår vatten, avlopp och renhållning.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Strutsen 1.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med garage i suterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1968.

Senaste renovering/ombyggnad: Nuvarande ägare förvärvade huset 2007. Samma år installerades bergvärme samt att man dränerade husets fram och kortsidor. Ca 2008 dränerades baksidans mur. 2009 byttes samtliga fönster utom sidoljus vid entrédörren. 2009 renoverades tegelfasad mot söder och i samband med detta hydrofobrerades fasad mot söder. 2011 renoverades taket. 2016 har sovrum 1 intill entrén fått ny golvkonstruktion med nivellsystem vilket är passivt ventilerat. För övriga renoveringar och förbättringar, se frågelistan.

Storlek: Boarea ca 220 m², biarea ca 59 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 5-6 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Suterräng. Stomme: Murverk, lättbetong. Fasad: Tegel samt trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glas isoler samt kopplade fönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme med radiatorer samt elvärmegolv.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 84 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-12.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber installerades 2016.

Uteplats: Skyddad uteplats på husets baksida vilken nås från köket. Uteplats även på huset framsida.

Tomt: Spännande tomt med gräsmatta, träd, buskar och planteringar. Hör finns även en fontän samt en liten grotta för familjens små äventyrare.

Planritning