Såld

Gavellägenhet med våningskänsla, hög kvalité & tidlös elegans

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sten-Åke Cederhöks gata 3A

4:a Örgryte Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 104 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 99 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sten-Åke Cederhöks gata 3A,
412 49 Göteborg
Husets pampiga entre
Husets pampiga entre
Föreningens gemensamma lokal. Plats för alla vänner!
Föreningens gemensamma lokal. Plats för alla vänner!

Beskrivning

Välkomna till en fin lägenhet med en skön våningskänsla, generösa ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, generös takhöjd och gedigna materialval med hög kvalité. Flera välvalda och påkostade tillval har även gjorts som bland annat vitpigmenterade ekgolv, inbyggt solskydd på norrfasad, lamellgardiner,bäkskiva i köket i Silestone komposit, extra bred induktionshäll, duschvägg som sträcker sig ända upp till taket och takdusch samt inglasning av balkong. Lägenheten har ett eftertraktat gavelläge där rummen ligger i fil vilket bidar till att sällskapsytorna separeras från de mer privata delarna. En lyxig detalj är att bostaden är radiatorfri med underliggande golvvärme i alla rum. Vardagsrum och kök bjuder in till social samvaro och präglas av generösa fönsterpartier med skjutdörrar ut till lägenhetens stora inglasade balkong. Tre bra sovrum samt både badrum och separat gästtoalett med tvättavdelning. Goda förvaringsmöjligheter i garderober som sträcker sig från golv till tak samt en klädkammare.

Huset har vunnit Kasper Sahlins arkitekturpris 2016 och arkitekten har ritat husen utifrån idén om att skapa dåtidens våning i modern tappning. Föreningen arbetar aktivt med energieffektiva system och har iordningställt en pampig entré som påminner om en lobby på ett bättre hotell. Ni erbjuds även vackert utformade gemensamhetslokaler samt relaxavdelning med bastu i byggnaden.

Brf Studio 1 präglas av de vackra och hållbara. Arkitekturen är vilsam för ögonen, nästan rogivande. Husen liknas vid moderna villor men på höjden. På insidan ligger rummen i fil och ger fantastiska siktlinjer. Fasaden är murad i ett danskt, massivt tegel med hög hantverkskänsla. Huset och fasaden ska inte åldras utan patineras. Bli vackrare med åren. Konstnärlig utsmyckning är en självklar del av byggnaden och husens identitet och själ. Här bor du med lövskogens fågelkvitter utanför dörren, hav av vitsippor bland bäckarna på våren och Avenyn bara en cykeltur bort. Du behöver bara gå ut genom din port eller öppna upp de stora dörrarna till din balkong för att mötas av en vacker och rogivande natur. Längtar du efter avkoppling eller utmaningar? Det spelar ingen roll, löpspår, promenadvägar, badplatser, ridstigar, golfbanor, skatås friluftsområde och hela delsjöområdets naturreservat ligger för dina fötter.

Läget i Örgryte Torp gör att man inte behöver välja mellan avkoppling och aktiviteter samt skogens lugn och stadens puls. Runt knuten nås slottet Stora Torp som namngivit området samt Delsjöns naturreservat med en trevlig sandstrand. I anslutning till badplatsen finns möjlighet att hyra kajak, rida, ta en fika i kaffestugan samt spela 18 hål på Delsjöns golfklubb. En kort promenad bort finner ni Skatås friluftsområde och innerstadens myller med restauranger, shopping och hela Göteborgs nöjesliv finns bara några hållplatser bort. Inom cykelavstånd, vid Liseberg eller Munkebäck, ligger även några av Göteborgs bästa mataffärer. 2 minuter från dörren ligger närmsta spårvagnshållplats, Bögatan där spårvagn nr 5 går med täta turer. Det tar endast ett par minuter till Liseberg och centrum. För er som pendlar kommer man smidigt ut på Riksväg 40 till Landvetter flygplats alternativt E6 i norr- eller södergående riktning.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en generös garderob med spegelskjutdörrar och inredning från ELFA. Lägenheten har genomgående vitpigmenterade ekgolv och vitmålade väggar som ger en neutral bas för er att inreda efter. Ni har även lyxen att ha underliggande golvvärme i hela lägenheten och en ovanligt generös takhöjd om ca 2,8 m vilket ger en fantastisk rymd.

Lägenheten har kök och vardagsrum i en delvis öppen planlösning som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Via stora skjutdörrar når ni även bostadens väl tilltagna och inglasade balkong både från köket och vardagsrummet.

Köket har tidlösa materialval som vita släta luckor med handtag i ek och bänkskiva i Silestone komposit. Välgenomtänkt utformat där man tar tillvara på den generösa takhöjden så överskåpen går ända upp till taket samt byggt in sockellåda. Kvalitativa vitvaror som utgörs av extra bred 80cm induktionshäll med passade fläkt, inbyggnadsugn från Siemens, inbyggd mikro i skåp, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för ett större matbord för stora middagssällskap.

Vardagsrumsdelen har gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel.

Lägenheten har tre sovrum varav två med ett härligt gavelläge och stora fönsterpartier i två väderstreck. Två av sovrummen har även goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober som sträcker sig från golv till tak.

Stilrent helkaklat badrum. Inredningen består av en wc, handfatskommod, handdukstork samt duschhörna med takdusch från Tapwell samt duschvägg i klarglas som sträcker sig från golv till tak.

Till sist erbjuder lägenheten en gästtoalett som har en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande laminatbänkskiva i ljusgrå sandsten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 104 kr/mån. Avgiften är uppdelad i en driftdel 1 811kr, en kapitaldel 3 081kr samt en kostnad om 212 kr för TV, internet och IP-telefoni via Telia Triple Play . Vatten, värme och el mäts individuellt och kontinuerligt där faktisk förbrukning för respektive månad aviseras med 5 månaders fördröjning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,7482%. Andel av årsavgift kapitaldel 2,57082 och andel av årsavgift driftdel 2,06464.

Driftkostnad: Individuell mätning av varm- och kallvatten samt el uppskattas kosta ca 550kr/mån. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2122/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 99 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Stor inglasad balkong som nås med skjutdörrar från både kök och vardagsrum. Balkongen har golv i cederträ.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 72 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-26.

Övrigt: Lägenheten disponeras som 4 rum och kök men är registrerad som 3,5 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 1 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen HSB brf Studio 1 i Göteborg är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Bostadsrättsföreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen äger fastigheten Torp 50:8. Det finns i denna fastighet sammanlagt 59 st lägenheter och 44 st garageplatser i källarplan. Totala lägenhetsytan är 4 738kvm. I fastigheten finns bostadshu med adresserna Sten-Åke Cederhöks gata 1 och 3. Föreningen köpte fastigheten 2014 (äger marken).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen på källarplan i hus 2. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner - den ena större, torktumlare, torkskåp, strykbräda och mangel. I föreningen finns även en gästlägenhet, två aktivitetsrum/styrelserum, två barnvagnsrum, ett cykelrum, en hundtvätt utanför entrén samt ett relaxrum och bastu.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Kommande/gjorda renoveringar: Husen i föreningen var klara för inflyttning i juni 2016 och 5-årsgarantin gäller sålunda fortfarande. Inga renoveringar är planerade men avsättningar görs varje år till den yttra underhållsfonden för framtida underhåll.
2018 utfördes en 2-årsbesiktning.

Parkering: I föreningen finns 44 garageplatser i källarplan dit hissen går hela vägen ner. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad (+300 kr/månad om det finns förråd i anslutning). I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser i området.

TV och bredband: TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan föräldrar och barn med uppdelningen 90/10 förutsatt att barnet som bor i lägenheten är över 18 år.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/studio1/.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning