Såld

Vackert belägen med fin utsikt och solig balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Nicklas Arnesson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kabelgatan 10

3:a Majorna / Gråberget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 792 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1952
Adress:
Kabelgatan 10,
414 57 Göteborg

Beskrivning

Äntligen erbjuds möjligheten att förvärva en 50-tals pärla med optimal planlösning med fönster i tre väderstreck! Bostaden är i mycket gott skick med kök som är fullutrustat. Vardagsrummet är lättmöblerat och har en läcker vinkel där även utgång till balkongen nås. Balkongen ligger i skönt sydvästligt läge med sol större delen av dagen och bjuder på vacker vy. Genomgående ljusa ytskikt och ek-parkettgolv, här är det bara att flytta in och trivas. Tryggt boende i eftertraktade Brf Gråberget i charmiga Majorna med närhet till affärer, restauranger och kommunikationer samt endast 10 min till city.

Rumsbeskrivning: Hall
Ljus och inbjudande hall med plats för direkta avhängningsmöjligheter. Längre in nås en tacksam klädkammare för gott om förvaring. Hallen utsmyckas med ett originalgolv i stavparkett som vävs ihop vackert med fiskbensparkett i vardagsrummet. Väggarna pryds utav en ljus färgnyans som målats 2011.

Badrum
Badrum med vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet. Badrummet är utrustat med ny badrumsinredning (2011) med wc, handfat, handdukstork och badkar.

Sovrum
Mysigt sovrum som i dag nyttjas som barnrum. Bra storlek där både säng och skrivbordsyta ryms. På golvet ligger ett parkettgolv och ljusa väggar.

Kök
Tidlöst kök från Marbodal med vit köksinredning. Fullutrustat kök med kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, keramikhäll och fläkt. God förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor och väl tilltagen matplats som vetter mot vardagsrummet. Nytt golv sattes in 2008, Ek-parkett.

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum som har en läcker vinkel där utgång finns till balkongen som ligger med skönt solläge i sydväst. Lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. På golvet ligger den vackra fiskbensparketten samt ljusa väggar.

Sovrum
Större sovrum där man får plats med dubbelsäng med tillhörande sidobord utan problem. Bra förvaring genom flertalet garderober. Parkettgolv i original och ljusa väggar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 792 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten samt grundutbud utav kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel av årsavgift är 0,22221%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på årstid samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Majorna 153:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 39/1104.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7, hiss finns.

Byggår: 1952.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 70 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Internet: Bredband via fiberoptik med hastighet på 100 Mbit/s från Bredbandsbolaget.

Bilplats: Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är ca 350 kr och för varmgarage 750 kr. Det finns även fyra MC-platser som kan hyras för ca 175 kr. Kön till p-plats är bör kontrolleras hos föreningen om det skulle vara en avgörande faktor och till garage rekommenderas desamma. Boendeparkering finns på vissa delar av gatorna i området.

Energideklaration: Energiprestanda 145 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Det finns ett stort förråd på vinden, matkällare samt källarförråd. För övrigt finns även gästlägenhet, cykelförråd, samlingslokal, målerilokal, snickerilokal, Nyrenoverad bastu med fin utsikt över berget och älven samt tvättstuga med torkrum i samma uppgång som lägenheten. Grovtvättstuga finner man i samma hus som samlingslokalen.

Information Förening

Förening: HSB Gråberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 569 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Gråberget består av 569 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler. Husen byggdes 1952 (ombyggt 1988) och marken upplåts med tomträtt. Föreningens adresser är Kabelgatan 8-30 och 33-41, Vantgatan 1, 2 och 3 samt Kravellgatan 1. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper fram till 2022-01-07.

Egen "öppen förskola" varje tisdag klockan 14-16, med nystart den 3 september 2019.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gästlägenheter (Kabelgatan 22 samt Kabelgatan 35 E), hobbyrum (Kabelgatan 37), bastu (Vantgatan 2 C) med en fantastisk utsikt samt en samlingslokal (Vantgatan 3). Föreningen har även flera mysiga uteplatser med grillmöjlighet, lekplats samt odlingslotter. Det finns också cykel- samt barnvagnsutrymme.

Föreningens ekonomi: Förening med stabil och god ekonomi där den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% 1 januari 2019 och 5 % inför 2020, kontrollerat med föreningen 20200326.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan. I dagsläget pågår spolning och filmning av stammarna. Man kommer även se över och reparera system för avlopp, dagvatten och dränering. Nästa stamrenovering är planerad till 2036. Färdigställande av nyanlagda p-platser, inklusive ca åtta elbilsplatser. För mer pågående och kommande renoveringar se årsredovisningen 2018.
Urval av utförda renoveringar:
1985-88 genomfördes ett omfattande stambyte och föreningen fick då nytt el- och VA-system, samtidigt helrenoverades samtliga badrum.
2004-2007 genomfördes målning och renoveringsarbeten av balkonger.
2007 renoverades hissar.
2013 målades och renoverades trapphus
2014 renoverades fasaderna på Kabelgatan 8-14
2015 renoverades samlingslokalen, expeditionen, bastun samt gästlägenheten på Kabelgatan 22.
Under 2019 planeras följande:
Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) på Vantgatan 1, 2 och 3
Slutförande av omfattande åtgärder mot inbrott.
Reparation av husens system för avlopp, dagvatten och dränering
Fortsatt översyn av fasader och balkonger
Renovering och breddning av p-platser
Färdigställande av nyanlagda p-platser, inklusive 8 elbilsplatser
Fortsatt arbete med en långsiktig lösning för cyklar.
Fortsatt översyn av trädsituationen, ink på kommunens mark.
Åtgärdande av markytan utanför Kabelgatan 8 och 16, inkl gångstigen.
Förbättringar vid lekplatsen.

Parkering: Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är ca 350 kr och för varmgarage 750 kr. Det finns även fyra MC-platser som kan hyras för ca 175 kr.Det finns även laddstationer för elbilar. I dagsläget är det kö till parkering samt garage. Boendeparkering finns på vissa delar av gatorna i området.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem och höghastighetsbredband via Comhem alternativt Telenor.

Övrigt: Föreningen har som krav att köparna måste bo permanent i lägenheten. Fötroendeman Eje Andersson kontaktar alltid alla köpare innan godkännande och bokar även in en tid för ett möte.
För mer information se föreningens hemsida; www.hsbgraberget.se.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning