Stilfullt renoverat hem med solig uteplats

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Norra Nedanvägsgatan 6C

2:a Mölndal Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
2 395 000 kr
Avgift:
4 142 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Byggår:
1968
Adress:
Norra Nedanvägsgatan 6C,
431 62 Mölndal

Beskrivning

Nu erbjuds en riktigt läcker totalrenoverad lägenhet med allt man önskar av sitt hem och mer därtill. Exklusiva smakfulla material och hög trivselfaktor! Helkaklat badrum med lyxigt spabadkar, golvvärme samt både tvättmaskin och torktumlare för maximal komfort och enkelhet i vardagen. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng i insynsskyddat läge med utgång till den härliga privata uteplatsen som ligger i bästa solläge och blir som en egen liten trädgård. Fullutrustat kök från Epoq med diskmaskin, goda arbetsytor och hög standard på den maskinella utrustningen. Vardagsrummet är rymligt med plats för större soffa och annan möbel. Genomgående stilfulla och enhetliga materialval som ljus parkett, spotlights och vita släta väggar. Mycket god förvaring i nya fräscha garderober. På promenadavstånd nås Mölndals centrum och Gallerian med diverse butiker, restauranger och all önskvärd service nära skolor, förskolor, natur och ypperliga kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Hall med gott om plats för kläder i två platsbyggda garderober bakom spegelskjutdörrar, vacker parkett som löper vidare in i bostadens alla rum och vita släta väggar samt spotlights i tak.

Vardagsrummet är rymligt och har plats för soffa och annat möblemang, samma fina parkettgolv även här i kombination med vita väggar, dessutom som en extra läcker detalj en högklassig fondvägg i gråa nyanser.

Köket har en fin matplats där 4-6 personer får plats runt bordet. Inredningen från Epoq är modernt med vita snickerier, fullhöjdskyl-och frys i rostfritt, keramisk spishäll och diskmaskin i rostfritt som matchar den snygga fläktkåpan. Mycket goda arbetsytor och snygg belysning.

Badrummet är lyxigt och stort och inrymmer både ett stort bubbelspa-bad och tvättmaskin samt torktumlare. Stilsäkert helkaklat i vitt och grått med häftiga detaljer och golvvärme.

Sovrummet är luftigt och inbjudande, även här med samma fina parkettgolv och vita väggar. Gott om plats för dubbelsäng. Snygg och praktisk garderob bakom spegelskjutdörrar.

Via sovrummet når man den ljuvliga uteplatsen i soldränkt läge. Här får man plats med solstolar, växter och matbord i en egen privat oas att njuta av - Ett boende för dig med höga krav helt enkelt!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 395 000 kr

Avgift: 4 142 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,61%. Andel av årsavgift är 0,65%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 250 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 82/1001.

Byggår: 1968.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Bilplats: Föreningen har 145 parkeringsplatser med separat kö.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 123 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-12-28. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Katrineberg i Mölndal .

Allmänt om föreningen: Brf Katrineberg i Mölndal äger fastigheten Katrineberg 1 i Mölndals kommun vilken förvärvades 2005. Fastigheten bebyggdes år 1968 och består av 3 flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 11 743 kvm och fördelat på 136 lägenheter med en samlad yta om 10 725 kvm samt lokaler om 1 018 kvm. Av dessa lägenheter är 128 upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt.


Lägenheter är fördelade enligt nedan:
1 rok 15st
2 rok 44st
3 rok 38st
4 rok 36st
5 rok 3st.

Föreningens ekonomi: Inga avgiftshöjningar på gång just nu, kontrollerat med styrelsen 2019-01-11.

Kommande/gjorda renoveringar: Renoveringar:
2006 byggdes balkongerna ut.
2009-2010 renoverades delar av fasaden.
2012 installerades två nya värmeväxlare till uppvärmningsenheten.
2013 utfördes underhåll av altaner.
2014 renoverades tegelfasaden.
2015 fortsatte fasadrenoveringarna och i samband med detta byttes takhuvar som var felaktigt utformade på fläktsystemet.
2017 genomfördes OVK-besiktning med godkända resultat.


Föreningen håller just nu på att justerar deras underhållsplan, där det talas om relining, fönsterbyte och dränering men föreningen har inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen har 145 parkeringsplatser med separat kö.

Övrigt: De tre gemensamma tvättstugor är belägna på källarplan. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum för medlemmarna att nyttja.
Föreningen har även en expedition.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning

Counter