Såld

Attraktiv tvåa med stor potential

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se
Alexander Ryberg
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Föreningsgatan 3A

2:a Vasastaden / Annedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 967 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 63 kvm
Våning:
3/8, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Föreningsgatan 3A,
411 27 Göteborg

Beskrivning

I attraktiva Vasastaden/Annedal tre våningar upp i huset ligger denna 2:a. Utmärkt läge med innerstadens rikliga utbud några minuter bort. Öppet och socialt vardagsrum med utgång till bostadens balkong. En bostad med möjlighet att sätta sin egen prägel på. På bottenvåningen Föreningsgatan 1B finns föreningens festlokal med kök, gästlägenhet och relaxavdelning med bastu.

På Föreningsgatan bor man i ett lugnt område som gränsar till Linné, Vasastaden och Annedal. Vill ni koppla av är natursköna Slottsskogen och botaniska trädgården självklara val. Vill ni istället stilla shoppingbegäret eller äta på trevliga restauranger så finns det oändliga valmöjligheter åt alla väderstreck. Goda kommunikationer med 2:ans spårvagn strax utanför porten.
Det lugna och fridfulla läget mitt emellan Vasastans, Linnés och Hagas fantastiska puls är näst intill oslagbart. Lägg därtill ljuvliga grönområden i närområdet och fullträffen är ett faktum!

Bostadens 63 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Redan ett steg in i lägenheten slås man av den öppna och luftiga planlösningen. Vardagsrummet till vänster och köket till höger känns inbjudande för social samvaro. Ett perfekt boende för både paret och för singeln!

Från hallen nås samtliga rum i lägenheten. Väggarna kläds av ljus tapet och golvet består av ljusbrun parkett. Fyra rymliga garderober och plats för avhängning av ytterkläder.

Vardagsrummet är stort och lättmöblerat. Parkettgolv och väggar i en ljus nyans. Utgång till balkongen i soligt läge. Här är mysfaktorn hög!

Köket ligger till höger om hallen och är bevarat i original. Vitvarorna består av vit spis, ugn och fläkt, vit kyl och frys. Väggarna präglas av en ljusare tapet och golvet av brunt laminat.

Sovrummet är rofyllt och här finns gott om plats för en dubbelsäng. Laminatgolv, ljusa väggar och plats för goda förvaringsutrymmen.

Badrummet består av wc, handfat, duschkabin och tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 967 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Från och med juli 2020 kommer det tillkomma ett obligatoriskt tillägg om 159 kr/mån som avser tv och bredband från leverantören Sappa.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,73%. Andel av årsavgift är 0,72%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 345 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Annedal 6:15.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 222.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 8, hiss finns.

Byggår: 1975.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 63 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Bilplats: Det finns ett parkeringsgarage i huset med ca 40 platser för bilar och två för MC. Det finns en kölista upprättad och du kan sätta upp dig genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 138 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-12-27.

Information Förening

Förening: Brf Grimberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 148 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Grimberget tillträdde som ägare till fastigheten Annedal 6:15 den 1 juni år 2005. Fastigheten består av 148 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt, 1 hyresrätt och 1 hyresrättslokal fördelade på 4 huskroppar med adress Föreningsgatan 1-3.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor som är belägna på bottenvåningen i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och mangel. På bottenvåningen Föreningsgatan 1B finns föreningens festlokal med kök, gästlägenhet och relaxavdelning med bastu. Vindsutrymmet i varje hus rymmer de boendes förråd. Varje trappuppgång har en uppgång till respektive vind, där varje enskild lägenhet har ett förråd. Därutöver finns möjlighet att hyra extra förråd i bottenvåningen i hus 3B. På baksidan finns en grön och lummig uteplats med sittmöjligheter och grillplats.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god, de har dessutom kvar en hyresrätt som utgör en dold tillgång då intäkten för den kommer tillfalla bostadsrättsföreningen den dagen den säljs. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Senaste avgiftsjusteringen/ökningen gjordes 2013-07-31.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.

Genomförda renoveringar:
Fasadrenovering, takomläggning och byte av alla fönster, hissarna är renoverade samt färdigställning av innergården med plattläggning och planteringar har skett. Grunden är delvis renoverad i samband med garagerenoveringen. Frånluftsfläktarna för ventilation har bytts i föreningens alla fyra hus. Ny värmestyrning för inomhusklimatet har installerats.
2014 Under senhösten genomfördes spolning och filmning av samtliga avloppsstammar samt de vertikala stammarna. Relining av stammarna följer underhållsplanen. Brandsläckare installerades på alla vindar och i alla trappuppgångar.

2015 Utfördes garantibesiktning av fönster, fasad, tak och bjälklag.
2016 Byttes samtliga äldre lägenhetsdörrar ut mot säkerhetsdörrar. Trapphusen målades om och fick nytt golv och tak. Nytt, enkelt bokningssystem för tvättstugan infördes där man kan boka via en app eller på internet.
2017-2018 Utfördes dräneringsarbete runt fastigheten. Trädgården och innergården upprustades men nya planteringar och grillplats med nya utemöbler samt nya planteringar.

2020 - föreningen kommer utföra en relining av stammarna i samtliga hus.

Parkering: Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser. Det finns en kölista upprättad och du kan sätta upp dig genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen.

TV och bredband:

Föreningen har i juli 2020 slutit ett nytt avtal med Sappa som kommer leverera tv/bredband. I avtalet kommer det ingå ett digitalt grundutbud av kanaler och bredbandsförbindelser med maximal hastighet till alla medlemmar. Detta kommer medföra ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften för samtliga medlemmar om 159 kr/mån, då för tv och bredband.

Övrigt: Köparna rekommenderas att besöka föreningens informativa hemsida: www.brfgrimberget.se.

Annedal

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning