Såld

Högst upp i huset, magisk utsikt och läge mot Kråkängsparken

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordhemsgatan 41 C

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 818 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 90 kvm
Våning:
5/6, hiss
Adress:
Nordhemsgatan 41 C,
413 06 Göteborg

Beskrivning

På Göteborgs omåttligt populära Nordhemsgatan, erbjuds nu denna charmiga trea med magisk utsikt att förvärva. Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan där ni förutom Linnestadens röda takåsar ser den gyllene kronan på Skansen och hamninloppet med kranarna.
Fastigheten består av en byggnad från sekelskiftet och bostaden är i gott skick och alla ytskikt är genomgående ljusa tillsammans med stora fina fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp. Ni erbjuds ett generöst tilltaget vardagsrum för umgänge i goda vänners lag, kök i vitt med bra förvaringsmöjligheter och arbetsyta, ett stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter, ett mindre rum som idag disponeras som sovrum. Det mindre rummet uppmäter ca 8 kvm och räknas inte med i boytan om 82 kvm utan går under biyta pga. av lägre takhöjd och utgör således inte heller grund för avgift till föreningen. Slutligen en hall med goda förvaringsmöjligheter och ett rymligt badrum med badkar. Kort och gott, ett hem för er att trivas i!
Den omtalade Kråkängen, ett privat grönområde med växtlighet och lekmöjlighet är det bara de närliggande fastigheterna som har tillgång till. Brf Svarte Oliven har en del i samfälligheten som förvaltar parken. Föreningen har även beslutat att söka bygglov för balkonger och i dagsläget arbetas det med att ta fram bygglovshandlingar. Se alternativ planlösning för inspiration.

Linné är en stadsdel som berör och få är de som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra samtidigt som stamgästernas klirrande glas hörs från de trevliga restaurangerna och en doft av nyrostat kaffe letar sig ut från områdets mysiga caféer. Hela stadsdelen genomsyras av en trygg och avkopplande atmosfär och det är lätt att fatta tycke för dess genuina charm.

Bostadens ca 90 (82 + 8) kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt hissen eller trapporna ta er upp till det högsta originalplanet och kliv in i hallen. Direkt till er vänster finns det plats för ytterkläder och skor, vidare in finner ni även möjlighet till möblering för ytterligare förvaring.

Det generösa vardagsrummet öppnar upp sig till höger från hallen och här är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Två stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i den ljusa färgsättningen på vägg. Här har ni även magisk utsikt över den grönskande Kråkängen. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel samt en läshörna eller matplats för den som önskar. På golvet ligger parkett.

I anslutning till vardagsrummet har ni det stora rofyllda sovrummet. Även här två fina fönsterpartier med utsikt mot Kråkängen som härligt ljusinsläpp till den grågröna kulören på vägg. I rummet kan ni möblera med en dubbelsäng och avlastningsmöbel. Gott om förvaring finns via en hel garderobsvägg. På golvet ligger även här parkett.

Går ni vidare ut genom hallen igen kommer ni till bostadens kök. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp samt i en köksö som även bidrar till god arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Här kan hela familjen hjälpas åt att förbereda middagen och duka upp till ett större matsalsbord för minst 6-8 sittande gäster intill det fina fönsterpartiet. Här har ni även vidsträckt utsikt över Linnés takåsar, bort till Kungshöjd och hamninloppet med kranarna.

Det mindre rummet är ett mysigt krypin som antingen kan disponeras som sovrum, kontor, gästrum eller förvaring. Ett takfönster låter ljuset flöda fritt.

Badrummet har kaklade väggar och ljus våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp och badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 818 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,065%. Andel av årsavgift är 6,31095%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 565 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 420 kr/mån.
Driftskostnaderna är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31501/1501.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6, hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 90 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Registrerad 82 kvm boa. 8 kvm bia enligt säljare.
Bostaden är reg 2 ROK, disponeras som 3 rok enligt nuvarande planlösning. 82 kvm bo + 8 kvm biyta.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett vindsförråd i uppgång B.

Information Förening

Förening: Brf Svarte Oliven.
I föreningen finns 20 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Svarta Oliven förvärvade år 2018 fastigheten Göteborg Olivedal 3:6. En flerbostadsbyggnad i fem våningar med källare och vind. Byggnaden har tre uppgångar A, B och C. Föreningen har 14 % i samfälligheten av Kråkängen.

Gemensamma utrymmen: Brf Svarta Oliven har direkt tillgång till Kråkängen som är en grön oas i centrala Göteborg (www.krakangen.se för mer info).
Härlig terrass på stenmurad grund finns på innergården som även har ett gårdshus för återvinning och barnvagnar samt cyklar.
Tvättstuga i uppgång C med ny maskinpark från 2019 bestående av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och mangel.
Cykelförråd med ingång från Nordhemsgatan och innergården.

Föreningens ekonomi: Av föreningens 20 lägenheter är 16 upplåtna som bostadsrätter vilket medför att 4 hyreslägenheter genererar stadigvarande intäkter till föreningen. Föreningen har även en verksamhetslokal i markplan som hyrs ut till kommersiell hyresgäst.

Föreningen sålde 2019 en lägenhet (tidigare hyresrätt) med vinst om ca 2,2 Mkr vilket kan finansiera stora delar av det underhåll som planeras. Tre av de kvarvarade hyresrätterna ger vid framtida försäljning betydande inkomster, så även verksamhetslokalen och råvindsytor om bygglov söks för bostäder. Utöver detta har föreningen en väl tilltagen underhållsfond om ca 1,9 Mkr som kan tillåtas växa med hänsyn till de i övrigt goda finanserna.

Inga avgiftshöjningar är planerade, kontrollerat med föreningen 20200122. Senaste höjningen skedde vid årsskiftet 2020 som säkerhet för eventuella räntehöjningar.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Planerade renoveringar:
- Balkongbyggnation.
- Entréer och trapphus.

Planerat underhåll:
2025: Stamrenovering.

Utfört underhåll:
2020: Relining av aloppsservis.
2019: Fläktbyte
2016: Tak ommålat
2001: Trappuppgång och stensättning.
1998: Fasadrenovering.
1983: ROT-renovering samt byggnation av två nya lägenheter.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Huset är anslutet till ComHem.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning