Fantastiskt gavelläge med stor balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Bratteråsgatan 54

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 450 000 kr
Avgift:
3 710 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
2014-2015
Adress:
Bratteråsgatan 54,
417 62 Göteborg

Beskrivning

I populära Brf Kronhjulet finns nu denna yteffektiva gaveltvåa med stor balkong att förvärva. Huset nyproducerades av JM 2014-2015 och är lågenergihus med hög miljöklassningsnivå där miljövänliga material är genomgående valda med omsorg. Bostaden har modern och genomtänkt planlösning där kök och vardagsrum går i harmoni med varandra. Genomgående stilsäkra materialval med ljus färgsättning på vägg och ekparkett på golv. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger härligt ljusflöde till bostadens sällskapsytor. Ni har ett Marbodalkök i vitt med marmorbeklädd köksö, vardagsrum som ger plats för soffgrupp och matsalsbord, generöst sovrum med rofylld färgsättning på vägg, helkaklat badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna och riktigt bra förvaringsmöjligheter. Ett hem för er att trivas i!

Här bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Bostadens luftiga 72 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Ni välkomnas in i en rymlig möblerbar hall med generös takhöjd och goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder i en skjutdörrsgarderob. Genomgående för bostaden är den mattlackade ekparketten som löper tröskelfritt på golv och den ljusa färgsättningen på vägg.

Kliv vidare och ni möts av en stor social planlösning där köket och vardagsrummet går i harmoni med varandra. Bostadens gavelläge och stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp. I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett större matsalsbord. Från denna del av bostaden når ni även den stora härliga balkongen, möblerbar med loungegrupp och bord.

Köksinredningen går i tidlöst vitt med släta köksluckor från Marbodal. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp tillsammans med god arbetsyta. En köksö inklädd i marmor hjälper både till med extra förvaring och arbetsyta samt att två gäster kan sitta med medan kocken tillreder middagen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Samtlig utrustning är från Electrolux.

Stort och rofyllt sovrum med behaglig färgsättning i lugn grågrön nyans på vägg. Här finner ni plats för en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsbord och förvaring via skjutdörrsgarderob. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Välplanerat badrum med antracitgrått klinkergolv från Höganäs och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod (Aspen), spegelskåp med LED-belysning samt duschhörna med skärmvägg. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 450 000 kr

Avgift: 3 710 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten, digital-TV, IP-telefoni, bredband samt bostadsrättstillägg. Debitering för varmvatten tillkommer efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,3779%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 449 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 304 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 20901.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 2014-2015.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play ingår i avgiften som obligatorisk kostnad om 220 kr för digital-TV, IP-telefoni och bredband (50/8-100/10 Mbit per sekund).

Uteplats: Stor balkong i österläge.

Information Förening

Förening: Brf Kronhjulet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 77 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kronhjulet förvärvade i maj 2014 del av fastighet Sannegården 7:11. Husen har nyproducerats med totalentreprenad av JM AB under 2014-2015 och inflyttning påbörjades i oktober 2015. Brf Kronhjulet består av två hus, varav ett i vinkel, på vardera sex våningar. Föreningen består av 77 bostadsrättslägenheter samt en hyreslokal.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningar Sannegården GA:10, avseende sopsug. Föreningen deltar även i gemensamhetsanläggning avseende körytor och portar i garage tillsammans med fastigheten Sannegården 7:10 samt i gemensamhetsanläggning avseende vatten, vattenledningar och spill- och dagvattenledningar.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, fastighets- och rullstolsförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av RB Ekonomi. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll är i enlighet med ekonomisk plan beräknad till ett årligt belopp motsvarande 30 kr/kvm boarea. Föreningen har en mycket god ekonomi och amorterar ca 1,6 miljoner/år. inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20191029.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaderna färdigställdes 2016 och eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren.

Parkering: Föreningen förfogar över 43 parkeringsplatser varav 42 är garageplatser som är belägna i två plan under gården. I föreningen finns även 1 öppen parkeringsplats. Plats i garage kan hyras till en kostnad om ca 1 100 kr/månad. I dagsläget är det kö till garageplatserna.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, IP-telefoni och Internet via Telia Triple Play.

Gårdsplats: Grönskande gård med sittmöbler, grillplats och lekytor.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter