Såld

Välplanerad fyra med stor balkong och två badrum

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 70

4:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 028 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 91 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 70,
414 78 GÖTEBORG

Beskrivning

Till er som söker en välplanerad fyra med två badrum och en stor balkong så har vi nu denna att erbjuda. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med nymålade väggar och stora fönsterpartier ger rikligt med ljusinsläpp. Planlösningen är optimal och här utnyttjas ytan till fullo. Ni erbjuds ett socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag och från denna del av bostaden når ni även balkongen. Kök med plats för matbord där minst 6 gäster kan sitta ned under tiden kocken tillagar middagen. Tre rofyllda sovrum där minst två ger plats för dubbelsäng och god förvaring via intilliggande klädkammare och garderober. Till sist inte bara ett utan två helkaklade badrum, varav ett med dusch och det andra med tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Ett hem för er att trivas i!

Bo lugnt och trivsamt i populär HSB-förening med närhet till allt! Stor härlig innergård med fina uteplatser, grillplatser och lekplatser för de små. En välskött förening som är känd för sina många aktiviteter där man kan delta i allt från resor till Ullared och Barcelona till afterwork och pub quiz i föreningslokalen. Mataffär runt knuten precis som spårvagnen som tar en in till Göteborg City på bara ett par minuter. Spårvagn- och busshållplatsen Marklandsgatan är en stor knytpunkt med snabba kommunikationer både in till City och havet.

Bostadens 91 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att ta trapporna upp till våning ett och kliv in i den rymliga hallen. Möblerbar för den som önskar avlastningsmöbel och bra med förvaringsmöjligheter via klassisk hatthylla alternativt plats för garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

Till höger från hallen har ni det generösa vardagsrummet där ni kan umgås i goda vänners lag. Stora fönsterpartier tillsammans med balkongdörren ger ett fint ljusflöde till rummet och den ljusa tapeten på vägg. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel och läshörna alternativt ett större matsalsbord. På golvet ligger vacker välbevarad parkett i klassiskt fiskbensmönster. Från denna del av bostaden når ni även den rymliga balkongen. På balkongen ryms antingen en loungesoffa med bord eller liknande möblering.

Köket renoverades under 2009 och ger plats för gäster att sitta ned vid matsalsbordet under tiden kocken tillagar middagen. Två fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus till rummet och den ljusa färgsättningen på vägg. Köket ger gott om plats för köksredskapen i flertalet över – och underskåp tillsammans med bra arbetsyta. Inredningen går i ljust trä och mörkbrunt med släta köksluckor tillsammans med rostfria beslag och kakel ovan bänk. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd mikro och ugn i bra arbetshöjd samt en kombinerad kyl och frys i rostfritt.

Bostaden erbjuder tre mycket bra sovrum där det största ger plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus till den ljusa färgsättningen på vägg och ekparketten på golv. Intill har ni en klädkammare som hjälper till med förvaringen av kläder och skor. De två mindre sovrummen disponeras idag som barnrum men här har ni även möjlighet att ha kontor eller gästrum med större säng och förvaringsmöbler. Intill dessa rum har ni tre garderober för förvaring.

Det som är ett extra plus för bostaden är att ni har två badrum. Ett intill hallen, helkaklat och utrustat med handfat, WC och en toppmatad tvättmaskin. Det andra badrummet är också helkaklat med ljust kakel på vägg och mörkare klinker på golv. Ett fönster bidrar med naturligt ljus och ger vädringsmöjlighet. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp tillsammans med duschhörna och skjutdörrar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 028 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 517 kr. Andel i föreningen är 0,46097%. Andel av årsavgift är 0,46097%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 530 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Järnbrott 129:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 48/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1961.

Storlek: 4 rum, varav 3 sovrum. Boarea ca 91 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Balkong i österläge.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Täppan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 289 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garageplatser. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.

Kommande/gjorda renoveringar: 1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 renoverades fasaderna.
2017 slipades och lackades entréerna om.
I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.Taken planeras att renoveras under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 varmgarageplatser samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 800 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad.

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med grillplats samt bord och stolar för mysiga kvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning