Såld

Underbar etta med en stor dos bevarad charm

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bagaregårdsgatan 8B

1:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 457 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 36,1 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1930
Adress:
Bagaregårdsgatan 8B,
416 70 GÖTEBORG

Beskrivning

I ett av Bagaregårdens fina landshövdingehus finner du denna mysiga etta. Lägenheten har generös takhöjd samt bevarade originaldetaljer som brädgolv, spegeldörrar och spröjsade fönster. Genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck. Underbart kök i lantlig stil med en stor dos bevarad charm som pärlspont och serveringsskåp. Lättmöblerat allrum med gott om plats för såväl soffa och säng som arbetshörna eller garderober. Planlösning i originalutförande med separat badrum och toalett. På den lummiga innergården kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Det tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med både buss och spårvagn inom kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. På golvet ligger bevarat brädgolv och väggarna är vita med en fin mönstrad fondtapet. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och fina spegeldörrar.

Underbart kök i lantlig stil med en stor dos bevarad charm som pärlspont, brädgolv, serveringsskåp och skafferi. Köket har köksinredning i vitt med vitrinskåpsdel, bänkytor i trä och vitt kakel. Utrustningen består av en hällspis, fläkt samt kombinerad kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Ljust lättmöblerat allrum som kan inredas med soffa, säng samt arbetshörna eller garderober. På golvet ligger bevarat brädgolv och väggarna är målade i en ljus sandfärg med en olivgrön fondvägg. Ett dubbelfönster med spröjs bidrar med ljusinsläpp.

Lägenheten har bevarad originalplanlösning med separat badrum och toalett. Badrummet är renoverat med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en dekorativ fondvägg. Snyggt handfat med ovanhängande spegel och duschhörna med draperi. I taket sitter infällda spotlights. Toaletten har charmig pärlspont och här finns endast en wc.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 457 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 299kr tillkommer för tv och bredband via Telia fiber.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,84%. Andel av årsavgift är 4,84229%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 295 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 150 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1930.

Storlek: 1 rum. Boarea ca 36,1 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 147 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.

Information Förening

Förening: Brf Mösseberg Nr 7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Mösseberg Nr 7 äger och förvaltar fastigheten Bagaregården 11:7 med adress Bagaregårdsgatan 8A, 8B och 8C. Fastigheten bebyggdes 1930 och består av ett flerbostadshus med 13 lägenheter varav 11 upplåts med bostadsrätt och två kommer säljas inom en snar framtid (2019-11-08).

Gemensamma utrymmen: I källaren finns en tvättstuga som är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare samt ett torkskåp.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen planerar att sälja två nybyggda lägenheter under hösten/vinter 2019 vilket kommer innebära ca 4 miljoner i intäkter som kommer användas till att amortera på lånen. Föreningen planerar att göra en indexhöjning av avgifterna med 2% i januari 2020.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2039.
Under 2019 har föreningen byggt två nya lägenheter som ska säljas under hösten, bara några små saker kvar som ska fixas till.
2020 planerar man att lägga om gårdsstenen samt att göra en ny energideklaration.
2024 bygga skjul för cyklar.
Urval av utförda renoveringar:
2017-2018 byggdes råvindarna om och samtidigt utfördes en omfattande renovering av tak, målning, varmvatten och fastighetsnät.
2018 installerades nytt låssystem, man såg över belysning samt el i källaren samt installerade nya brandsläckare och brandlarm.
2018-2019 renovering av trapphus.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv och bredband via Telia fiber. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 299kr till avgiften.

Gårdsplats: Innergård med gemensamma utemöbler och grill.

Övrigt: För att hålla ner kostnaderna sköter de trappstädningen själva och varje vår och höst anordnas en gemensam städdag.
Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter