Kvalitativt boende med magisk uteplats och balkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Myggan Ericsons Gata 6

2:a Örgryte Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
4 450 000 kr
Avgift:
3 548 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 69,5 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Myggan Ericsons Gata 6,
412 49 GÖTEBORG

Beskrivning

Söker ni en stor social välplanerad tvårummare i modern tappning från 2017 med en egen oas till uteplats samt en balkong och drömläge i gemytliga Örgryte Torp? Då vill ni inte missa denna!

Inget har lämnats åt slumpen när denna bostad byggdes. Lägenheten har generösa sällskapsytor som bjuder in till umgänge i goda vänners lag, genomgående stilrena ytskikt med vitmålade väggar och vacker enstavsparkett i ek som ger en sober bas för er att inreda till. Den genomtänkta planlösningen låter kök och vardagsrum gå i ett med den fantastiska uteplatsen intill köket och balkongen ihop med vardagsrumsdelen. Ni har även ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, stort badrum med bra förvaring och egen tvättavdelning samt goda förvaringsmöjligheter via flertalet garderober. Ett exklusivt boende för er som önskar det allra bästa, här kommer ni trivas!

Granne med Stora Torp och slottsträdgården ligger Brf Studio 2 som är ett familjevänligt kvarter med ett av stans mest attraktiva lägen. Ni omges av en naturlig grönska som ger en inbjudande och exklusiv atmosfär. Här är det bara att stiga utanför dörren och ha lika nära lugnet i löpspåret som det pulserande livet i innerstaden.

Området kring Örgryte Torp har otroligt mycket att erbjuda. Bakom bostadsområdet ligger natursköna området Stora Torp med anor från Gustav Wasas tid. Här kan man hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön med en skogspromenad. I närheten ligger Skatås friluftsområde, Vollybollplan, GLTK, Nordic Wellness, Delsjö Golfklubb och badplatserna vid Delsjön. Vintertid finns även en egen skidanläggning att njuta av. Bra kommunikationer in till stan erbjuds via femmans spårvagn som tar dig in till Avenyn på ca 10 minuter. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar hela vägen in till centrum. Focushuset vid Liseberg har all service man kan tänkas behöva såsom apotek, systembolag, frisör samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. På motsatt sida Delsjövägen ligger Bö centrum och i närheten ligger Ekmanskas vårdcentral. I området finns två förskolor och det finns även ett flertal bra skolor; Skårsskolan, Kärralundsskolan, Gamla och Nya Lundenskolan samt Böskolan och Montessoriskolan Casa. Trots att området är grönskande och rofyllt tar man sig snabbt ut på de stora lederna med bil.

Lägenhetens 69,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Säkerhetsdörr in till hallen och innanför möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig från golv till tak med inredning från Elfa. Lägenheten har genomgående en ljus enstavsparkett i ek som i hallen passar utmärkt till de vitmålade väggarna.

Öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum där ljuset flödar fritt åt båda håll. Från köksdelen leds ni ut till er egen oas i form av uteplatsen i rakt söderläge med träbelagt golv. Ni finner här olika möbleringsalternativ där ni både kan ha loungegrupp och stort matsalsbord. Här kan ni odla, planera väster i stora krukor och njuta av solens varma strålar och varför inte grilla lite i gott sällskap.

Modernt och sobert kök i vitt från Marbodal som kombineras med vacker bänkskiva i sten och ljusgrå bakomliggande kakel. Köket erbjuder både bra arbetsytor och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Sällskapsytorna kan möbleras med en generös soffgrupp samt ett matsalsbord för stora middagssällskap. Det stora fönsterpartiet sträcker sig från golv till tak och ger ett exklusivt intryck i kombination med den generösa takhöjden. Från vardagsrumsdelen når ni även en stor möblerbar balkong mot grönskande område.

Lägenheten har ett bra och rofyllt sovrum intill köket. Här får ni gott om plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler och två inbyggda skjutdörrsgarderober som sträcker sig från golv till tak med inredning från Elfa som hjälper till med förvaringen.

Generöst tilltaget badrum som har antracitgrått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar med stora vita matta kakelplattor. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel med belysning, vattenburen handdukstork med elpatron, duschhörna med en rak glasvägg. Här har ni även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanliggande bänkskiva och överskåp hjälper till med förvaringen och underlättar vardagssysslorna. I taket sitter dimbara LED-spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 450 000 kr

Avgift: 3 548 kr/mån. Avgiften är indelad i kapitaldel, övrig drift och infomationsöverföringsbelopp. I avgiften ingår bredband och tv genom telia triple play. Föreningen har individuell mätning av värme, el, kallvatten och varmvatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,94813%. Andel årsavgift: Kapitaldel: 1,149 och driftdel: 0,94813.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 150 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: 22-2208-1 Torp 50:9.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1211/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 69,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Bostaden erbjuder både en stor uteplats och balkong!

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 2 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 96 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Studio 2 registrerades 2013 och äger fastigheten Torp 50:9. På fastigheten finns lamellhus i 4-5 plan som består av 96 st bostadsrättslägenheter och 2 st hyreslokaler. Byggprojektet har genomförts på totalentreprenad av HSB med inflyttning 2017. Föreningens adress är Åke Falcks gata 1-11 samt Myggan Erikssons gata 2-12.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. Årsavgifterna för drift höjdes med 7 % 2019-07-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20200513.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Då bostadshusen är nyproducerade har föreningen inga planerade renoveringar inom det närmsta.

Parkering: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/mån. I dagsläget är det kö.

TV och bredband: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning