Snart till salu

Vidsträckt utsikt över över lummig grönska & Linnéstadens takåsar

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Källsprångsgatan 3

3:a Norra Guldheden

Kortfakta

Avgift:
3 316 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 71,5 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1947
Adress:
Källsprångsgatan 3,
413 20 GÖTEBORG
Kort promenadavstånd till Warwinskys plats
Kort promenadavstånd till Warwinskys plats
Villa Belparc
Villa Belparc
Även Chalmers ligger riktigt nära
Även Chalmers ligger riktigt nära

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Välplanerad, ljus och genomtänkt renoverad gavellägenhet i toppskick med vidsträckt utsikt över lummig grönska & Linnéstadens takåsar. Lägenheten har genomgående vacker enstavsparkett i ek. Takhöjd på ca 2,70 bidrar till en extra luftig känsla och 40-talsandan görs påtaglig med fönsterbrädor i kalksten, gjutjärnselement och fina originaldörrar. Hela lägenheten har totalrenoverats under 2016-2017. Stor infälld balkong i väster. Högt belägen, fri från insyn och med en slående vy över stad och grönskande omgivningar.

Föreningens lån/kvm uppgick 2018/2019 till 949 kr vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000kr i lån/kvm. Detta innebär ett nästintill riskfritt ägande för hushållet!

I Norra Guldheden får du det bästa av två världar, centralt beläget men man bjuds samtidigt på en grönskande omgivning och mycket livskvalité. Wavrinskys plats utgör en stor knutpunkt i den kommunala buss- och spårvagnstrafiken. På bara några minuter når man platser som Linné, Vasa, Slottsskogen, Handels, Chalmers och Sahlgrenska.

Information Ekonomi

Avgift: 3 316 kr/mån. I avgiften ingår vatten och tv. Ett obligatoriskt tillägg för värme om ca 641 kr tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,59873%. Andel av årsavgift är 0,6%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 440 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 160 kr/mån, och hushållsel 280 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 34/1304.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 71,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-01-11.

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus nr 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 222 st lägenheter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Guldheden 14:2, 15:2 och 18:1 med adresserna Lövskogsgatan 2-8 och 13-17 samt Källsprångsgatan 1-3 och 5. På tomterna har man år 1947 uppfört bostadshus med 222 bostadsrättsägenheter, med en sammanlagd lägenhetsyta av 12 085 kvm. Dessutom finns 8 kommersiella lokaler med en sammanlagd yta av 235 kvm. Föreningen äger sin egen mark vilket innebär att föreningen ej behöver betala tomträttsavgäld.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två övernattningslägenheter, cykelrum, bastu, hobbyrum, pingisrum, fritidslokal, föreningslokal samt sex tvättstugor.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär Fastighetsförvaltning AB. Föreningens ekonomi är god. Lån/kvm uppgick 2017/2018 till 949 kr i lån/kvm vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000kr i lån/kvm. Avsättning görs årligen enligt långsiktig underhållsplan för det planerade underhållet. Avgifterna hölls oförändrade vid årsskiftet 2019/2020.
I avgiften ingår vatten och tv. Ett obligatoriskt tillägg för värme tillkommer.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Planen har uppdaterats under 2019 men allt är inte helt klart än.
Planerat underhåll:
2019/2020 Justering kantsten och gatsten, linjemarkering p-platser, byte stuprör och hängrännor, renovering tegelfasader och bastu. Omläggning tak Lövskogsgatan 2 och 17.
2020/2021 Spolning avlopp, justering fönster, OVK höghus och målning takluckor samt huvar.
2021/2022 Lagning marktrappa, renovering tegelfasad, målning takluckor, tvättstugor och entréskärmtak.

Gjorda renoveringar:
1990-1995 utfördes stora renoveringar på fastigheten bland annat stambyte.
2010-2011 omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 17, 2 och 4 samt fönsterjustering.
2011-2012 omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 6.
2012-2013 byte av porttelefoni i hela området samt omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 8.
2013-2014 omfogning och hydrofobiering av tre tegelgavlar på Lövskogsgatan 2, 4 och 13. fasadtvätt på Källsprångsgatan 1-5 samt byte av hängrännor på Lövskogsgatan 4 och 15.
2015- 2016- Se över tegelfasaderna, omfogning och spolning av rör, samt utvändiga målningsarbeten. Justering av fönster samt byte av takpannor ink. Papp, läkt och plåt på Lövskogsg. 2 och 17. Byte av lampor i tvättstugor, byte p-skyltar.
2017-2018 Lagning marktrappor, renovering tegelfasader, fasadtvätt höghus samt balkonger, byte torkrumsdörrar, injustering värme samt renovering av hissar.

Parkering: Föreningen förfogar över 69 parkeringsplatser som man kan ställa sig i kö för. Kön är ordnad efter hur lång tid man varit medlem i föreningen; och det är för närvarande cirka två till fyra års väntetid på platserna. Kostnaden för att hyra en plats är för närvarande ca 335 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem. Digital-Tv Small ingår också i föreningens gruppavtal och kostar inget extra för medlemmarna. I vårt avtal med ComHem skall ingen betala någon avgift för programkortet som är kopplat till Digital-Tv Small. Därutöver erbjuder Comhem digital-TV med över 50 TV-kanaler samt pay-per-view.

I samtliga lägenheter finns möjlighet till bredbandsuppkoppling via Comhem. I fastigheterna finns också fibernät och Telias Öppen fiber. Varje medlem ansvarar för inkoppling i lägenheten. I de lägenheter där inkoppling skett finns dosan innanför ytterdörren. Utöver operatörerna ovan finns även möjlighet till ADSL.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning