Såld

Stor hörnlägenhet med balkong i populära Bifrost

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vetekornsgatan 25

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 875 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 85 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Vetekornsgatan 25,
431 46 Mölndal

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina hörnlägenhet i populära Bifrost! Med en bra planlösning och genomgående fina ytskikt får man en utomordentligt trevlig bostad med centralt läge.

Lägenheten erbjuder stora sovrum, lättmöblerat vardagsrum, välplanerat kök med bra förvaringsmöjligheter samt ett rejält badrum och stor hall!

I Bifrost bor man med närhet till goda kommunikationer, Mölndals galleria med dess stora utbud av butiker och restauranger, skola, förskola och härliga naturområden såsom Änggårdsbergen och Safjället.

Välkommen på visning!

Entrén till bostaden är fantastisk rymlig och rymmer stora garderober samt en byrå om detta önskas. Från hallen nås badrummet, köket, vardagsrummet samt det mindre sovrummet. Till vänster om hallen nås bostadens stora badrum som är utrustat med toalett, dusch, badkar, handfat samt tvättmaskin.

Rakt fram ifrån hallen kliver man in i det fina köket. Här erbjuds bra med förvaringsmöjligheter i form av lådor och skåp, samt kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Matbordet har sin givna plats intill fönstret som ger ett fint och behagligt ljusinsläpp.

Intill köket finner vi bostadens vardagsrum. Bostadens mittpunkt med stora fönsterpartier och lättmöblerade ytor. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-bänk, soffbord samt ytterligare tillhörande möblemang om detta önskas. Från vardagsrummet nås sedan ett väl tilltaget sovrum med rejäla skjutdörrsgarderober. Här finns plats för dubbelsäng samt sängbord.

Bostadens andra sovrum ligger i anslutning till hallen och passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Härifrån når man även bostadens nyrenoverad balkong i soligt söderläge!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 875 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,73538%. Andel av årsavgift är 0,73538%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 52/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 85 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Bilplats: Parkeringsplats
260 kr/månad utan el
360 kr/månad med el

Garageplats för moped/mc
160 kr/månad

Utöver det finns en besöksparkering som kostar 5 kr/timme eller 30 kr/dygn.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 124 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Källarförråd samt cykelförråd.

Information Förening

Förening: Brf Täckdiket 4 i Mölndal.
I föreningen finns 143 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Täckdiket 4 år 2007. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen består av 143 lägenheter, varav ca 39 upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under 2019 höjdes avgifterna med 3,5% på grund utav renoveringarna/underhållsarbetena som just nu pågår. Föreningen har under 2015 ombildat och sålt 3 hyresrätter vilket är gynsamt för föreningens ekonomi. Föreningen har som tidigare år renoverat lägenheter inför försäljningar. Detta medför negativ resultatpåverkan då endast kostnaderna syns och inte intäkterna. Likviditeten är dock fortsatt god även om den blir sämre under året pga gårdsarbetet.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.

Gjorda renoveringar:
Fasaden är under pågående renovering och planeras att vara klart innan sommaren 2020.

Innan 2007 installerades säkerhetsdörrar, en OVK-besiktning genomfördes och armaturer byttes ut i trappuppgångar. Samma år byttes några maskiner ut i tvättstugor.
2012 utfördes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Samma år genomfördes förbättringsarbete på lekplats på gård och ett antal träd nedtogs.
2013-2014 åtgärdades två lägenheter på grund av fastighetens problem med fukt i bottenplatta.
2013-2015 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftkostnaden. Under hösten 2014 fick föreningen bidrag från energimyndigheten för att utreda åtgärder för energiförbättring av fastigheten som kan utföras i samband med fasadåtgärder. Föreningen samarbetar med med HSB:s energiexpert för att under första kvartalet 2015 ta fram beräkningar på fastighetens status samt vilka effekter olika åtgärder skulle få.
2015 utfördes en radonmätning med godkänt resultat. Samma år renoverades även innergården.
2018/2019 utfördes inre arbeten med värme, vatten samt avlopp.

Parkering: Parkeringsplats
260 kr/månad utan el
360 kr/månad med el

Garageplats
160 kr/månad

Utöver det finns en besöksparkering som kostar 5 kr/timme eller 30 kr/dygn.

Övrigt: Bostadsrättsföreningens hemsida: www.brf-td.se.

Mölndal Bifrost

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Planritning