Såld

Stor villa i populära och naturnära lindhaga

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Axgatan 46

Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 177 kvm
Byggår:
1979
Tomtarea:
ca 884 kvm
Adress:
Axgatan 46,
431 40 Mölndal

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva denna fina familjevilla med underbar trädgård och vackra Änggårdsbergen bakom husknuten! Genomtänkt planlösning med fyra bra sovrum uppdelat på entré- samt övre plan, med möjlighet till ytterligare sovrum för den större familjen. Två stora badrum samt bastu. Med bara några hundra meter från bostaden nås husshållsplatsen och i närområdet erbjuds även Hemköp, pizzeria, vårdcentral, blomsterbutik, motionsslingor och fina promenadstråk. Här bor ni med närhet till service och barnomsorg. Huset är besiktigat.

Bostadens 177 kvadratmeter disponeras enligt följande:

På entréplan stiger ni in i en stor och öppen hall varifrån ni når samtliga rum. Planlösningen bidrar till socialt umgänge där kök ligger i direkt anslutning till både vardagsrum samt de härliga utemiljöerna.

Det L-formade vardagsrummet kan med enkelhet möbleras med stor soffgrupp samt matsalsbord intill köksentrén. Här erbjuds fönster i två väderstreck som ger ett behagligt ljusinsläpp. Härifrån nås även den insynsskyddade altanen i västerläge och den fantastiska trädgården med skogen som närmsta granne. Ett svårslaget läge där ni kan avnjuta lata sommardagar och härliga grillkvällar i goda vänners lag.

Det gedigna träköket erbjuder goda förvaringsmöjligheter, arbetsytor samt en halv köksö som gränsar av den nuvarande matplatsen. Köket är stort och välplanerat och har även utgång till den stenlagda uteplatsen i skyddat söderläge.

Två av bostadens sovrum ligger belägna på entréplan. Det större sovrummet kan med fördel användas som master bedroom med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Även här har ni utgång till uteplatsen. Det andra sovrummet kan även nyttjas som kontor eller gästrum, för den som önskar.

Det helkaklade badrummet går i ljusa färger och ligger mitt emot sovrummen. Badrumsinredningen består av badkar, handfat, bidé samt toalett och dusch. Innanför duschen ligger bostadens sköna och värmande bastu.

Bostaden har en praktisk groventré med utgång mot garage och parkeringsplats. Här har ni även tvättstugan.

Via trappan når ni ett härligt allrum för filmkvällar eller lek och bus. Här finns två stora sovrum i vardera ände varav det ena sovrummet har utgång till en egen balkong. Detta sovrum går att göra om till två mindre sovrum vid behov. Badrummet på övre plan erbjuder dusch, toalett och handfat. Här finns även ett takfönster som släpper in naturligt ljus.

Känner ni för äventyr kan ni packa picknick-väskan och via Änggårdsbergen promenera till Göteborgs Botaniska trädgård och vidare till Slottskogen i Linné på cirka en halvtimma.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 801 000 kr varav byggnadsvärde 2 533 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 19 315 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 6 000 kr/år, vatten/avlopp 1 600 kr/år, renhållning 2 215 kr/år, och hushållsel 9 500 kr/år.
I driftskostnaden för el ingår även uppvärmning. Ovan driftskostnad är en ungefärlig uppgift lämnad av säljaren. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Mölndal Beteshagen 8.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan .

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1979.

Storlek: Boarea ca 177 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Kalksandsten, träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Lackerad plåt. Fönster: 2- och 3-glas isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elpanna med radiatorer.
Elförbrukning: 17 000kWh/år.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 136 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-01-17.

TV- och internetanslutning: TV: Parabol och analog. Internet: ADSL.

Tomt: Förråd i kombination med garaget.

Mölndal Bifrost

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Planritning