Såld

Modern gaveltvåa med inglasad söderbalkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ulfsparregatan 22

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 688 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Våning:
3/9, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Ulfsparregatan 22,
416 57 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en ljus och välplanerad tvåa från 2019 i den populära nyproduktionen på Ulfsparregatan! Lägenheten har ett eftertraktat gavelläge med fint ljusinsläpp och stor inglasad söderbalkong. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med fönster i två väderstreck ger en väl tilltagen social yta där det toppmoderna köket från HTH blir ett blickfång. Ekparkett och vita väggar i hela lägenheten ger en lugn och enhetlig bas där din inredning enkelt kommer tillrätta. Det helkaklade badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare för en bekvämare vardag. Läget uppe på höjden i mysiga Lunden ger dig närhet till Danska Vägens utbud av caféer, restauranger och service, och cykelavstånd till naturen kring Delsjön. Här är det lätt att trivas! Bostaden är i dagsläget uthyrd i andrahand, därav är bilderna som visas exempelbilder från en annan lägenhet i huset.

Lägenhetens 50 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt bra med förvaringsmöjligheter i två garderober. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och vitmålade väggar. Även golvlister, dörrfoder och innerdörrar är vita.

Social planlösning som ger härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en stor inglasad balkong i söderläge.

Stilrent kök från HTH med köksinredning i vitt (ej grått som på bild). Bänkskiva i mörk laminat (ej ljus som på bild) med infälld vask och blandare i rostfritt stål från Grohe. Ovanför bänkskiva sitter ett vitt blankt kakel (15 x 15 cm) med ljusgrå fog i staplad sättning. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll med underliggande varmluftsugn, diskmaskin (ej integrerad), mikro samt kyl med frys. Samtliga vitvaror kommer från Cylinda förutom fläkten som är från Franke.

Sovrummet nås från vardagsrummet och har ett fönsterparti som vetter mot balkongen. Här ryms med lätthet såväl en större dubbelsäng med tillhörande sängbord som arbetshörna eller byrå. Förvaringsmöjligheter finns i tre garderober.

Rymligt helkaklat badrum som har vitt blankt kakel (15 x 15 cm) med mellangrå väggfog i staplad sättning samt klinkergolv i en skiffergrå nyans med en rustik yta där det är mindre klinkerplattor (15 x 15 cm) i duschhörnan samt lite större på resterande golvyta (30 x 30 cm). Badrummet har elektrisk golvvärme för skön komfort och inredning från Hafa. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod, elektrisk handdukstork, duschhörna med raka vikväggar i klarglas, väggdusch från Grohe. Här finns även tvättmaskin samt torktumlare från Cylinda med ovanliggande vit laminatskiva samt överskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 688 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud digital-TV, bredband och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,95%. Andel av årsavgift är 0,95%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3-1305.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 9, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning och tilluft.

Uteplats: Generös inglasad balkong i soligt söderläge. Glaspartierna kan skjutas åt sidan.

Information Förening

Förening: Brf Taksparren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 94 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Taksparren ligger på gränsen mellan Lunden och Örgryte. Här får du det bästa av två världar. Trots att du bor så nära staden njuter du av lugna och rogivande omgivningar. Här högst uppe på höjden är utsikten över Göteborg magnifik, här kan man blicka ut över stadens ljus och samtidigt lyssna på skogens ljud. Ett helt nytt och lättskött hem ger dig mer fritid och tid över för härliga dagar i Skatås och vid Delsjön eller med vännerna i stan.
Avståndet till centrala Göteborg är cirka tre kilometer vilket motsvarar en restid med buss på ca 10 minuter. Från Redbergsplatsen eller Olskrokstorget kan man åka buss eller spårvagn åt de flesta håll i staden. Genom Lunden går även buss nr 60 med täta turer, som gör att du bekvämt kan hoppa av i närheten av hemmet.
Arkitekten, Juan Cambóns tankar om projektet: Brf Taksparren har ganska kraftiga volymer på nästan 400 kvm per plan och arkitekten ville därför bryta i tre volymer, tegelvolymen mot staden, mellanvolymen som bär upp spetsen och den mörkgröna putsen för att möta skogen. Tegel är ett klassiskt material som tillför en känsla av hantverk och klass. Fasaden har en harmonisk fönstersättning med klassiska balkonger. Brf Taksparren har en dramatisk takyta och det branta taket skapar en siluett man känner igen.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB.

Parkering: Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 p-platser som hyrs separat för 1000 kr/mån. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt laddningsstolpar för elbil. Det finns även två parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad av ca 400 kr/månaden. Till alla platser är det separat kö. Det finns även plats för mc.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV och fiber via Com Hem.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård. Fasaden upp till innergården har ett designat träraster med utarbetad form som täcks in med klätterväxter. Denna ”Green wall” avskiljer livet på gården från gatan, vilket gör att gården känns mer privat. Innergården är omsorgsfullt planerad med plats för både vistelse och lek.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning