Såld

Välvårdat radhus med soligt gavelläge

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gråskärsgatan 119

Önnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 118 kvm
Byggår:
1968
Tomtarea:
ca 224 kvm
Adress:
Gråskärsgatan 119,
421 59 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkomna till detta välvårdade gavelradhus med ett jättefint läge i området, härlig eftermiddags- och kvällssol. Huset är mycket välplanerat och har flexibel planlösning med möjlighet till fler sovrum för den som vill. Trivsamt område med vacker natur och hav på kort avstånd.

Rumsbeskrivning:

Entréplan:
Hall med plats för ytterkläder, gästtoalett i anslutning.
Luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till trädgården med stor uteplats och gräsmatta, fint solläge med eftermiddags- och kvällssol. Plats för både soffgrupp och matsalsbord. Vardagsrummet går att dela av till ytterligare ett sovrum för den som vill. Vacker ekparkett i original.
Trivsamt kök med ljusa luckor och snickerier, detaljer i bok och diskbänk i rostfritt utförande. Hel kyl och frys. Plats för matbord intill de två fönstren.
Ett arbetsrum/gästrum i anslutning till tvättstuga med egen passage ut till trädgården. I passagen är det samma ekparkett som i vardagsrummet för den som vill göra vardagsrummet större.

Övre plan:
Trappa upp med steg i ek till liten hall med klädkammare i anslutning.
Tre ordentliga sovrum med plats för dubbelsäng och garderober i två av rummen.
Fräscht badrum med dusch, handdukstork och fönster. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 070 000 kr varav byggnadsvärde 1 516 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 34 500 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 14 000 kr/år, försäkring 4 500 kr/år, hushållsel 4 000 kr/år, och övrigt 12 000 kr/år.
Riktvärde, övrigt är samfällighetskostnad.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 14 152 kr/år t o m 2028-10-07.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tynnered GA:10.
Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Tynnered 56:29.

Byggnadstyp: Radhus. 1 ½ plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1968.

Storlek: Boarea ca 118 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong/trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: Isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elvärme.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 171 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-01-22.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv, Comhem. Internet: Via Comhem.

Tomt: Tomtarea 224 m².

Önnered

Önnered är ett stadsnära område med vackra omgivningar. Området är ett gammalt jordbruks- och fiskesamhälle, vilket märks än idag när man besöker Önnereds hamn eller promenerar upp till Olles gård. Gården med anor från 1700-talet, är en rest av Önnereds by och förvaltas idag av Önnereds Kulturförening.

Här består bebyggelsen av en blandning av moderna villor och radhus i olika stilar. I området finns flera förskolor och två grundskolor; Högenskolan och Önneredsskolan.
Trevlig närservice finner man i Önneredsbodarna som rymmer mysiga butiker, pizzeria, frisör och hudvårdssalong. Flera mataffärer ligger på nära avstånd.

Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Genom Önnered och utmed havet går flera gång- och cykelvägar samt motionsslingor. Det finns flera föreningar i området med verksamheter inom exempelvis handboll, fotboll och sjöscouting. I Åkered och i närheten av Frölunda Torg ligger gym- och idrottsanläggningar.

Ett vackert promenadstråk utgår från Önnereds Brygga. Härifrån kan man promenera längs Eskils kanal, charmigt kantad av ett myller av sjöbodar och bryggor. Strax innan man kommer fram till Fiskebäcks hamn finns ett naturskönt rekreationsområde. Sommartid badas det vid badplatserna Ganlet och Rörvik.

Önnereds trivsamma och charmiga miljö inbjuder till ett skönt och aktivt liv nära havet och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning