Såld

Topprenoverad trea med västerbalkong

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Varmblodsgatan 5B

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 151 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Varmblodsgatan 5B,
431 62 Mölndal

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna fantastiska genomgångslägenhet högst upp i huset på Varmblodsgatan 5B i Mölndal. Här erbjuds ni en stilfullt renoverad trea med kök från 2018 med omsorgsfulla detaljval, badrum med jacuzzi samt en härlig och väl tilltagen balkong i västerläge där du kan njuta av eftermiddagssolen. Det rymliga vardagsrummet gör det enkelt att möblera och gott om plats för att umgås med både vänner och familj. Två rofyllda sovrum varav ett större med rejäl garderob och en välkomnande hall med klädkammare likt en "walk in closet". Samtliga rum och tak är nymålade från 2018. Här bor du i en trevlig förening med stabil ekonomi. Ett stenkast från fritidscenter med gym, simhall, badmintonhall mm. Närhet till goda kommunikationer och 15 minuters promenad till Mölndal centrum. Varmt välkomna!

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall: Välkommen in och häng av dig till vänster i den massiva garderoben likt en "walk-in-closet" med hyllsystem från ELFA. Hallen präglas av vita väggar och ljus parkett.

Badrum: Till höger om hallen finner vi badrummet som renoverades i samband med stambytet 2009-2011. Helkaklat med golvvärme, inrett med jacuzzi från 2017 med två lyxiga takduschar, handfatskommod och vägghängd wc.

Kök: Topprenoverades 2018 i högblank stil med gulddetaljer och svart granit, allt för den exklusiva känslan. Köket erbjuder allt ni kan önska, integrerad kyl och frys samt diskmaskin. Ugn med varmluft och pyrolysfunktion samt mikro som även de är integrerade. Försänkt induktionshäll som gifter sig smakfullt med granitskivan. Intill köket finns det en given plats för matbord invid fönsterpartiet. Några meter från matbordet finns idag installerad tvättmaskin och torktumlare under en bra arbetsbänk för att maximera bostadens 80 kvm på bästa sätt.

Vardagsrum: Stort vardagsrum rikt med ljusinsläpp, följt av mörkare parkettgolv samt vita väggar. Här finns plats för en större soffgrupp och matsalsbord. Från vardagsrummet nås även den härliga balkongen i västerläge som erbjuder många soliga timmar.

Sovrum 1: Större sovrum med ljus parkett som ger gott om plats för 180 cm säng och en stor mycket praktisk skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2: Mindre sovrum med ljus parkett som kan möbleras med både säng och skrivbord.

Förråd: Precis bredvid lägenheten på samma våningsplan, en meter från ytterdörren finns tillhörande förråd. Här behöver ni inte kånka upp och ned era säsongsprylar, mycket praktiskt!

Övrigt: Under 2018 målades samtliga väggar och tak vitt. Genomgående från hall, kök och vardagsrum finns stilren belysning i form av spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 151 kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel-tv och bredband. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg för värme om 733 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,4543%. Andel av årsavgift är 0,45434%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 59/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 80 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Bilplats: Överlåtes till ny köpare om önskas.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-03-20.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Mölndalshus nr 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 239 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Jordbländaren 1 och Gångarten 1 i Mölndals kommun med därpå uppförda 12 st byggnader med 239 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Dessutom har föreningen 71 lokaler och 275 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Byggnaderna är uppförda 1968. Fastigheternas adresser är Varmblodsgatan 1-5 och 2-4, Kallblodsgatan 2-6, Skrittgatan 1-5 samt Södra Nedanvägsgatan 20-22.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.
Föreningen har trots stora investeringar i utemiljön en stabil ekonomi. I april 2020 gjordes en årsavgiftshöjning på 3%, första höjningen sedan 2012.
Föreningens lån per kvadratmeter uppgår till 3154 kr, vilket är ett bra kvitto på föreningens goda ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Just nu pågar renovering av tak på föreningens fastigheter. Takarbetena omfattar omläggning av nya takpannor, byte av råspont, byte av plåtdetaljer och takavvattning mm. Kallblodsgatan är först på tur, annars kommer arbetet av fastigheterna pågå tills februari 2021.
Gjorda renoveringar:
2006 utfördes dränering runt alla fastigheter.
2007 nya entrédörrar.
2008 energideklaration och PCB-inventering.
2009-2011 har stambyte och badrumsrenovering utförts i alla fastigheter.
2011 byte av låssystem samt installation av porttelefoner.
2012 utfördes en radonmätning med gott resultat.
2014 installerades nya säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter och fönstren på söderfasaderna har infodrats. Samma år utfördes även förbättringar av värme och ventilation.
2016 renoverades miljöhusen och inreddes med kärl för sortering av allt avfall
2017 förhandlades det fram ett nytt avtal med ComHem för bredband, tv och IP telefoni
2018 OVK: Rensning och injustering av ventilationssystem.

Parkering: Föreningen förfogar över 275 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Hyran för en p-plats är 175:- och för en el-plats 200:- per månad.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via ComHem.

Övrigt: Det genomförs en avflyttningskontroll av alla lägenheter. Föreningen anlitar Riksbyggen för denna kontroll och detta bekostas av föreningen. Härigenom kommer föreningen successivt få en bra kontroll av lägenheterna och kan behålla deras status. Detta ger också den nya Brf-medlemmen större trygghet.

Vid besiktningen kontrolleras status på:
- Våtrum: anslutningar av vatten och avlopp, samt fuktmätning
- Ventilation: spisfläkt/kåpa och övriga frånluftssug
- Värme: termostaters funktion, radiatorers status
- Vatten: blandare i dusch, badkar, tvättställ och kök
- Avlopp: disklåda och brunnar
- Elanläggning: Vägg- och takkontakter
- Balkong
- Eventuella ombyggnader utförda av lgh-innehavaren

Avflyttningskontrollen skall om möjligt utföras när lägenheten är tom. Uppkomna fel och brister skall vara åtgärdade inom 30 dagar från besiktningsdatum.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.